CarolineAn CarolineAn komentáře u knih

☰ menu

Krajina snů Krajina snů Neil Gaiman

Tenhle díl povídek z 3 knihy Krajina snů byl velmi zajímavý. I teď po dočtení mám nad čím přemýšlet. Moje nejoblíbenější povídky byly asi Kalliopé a fasáda. Sen noci svatojánské nebyl špatný, ale prostě... podivný. A Sen tisíce koček nemám ráda - příběh byl zajímavě zpracovaný, kresba úžasná, ale něco mě na této povídce štve....ale nevím co. Ale jinak jsem si 3 díl užila.

17.03.2024 5 z 5


Srdce času Srdce času Natalja Ščerba

Tento díl byl snad ještě lepší než první! Děj pěkně odsýpal, bylo tu plno příležitostí se dozvědět více o časodějnickém světě a o klíčnících a i nové postavy jsou fajn, hlavně Zachara. Už se těším jak to bude s Vasilisou a jejími přáteli dál!

16.03.2024 5 z 5


Magie Svaté je všemocná 2 Magie Svaté je všemocná 2 Juka Tačibana

I druhý díl byl skvělý, takže si nemám na co stěžovat. Už se těším na další díl!

09.02.2024 5 z 5


Magie Svaté je všemocná 1 Magie Svaté je všemocná 1 Juka Tačibana

Opravdu dobrá manga na oddech. Příběh je zajímavý, rychle se to čte a je to celkově takový "milý". Určitě doporučuji a jdu si hnedka přečíst 2 díl!

07.02.2024 5 z 5


Soumrak Edenu Soumrak Edenu Lucie Ortega (Navrátilová)

Knihu jsem se rozhodla přečíst k vůli zajímavým tématům a protože je autorka češka a tak jsem byla zvědavá a.....je to velmi dobrá kniha. Líbí se mi jakým způsobem rozebrala téma společnosti, křesťanství, ale i postavení žen a mužů atd. a i hlavní hrdinka Ada je přijemná, zábavná a HLAVNĚ uvěřitelná. Zkrátka jsem si knížku užila a hodnocení bych vyděla na něco mezi 3 a 4 hvězdičkou.

04.02.2024 4 z 5


Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Skvělá kniha! Zpočátku jsem se bála, že hnedka první díl (má to být trilogie) má skoro 500 stran, ale kniha mě chytla hnedka od začátku a nepustila až do konce. Protagonistky Wren a Rose jsou milé a dobře propracované postavy, a i vedlejší postavy neměli chybu (Shen, Tor, Celeste atd.) a i příběh má zajímavý námět. Jinak určitě doporučuji!

20.12.2023 5 z 5


Případ tajemné krinolíny Případ tajemné krinolíny Nancy Springer

Další fajn díl detektivky s Enolou Holmesovou. Příběh měl zajímavý námět a až do konce mě bavil. Už se nemůžu dočkat až vyjde další díl.

22.11.2023 5 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

U týhle knihy mám rozporuplný pocit. Má opravdu krásnou obálku, příběh vypadal na anotaci zajímavě a dobře (a rychle) se kniha čte. Teď to ALE....na začátku se to hrozně táhlo než jsem se dostala k nějakému zajímavějšímu ději, a když to už konečně přišlo, tak jsem se cítila jako bych četla o nějakém nejvíce klišé hororovém filmu (vyvolávání démonů o Halloweenu, rituály na hřbitově s krví a pentagramem atd.) Až ke konci knihy se to zlepšilo a bylo to i celkem zajímavý. Jelikož další dva díly mám už roky, tak si je asi přečtu, abych zjistila jestli se autorka s příběhem někam posunula.

05.11.2023 3 z 5


Klíč k času Klíč k času Natalja Ščerba

Skvělá fantasy kniha, která mě hodně bavila. Dobře vymyšlený svět, promyšlená magie (časodějnictví), zajímavé postavy a zvraty v příběhu. Určitě si brzy přečtu i další díly.

