Čtenářka368 Čtenářka368 komentáře u knih

☰ menu

Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

První díl jsem vlastně četla jako druhý a také je můj druhý nejoblíbenější. Příběh s Elliotem mě bavil víc, možná proto, že tady už se občas něco pro mě jakoby lehce opakovalo. Ji ak ale slušná 4 * a další knihy autorky si pohlídám.

11.07.2023 4 z 5


Na druhý pokus Na druhý pokus T. L. Swan

Ze 3 knih od autorek bylo tohle jediné ala staré harlequinky. Žena se třemi dětmi, utahaná, smutná, v zoufalé pracovní situaci a svobodný bohatý krasavec. Kdo chce prince na bílém koni, ma ho mít. Mně to malinko nudilo.

11.07.2023 3 z 5


Bez zábran Bez zábran T. L. Swan

Uffff... první kniha série a nakonec i nejlepší. Chytlo mě to a nepustilo. Hodně jsem se nasmála a ta chemie mezi hlavními postavami. Další díly už jevily jisté podobnosti a ani postavy už jsem si tolik nezamilovala. Každopádně tohle si pět zasloužilo už za tu zápletku ke konci, kterou jsem nejdřív odhalila dřív, ale nakonec tam bylo i něco, co jsem vůbec nečekala.

09.07.2023 5 z 5


Boháč z Park Avenue Boháč z Park Avenue Vi Keeland

Ale jo. Tohle bylo fakt příjemné. Zezačátku taková klasika, pak mě ale začala bavit hra s kalhotkama. No a ten dějový zvrat opravdu překvapil. Z mě velmi dobré čtení. Na 5 hvězd tomu ale ještě malinko chybělo.

27.06.2023 4 z 5


Sleduj mě Sleduj mě Stacey Kennedy

Nejslabší díl. Na Lottie jsem se upřímně moc netěšila, protože mi nebylo sympatické, že spala se všema kromě Huntera. Tenhle typ hrdinek mě moc neoslovuje. Nicméně jsem si dost slibovala od toho stoupajícího napětí právě z nenaplněného chtíče mezi hl. postavami. Jenže se to tam rozseklo tak rychle, že už nebylo moc na co se těšit. Navíc ta naivní představa, že všechny další hrdinky z minulých knih Lottie tak milují...zřejmě za to, že se vyspala se všemi jejich partnery. Mno, moc jim tu rozšířenou rodinu nevěřim. Už se hodně točíme dokola a další nastíněná dvojice Nessie a ten další voják, to bude podle mě dost podobné Kieranovi s Hazel. Podtrženo sečteno, další díl už možná vynechám.

16.06.2023 3 z 5


Milovaný soused Milovaný soused Penelope Ward

Jee tohle bylo tak příjemný. Volně navazuje na Můj milovaný soused. A je ještě lepší. Vtipná a milá hlavní hrdinka a ještě vtipnější a milejší hlavní hrdina. Tentokrát je to teda romanťárna level 10 z 10, ale vůbec mi to nevadilo. A doufám, že autorka napíše i příběh o Taylorovi, který byl v knize nakousnutý. Čtení na léto jak dělaný.

06.06.2023 5 z 5


Sparrow Sparrow L. J. Shen

L.J. Shen se tentokrát vrátila do své královské disciplíny, bad guys, mafiánského prostředí a hate - love romantiky. Kdyby knihu napsal někdo jiný, označím jí jako skvělou. Nicméně L.J.Shen umí psát ještě o chloupek lépe. Knihu jsem si užila a strašne osvěžující byla hlavně postava Sparrow. Líbí se mi, kdyz hrdinky nejsou úplně typické krásky. A taky když jsou vtipné. A Sparrow byla. Na druhou stranu Troy mě zas tolik neuchvátil. Chemie ale fungovala na jedničku a scény byly tak akorát peprné.

