ElenaPierce ElenaPierce komentáře u knih

☰ menu

Svět bez princů Svět bez princů Soman Chainani

(SPOILER) Tak jo, jsem jediná, komu přijde, že dobro je spíše zlo a naopak? Nemůžu si pomoct, ale Agáta ani Tedros mi nepřijdou jako dobří lidé, ale jako totální sobci. Já fakt v Sofii nevidím vůbec žádné zlo, jen holku, která toho příliš ztratila a celý život se jí nedostávalo toho, čeho mělo: Lásky od rodičů, přátel... Úplně mi brnkalo na nervy to Agátino poukazování na to, jak je Sofie zlá, přitom ona dělala to samé, pro svůj šťastný konec. Nehledě na to, že Agáta se na princeznu a ani k Tedrosovi maximálně nehodí, já jim to lásku zkrátka nežeru... Vedle Tedrose zkrátka vidím Sofii, Agátu vidím na hřbitově s kočkou a nějakým vesnickým balíkem. :D
Jsem prostě tým Sofie a za mě je vůbec nejlepší postava série, která je mi s každým dílem bližší a má největší potenciál ze všech. Už tedy rozečítám další díl a Agátu bych nejraději vzala lopatou po hlavě. :D

12.09.2021 5 z 5


Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Nadčasový příběh! Nikdy bych nečekala, že si tenhle příběh tak zamiluju! Prostě krásný, lidský a dojemný příběh, který se dotkne srdce. Myslím, že se kniha bude líbit dalším a dalším generacím. :)

06.09.2021 5 z 5


Miluju tě. Já vím Miluju tě. Já vím Nofreeusernames (p)

Tak já si řekla, že to zkusím, že to třeba bude lepší než první díl a ono ne. Hlavně mě ale zajímalo, proč jsou všichni pobouření nad tou šikanou a řeší to. Asi takhle. Autorka těží především z toho, že patří do knižní komunity a taky ze svého postu Humbook šéfky. Spousta blogeru nechce přijít o spolupráci, anebo o možnost postoupit na svém postu o něco výše... A někteří prostě jen nemají koule říct, jak strašná ta kniha je a tak hrdině mlčí. No a pak to tak dopadá, že i takhle podprůměrná kniha, která by za jiných okolností měla nejspíše samé odpady, má průměrné hodnocení. Asi mi ani tak nevadí, že autorka vydává knihy, ale docela je mi prosti srsti, že si sama dává za dvouměsíční práci literární ocenění, dokonce se teď provalilo, že citáty, které vydává za své, patří jiným autorům... Wtf?!
Jo a ta šikana tady? Prosím, neberte si nikdo autorčino řešení sporů za vzor, protože tohle není ani v nejmenším správné. ŠIKANA PROSTĚ NENÍ OK a někomu se mstít tímhle způsobem? MEH! Kniha nemá prakticky žádný děj, samé klišé a popkulturní hlášky, nebo nesmyslné scény. Víc se k tomu nedá napsat, ten příběh je o ničem.
Autorka prý chystá další knihu, té se už ale spolehlivě vyhnu a překvapivě ani tenhle díl nedoporučuji. Jedna hvězda za grafiku.

06.09.2021 1 z 5


Škola dobra a zla Škola dobra a zla Soman Chainani

Zamilovala jsem si to! Super příběh, vtipný a skvěle zakomponované pohádky. Musím říct, že víc fandím teda Sofii, Agáta je podle mě nudná až to bolí. Jo a to grafické zpracování je dechberoucí. Do detailů vymazlené. Těším se na filmovou adaptaci!

06.09.2021 5 z 5


Opium a absint Opium a absint Lydia Kang

Povedená kniha, mně se to líbilo. Na pět tomu sice něco chybělo, ale autorka má skvělý styl psaní, který vás hned vtáhne. Jinak ta obálka je parádní a doufám, že se dočkáme dalších knih této autorky.

24.02.2021 4 z 5


Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Když jsem kdysi zjistila, že u nás kniha vyjde, tak jsem se na ní extrémně těšila. Název parádní, anotace taky a obálka krásná... To všechno slibovalo parádní příběh, který mě bude bavit od začátku až do konce. Ovšem asi jsem měla velká očekávání, protože toto ač se dobře četlo, se mi nelíbilo. Nápad byl perfektní, ale autorka s tím nedokázala pracovat. Ta romance mezi hrdiny byla neskutečně naivní a sladká jako cukrkandl! Fakt jsem si myslela, že než dočtu tu knihu, zkazí se mi všechny zuby. Vůbec bych netipovala, že hrdinka chodí na vysokou, vůbec se tak nechovala. Tipovala bych spíše základku. Pak mě dost naštvala s tou Kostí přání, nebo co to bylo. Takže mi tak dlouho čekáme na rozuzlení té věci a pak se stejně dozvíme prd. Podle mě sama autorka nevěděla, co tam ve skutečnosti mělo být a celý příběh nesmyslně zamotávala. To všechno bych přežila, snad i tu romanci, ale to létání všem na očích? To celý příběh úplně degradovalo. Fakt se mi to nelíbilo. Dvě hvězdy dávám za nápad a obálku. Další díly číst nebudu, nevím, co by jimi ještě autorka chtěla říct.

