Easenka Easenka komentáře u knih

☰ menu

Odvaha nebýt oblíbený Odvaha nebýt oblíbený Koga Fumitake

Filozof: Tak tedy se vší opravdovostí tanči své okamžiky tady a teď a žij upřímně. Nehleď do minulosti a nedívej se do budoucnosti. Žij každý úplný okamžik, jako bys tančil. Nemusíš s nikým soutěžit a nepotřebuješ dávat své cestě konkrétní cíle. Pokud tančíš, ono tě to někam zavede.

25.01.2024 2 z 5


151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem 151 dní po evropských stezkách: Dobrodružství holky s bucket listem Lucie Kutrová

Lucka (autorka) v knize popisuje různé treky po Evropě, které absolvuje s přáteli a svou rodinou. Celkem zábavně vypráví situace, které se jim na cestách dějí.

10.01.2023 2 z 5


151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem 151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem Lucie Kutrová

Kniha je napsána zábavnou formou o jedné praštěné holce co si plní svůj bucket list. Lucka neboli Goldilocks vyráží vstříct všem každodenním nástrahám na PCT. Musím říct, že Lucka měla na cestě velké štěstí a skvělé lidi kolem sebe, který jí vždy podrželi. Každopádně pokud čtenář nebude řešit připravenost a nerozvážnost jedné mladé slečny tak se celkem pobaví.

20.08.2021 3 z 5


Rezonanční medicína v kostce Rezonanční medicína v kostce Otmar Jenner

Autor Otmar Jenner v kostce popisuje sedm univerzálních principů bytí a vše co je s tím spojeno. Kniha je doplněna o cvičení, které čtenář může zapojit do běžného života.

31.05.2021 2 z 5


Řekni mi, kde tě bolí, a já ti řeknu proč Řekni mi, kde tě bolí, a já ti řeknu proč Michel Odoul

Autor Michel Odoul v knize popisuje bolesti a choroby jako reakce těla na vnitřní problém. Popisuje zde tělo jako energetický celek a dále jednotlivé části a příčiny vzniku bolestí na daném místě.

20.04.2021 3 z 5


Bez filtru Bez filtru Kristýna Dolejšová

Kniha Bez Filtru limitovaná edice r. 2021 doplněna autorkou o další kapitoly jako je např. workbook. Kristýna Dolejšová autorka projektu #ZANORMALNIHOLKY se s námi podělila o vlastní zkušenosti, projekty, názory a rady. Knihu Doporučuji všem dívkám, které potřebují popostrčit k lepšímu a spokojenému životu.

02.03.2021 4 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Životní příběh Catherine Clarkové, pro rodinu a přátelé Kya a pro místní obyvatelstvo městečka Barkley Cove ,,holka z bažiny". Příběh z pobřeží Severní Karolíny vypráví o samostatnosti, radostech, trápení a úspěších této mladé dívky později dospělé ženy.

24.02.2021 4 z 5


Zákony Ducha – Cesta k životnímu cíli Zákony Ducha – Cesta k životnímu cíli Dan Millman

Mladý Poutník, který se na své cestě v horách potkává s Moudrou bytostí jenž mu představuje Zákony Ducha. Duchovní zákony podle kterých by měl žít každý na tomto světě. V knize je popsáno 12 zákonů prostřednictvím rozhovorů a zážitků.

27.01.2021 3 z 5


Nikdy nevystoupat na vrchol Nikdy nevystoupat na vrchol Paolo Cognetti

Příběh Paola Cognettiho jenž inspiruje k hledání vlastní cesty v Himálaji. Kniha nás provází jeho cestou, myšlenkami, zážitky i pocity. Kniha je obohacena o kresby autora z této dobrodružné cesty.

19.01.2021 3 z 5


Kdy? Kdy? Victoria Laurie

Napínavý příběh mladé Maddie, která se kvůli svému daru vidět data úmrtí všech lidí zaplete se svým nejlepším kamarádem Stubsem do pátrání zmizelých lidí. Vyšetřování po prověření Maddie nabere nový směr a příběh vyústí ve správný konec.

04.12.2020 4 z 5


Zákon jednoho Zákon jednoho Ashley Saunders

Do světa, kde platí zákon jednoho dítěte se narodí dvojčata Ava a Mira Goodwinovi. Celé roky se jim dařilo s jejich otcem Darrenem udržet tajemství až jedna událost vše změní a dá se do běhu zatčení Darrena a útěk dvojčat do Kanady (svobodné země). Kniha popisuje příběh těchto dvojčat a provázející vzpouru Komuny lidí co s režimem nesouhlasí. Ačkoliv se jedná o Young Adult Fantasy myslím, že je kniha čtivá i pro starší generace :)

27.09.2020 3 z 5


Z deníku dočaskářky – Ten pes je chuligán! Z deníku dočaskářky – Ten pes je chuligán! Olga Minaříková

Autorka popisuje vlastní zkušenosti z dočasné péče týraných psů, jejich příběhy, nepochopení systému a jak je to v ČR v tomto ohledu těžké.

21.08.2020 5 z 5


Bhútán, má láska Bhútán, má láska Tereza Boučková

Zážitky autorky z cyklovýletu po Bhutánu. Autorka popisuje naplánovanou cestu, navštívená místa, ubytování, místní kulturu a svoje pocity a zkušenosti.

10.08.2020 2 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Provázané příběhy Rachel, Megan a Anny při vyšetřování záhadné smrti Megan. Dívka ve vlaku neboli Rachel se postupně víc a víc zamotává do vyšetřování vraždy Megan až na konci knihy zjistí kdo je skutečně vrah. Příběh je za začátku zamotaný a nudný, ale v druhé půlce knihy začíná být zajímavý a napínavý.

14.07.2020 3 z 5


Čas žít, čas umírat Čas žít, čas umírat Erich Maria Remarque (p)

Hlavní hrdina Ernst Graeber popisuje ,,život" na frontě během 2. světové války. Během své dovolené aspoň chvilku pociťuje co je normální život a láska k Alžbětě. Po návratu na frontu bohužel Ernst umírá.

05.06.2020 4 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Příběh psa Gumpa, který navzdory těžkým zkouškám dále pomáhá a miluje lidi. Upřímný pohled psa na lidi a život.

19.04.2020 5 z 5


Čakry - kompletní průvodce Čakry - kompletní průvodce Ambika Wauters

Kniha popisuje jednotlivé čakry, jak s nimi pracovat, jak je správně čistit a je obohacena o další informace k danému tématu.

16.04.2020 4 z 5


Pět Tibeťanů Pět Tibeťanů Christopher S. Kilham

Autor popisuje ,,pět omlazujících ritů" neboli Pět Tibeťanů obohacené o fotografie cviků, správné dýchání a dalších skutečností, které na tělo působí při zapojení těchto cviků do každodenního života.

29.03.2020 3 z 5


Angličtina na rovinu Angličtina na rovinu Darren Crown

Autor zábavnou formou vysvětluje některé gramatické jevy v anglickém jazyce a doplňuje to o historky ze svého života.

25.03.2020 3 z 5


Tarot - hra osudu Tarot - hra osudu Anima Noira (p)

Autorka popisuje své zkušenosti s tarotem a jak jí vytažení tarotové karty každý den změnilo život a doporučuje čtenářovi to také vyzkoušet + popisuje každou kartu obohacenou o vlastní příběh.

25.02.2020 3 z 5