04.06.2023 4 z 5


Milovaný nevlastný brat Milovaný nevlastný brat Penelope Ward

Už už jsem myslela že dám 5*, protože první půlka knihy mě naprosto nadchla. Jakmile se ale jedna velmi dlouhá pasáž začala vyprávět znovu z pohledu druhé postavy za použití 90% stejných odstavců, myslela jsem, že se unudím. Proč! Chápu záměr autorky, ale vzhledem k tomu, že bylo vlastně jasné, jak to vnímá druhá postava, pohled z druhé strany byl nadbytečný. Ještě takhle nudnou formou ctrl c - ctrl v. Škoda toho, jinak je kniha skvělá a těším se na volné pokračování - Milovaný soused.

04.06.2023 4 z 5


Let v oblacích Let v oblacích R. K. Lilley

Tak především je důležité, že kniha má 4 díly a z toho jen 2 jsou přeložené do češtiny. A konec je samozřejmě otevřený. Dokonce bych řekla useknutý tak, že jsem myslela, že mi kus knihy snad chybí. Kdybych si tohle bývala zjistila dopředu, do čtení bych se nepouštěla. Za mě to není špatná kniha, ale 4 díly a ještě je louskat v angličtině. Nevím, jestli budu dál pokračovat. Příběh není špatný, sex. scény také ne, ale vůbec mi nepřirostly k srdci hlavní postavy a nějak mě to celé nezasáhlo. Ani chemie mezi postavami za mě není to ono, co člověk najde jen v některých knihách.

29.05.2023 3 z 5


Ostrov poslušnosti Ostrov poslušnosti Marina Anderson

(SPOILER) Tak jo, tohle nebylo vůbec špatné. Až na ten konec. Možná kdyby autorka ve finiši absolutně neztratila dech, vyšplhalo se to ke 4 hvězdám. Hlavně díky tomu, že se zde neopakuje jediná sexuální scéna a to je jich kniha úplně plná. Jak už tu zmiňují ostatní, bez použití jediné vulgarity a přesto velmi vzrušující. Nicméně konec je fakt hodně useknutý, urychlený a studený.

27.05.2023 3 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

(SPOILER) Tak tady na sex půlku knihy rozhodně čekat nebudete a pak se ho dočkáte skoro v každé kapitole. Kniha není špatná. Jen jsem něco podobného už četla hodněkrát. Hrozivý šéf a asistentka, co si nenechá nic líbit ... a pak zas všechno. Nicméně se řadí k těm lepším. Dost často tyhle knihy končí odpadem. Tohle ten případ není.

25.05.2023 3 z 5


Rozkoše zimy Rozkoše zimy Evie Hunter (p)

Druhý díl, Rozkoše léta mně bavilo víc. Rozkoše zimy nejsou propadák, ale něco tomu chybělo. Rozhodně ne sex, toho tam bylo požehnaně. A nebyl špatný a i když obsahuje nějaké to plácání, pořád je to hlavně romance. Část příběhu se odehrává v pralese, to je docela originální. Pak už to trochu vázlo. A popravdě kromě pralesa knihu okamžitě zapomenete.

25.05.2023 3 z 5


Rozkoše léta Rozkoše léta Evie Hunter (p)

Po rozkoších zimy jsem se rozhodla pustit do další knihy autorky. Tahle jednohubka se mi líbila mnohem víc. I když se má jednat o knihu s BDSM tematikou, je to prostě sladká romance sem tam s nějakým provazem a plácnutím. Sexu bylo teda až dost a i ve chvílích, kdy by člověk na sex ani nemyslel, ale dějová linka nebyla vůbec špatná. Jen ty bohatý překrásný dědičky už se mi zajídají.

25.05.2023 4 z 5


Zachraň mě Zachraň mě Stacey Kennedy

Na tenhle dil jsem se těšila, protože mi protagonisti byli sympatičtí už z minulých dílů (narozdíl od 2. dílu, kde jsem to měla naopak a také mi přišel slabý.) A povedlo se. Zatím nejlepší díl série. Hodně chemie, reálnější zápletka a zbytečně přeslazený konec. Jo dostala jsem přesně to, co bych od tohohle žánru očekávala. 4.díl si s chutí přečtu.