23.01.2021 2 z 5


Svévole Svévole Lena Andersson

Kniha osloví ty, kteří zažily něco podobné a myslím, že příběh ocení. Je to v podstatě o jednostranné lásce, kdy si jeden vyplňuje čas tím, že motá hlavu někomu, o koho ve skutečnosti nestojí, protože čeká na někoho jiného. Jak tady někdo správně podotkl, když láska je silnější než rozum. Naštěstí, i tady po určitém čase přijde ono bolestné vystřízlivění. Podle mě se autorce přesně podařilo vystihnout pocity člověka, který je bláznivě zamilovaný do někoho, kdo ho ve skutečnosti nemiluje. Bolestné, ale reálné...

22.01.2021 4 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Kniha se mi líbila, odehrává se přesně v době, kterou miluju a v prostředí, které si musí zamilovat každý knihomol. Bylo to romantické, ale ne přeslazené. Dialogy vtipné, prostředí krásně vykreslené. Ústřední dvojice baví a všem je jasné, jak to mezi nimi bude dál, přesto knihu hltáte. Naštěstí mi ta romantická linka nepřišla až moc uspěchaná, právě naopak. Autorka jde na vše pomalou, takže o to lepší zážitek to je. Hrdinka je sympatická a celkově je příběh vyvedený. Jo, a ta obálka, to je velká krása!

22.01.2021 5 z 5


Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Dle názvu jsem čekala červenou a nějakou tuctovou knihu. Co se prostě může pod takovým názvem skrývat jiného? Ale vylíhlo se z toho nakonec úplně něco jiného, než jsem čekala. Od prvního okamžiku mě příběh vtáhl a nepustil. Každá kapitola končila napínavě, že jsem prostě musela otáčet stránky jednu po druhé. Příběh jsem doslova hltala a neskutečně se mi líbil. Pro mě velké překvapení. Čtivě, napínavé a opravdu žádná červená knihovna! Název i obálka mate. Skvělá kniha, kterou můžu jen doporučit a určitě si přečtu další autorova díla.

22.01.2021 5 z 5


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

(SPOILER) Já odpady nedávám, myslím, že žádná kniha si ho nezaslouží. Ale tady je ten odpad podle mě zasloužený a zdejší kritika na místě. A když už jsem ten odpad dala, tak řeknu proč. Tahle kniha jakoby neměla žádnou logiku. Co se týče hlavní zápletky, hrdinka čeká na ten svůj vysněný polibek od nejlepšího kamaráda, kterého půl života miluje a pak to jedna pusa změní. Nakonec, těsně po rozchodu políbí svého úhlavního nepřítele, se kterým to asi nakonec není nenávist, ale láska. Vůbec to nedávalo smysl, ale vůbec. Z téhle knihy se dozvíte, že jedna pusa odhalí, zda jde o pravou lásku či ne. Really?

Jinak těch logických chyb je tam opravdu hromada, ale vypsat je, by mi trvalo ještě do zítřka. Hrdinka Navždycky je opravdu děsná. Nepříjemná, rozmazlená, prostě fracek. Fracek, který si dovolí po učiteli řvát, protože se s ní rozešel kluk. Tady už jsem opravdu nechápala. Dialogy postav byly neskutečně hloupé a o ničem, takové šroubované, často jsem nad nimi protáčela oči. Celé dílo je hrozně nevyspělé až primitivní, plné klišé a čiší z něj nevypsanost. K tomu všemu je příběh až abnormálně neoriginální. Dílo má být humorné, ale mně prostě v mnoha ohledech ty vtipy přišly trapné.

Původně jsem chtěla dát jednu hvězdu a nepsat nic, ale ta děkovačka na konci to dorazila. Taková arogance a nepokora... To už jsem dlouho neviděla. Já bych to ještě chápala u někoho, kdo opravdu umí psát, ale u někoho, kdo má sloh žákyně šesté třídy tomu skutečně nerozumím. Někdy je méně více a v tomto případě to platí dvojnásob.

11.10.2020 odpad!