18.05.2023 4 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

S drobnými výhradami mě kniha moc bavila. Chystám se jí přečíst znovu a tentokrát v češtině.
Předlohou k hlavním postavám byly Rey a Kylo Ren. A to byl první problém. Jsem fanynka Star Wars a tyhle postavy jsou tak specifické a silné a vůbec jsem je za tímhle příběhem neviděla. Rušilo mě to. Navíc se postavy chovaly dost nezrale - i jako studentka vědkyně, natož jako profesor. A už se opakuju, ale já prostě nemusím ty knihy z obou pohledů. Strašně to odkrývá karty. Zbytek byl ale super. Příběh, chemie, sympatické postavy, vědecké prostředí. Kvůli výše zmíněným nedostatkům dávám "jen" 4 hvězdy i když kniha byla moc příjemná, místy vtipná a vrátím se k ní.

15.05.2023 4 z 5


Jiskření Jiskření Penelope Douglas

(SPOILER) Tenhle počin už si určitě znova nepřečtu. První díl mě bavil a těšila jsem se na druhý. Jiskření je nabité sexem a i když zezačátku mi to vůbec nevadilo - scény měly říz a chemii, ke konci už jsem skřípala zubama kdykoliv se na sebe ty dva vrhli. Bylo toho prostě moc a upřímně mezi těmi dvěma ani nic jinýho nebylo.
Navíc Fallon ani Madoc mně vůbec nepřirostli k srdci. Celé to bylo nereálné, přehnané a protivné. Svatba už tomu celému nasadila jen korunu. A ta Jaxova pomsta. Konec jsem už přeskakovala. Kdyby nebylo slibného začátku, tak by to byla čistokrevná jedna hvězda.

15.05.2023 2 z 5


Nádech Nádech Penelope Douglas

Přečteno již dvakrát. Až na to, že hlavní hrdinka ke zbytečně agresivní a celé knize to ubírá na autentičnosti a hrdince na vyzrálosti a sympatiích, je kniha bezvadná. Napínavá a se spoustou chemie. Kdo má rád hate to love romantiku (tady spíš love-hate-love), tak tady si rozhodne přijde na své.

12.05.2023 5 z 5


Pomýlené srdce Pomýlené srdce Samantha Young

(SPOILER) Tuhle knihu jsem kdysi četla, ale úplně jsem na to zapomněla. Po čase druhého čtení se mi vybavila a tak nějak jsem začala tušit, že to zas taková hitparáda nebyla. Teď podruhé jsem jí navíc četla po jiné knize od autorky (Struny lásky) a ta je teda nesrovnatelně hlubší a zajímavější a i chemie postav pro mě funguje lépe. I když první scéna v koupelně je tady hodně povedená.
Velmi slušné tři hvězdy, ale něco tomu prostě chybělo. Asi bych tak nějak nepřeskočila fázi, kdy byl Jamie ve vězení, myslím si, že tam byl prostor pro hlubší místo knihy.

11.05.2023 3 z 5


Struny lásky Struny lásky Samantha Young

Skvělá kniha. Silný příběh, který si pamatuji i po několika týdnech do detailů a znovu a znovu si na knihu vzpomínám. Tomuhle opravdu nic nechybělo. Chemie fungovala, romantická linka byla silná a dojemná hlavní postavy byly uvěřitelné i když se jednalo o lidi z hudební branže. Určite se ke knize v budoucnu znovu vrátím.

09.05.2023 5 z 5


Nemilosrdný rival Nemilosrdný rival L. J. Shen

Hate to love romantika s kořeny v minulosti. Přiznám se, že tady jsem párkrát kroutila hlavou, některé scény byly přitažené za vlasy ( to jsem ale u autorky zvyklá), kniha se hodně vracela do minulosti. Za mě spíš průměrná kniha od autorky

04.05.2023 3 z 5