06.09.2023 5 z 5


Dvůr temnoty Dvůr temnoty Victor Dixen

Zajímavý příběh mladé Johany, která žije v alternativním světě, který od transmutace Ludvíka XIV. na vampýra, zmrzl v polovině 18. století. Johana, která se po zavraždění její rodiny snaží pomstít, musí čelit nejen nástrahám smrtelných, ale i nesmrtelných a jde doslova přes mrtvoly.
Musím říct, že i když jsem už hodně dlouho za etapou milovnicí upírů, tak i přesto mě tahle knížka bavila. Příběh byl mrazivý, napínavý a s velmi nečekanými zvraty. Určitě se těším i na další díl.

24.08.2023 3 z 5


Případ růžového vějíře Případ růžového vějíře Nancy Springer

Tyhle ty "detektivní příběhy" s Enolou vážně zbožňuju! Je moc hezké vidět jak se její vztah se Sherlockem zlepšuje a snad si v dalších dílech uvědomí, že je Enola v pohodě tak jak je. Jinak tento díl byl snad ještě mnohem lepší než ten minulý a moc se těším na pokračování.

17.07.2023 5 z 5


Zlatá královna Zlatá královna Kateřina Okurková

Dobrá pohádková fantasy kniha na oddech. Na to, že to byla první autorčina vydaná kniha, tak to nebylo zas tak špatný. Je tu samozřejmě co vylepšovat, ale postavy, atmosféra a příběh byly dobře vymyšlený a konec mě stoprocentně do budoucna donutí sáhnout i po dalším díle. Určitě stojí za přečtení.

13.07.2023 3 z 5


Pozlacené Pozlacené Namina Forna

Pozlacené je opravdu fajn kniha. Dobře se čte, příběh rychle odsýpá a kolikrát se od knížky opravdu nemůžete odtrhnout. Konec autorka nechala polouzavřený, tak vás knížka vyloženě nenutí potom, abyste četli i další díly (pokud budou u nás překládat i další dvě pokračování). Knížku bych hodnotila spíše 3,5 hvězdičky. Těm, co mají rádi fantasy, feminismus a dobře propracované postavy určitě doporučuji.

05.07.2023 3 z 5


Domeček pro panenky Domeček pro panenky Neil Gaiman

Druhé pokračování Sandmana bylo prostě.... skvělé, úžasné, prostě jsem se od toho nemohla odtrhnout. Těším se až si přečtu další díl a doporučuji!

12.02.2023 5 z 5


Vzestup Školy dobra a zla Vzestup Školy dobra a zla Soman Chainani

Další úžasný díl od série Školy Dobra a Zla. Knížka samotná mě hned od začátku nadchla a až do konce jsem se nenudila. Taky jsem se dozvěděla spoustu nových skutečností, hlavně co se týče samotné školy a dvou bratrů (Školníků). Určitě si přečtu i druhý díl až u nás vyjde! Doporučuji!

29.01.2023 5 z 5


Preludia a nokturna Preludia a nokturna Neil Gaiman

Po tomhle komiksu jsem šáhla hlavně k vůli stejnojmennému seriálu a ....nevím co říct. Zamilovala jsem si ho stejně jako seriál a určitě si brzy přečtu i další díly!

28.12.2022 5 z 5


Spy x Family 1 Spy x Family 1 Tacuja Endó

Tohle je můj první komiks/manga a musím říct, že jsem si čtení užila. Je to vtipné, zábavné a vůbec jsem to celé přečetla na jeden zátah. Určitě si brzy přečtu i další díly. Doporučuju!

03.12.2022 5 z 5


Případ zlověstných kytic Případ zlověstných kytic Nancy Springer

Další skvělý díl! Nemůžu se dočkat pokračování.

15.10.2022 5 z 5


Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Skvěle napsaná a napínavá detektivka z viktoriánské Anglie. Hlavní hrdinku jsem si docela rychle oblíbila, hlavně její sem tam morbidní náhled na věci. Druhý díl si určitě brzy přečtu!!!

01.09.2022 4 z 5


Chodící pohroma Chodící pohroma Caleb Krisp

(SPOILER) Je to skvělá kniha na oddych, sice není nic světoborného, ale pobaví. Akorát mě rozčilovala Ivy jak pořád přehlížela jasná vodítka a věřila všemu, co jí slečna Alwaysová řekla skoro až do konce knihy, kdy jí to konečně docvaklo. Vím, že je to součástí Ivyjiny osobnosti, ale občas jsem měla chuť jí jednu vlepit. Jinak to bylo fajn čtení a určitě si přečtu i další díl.

03.08.2022 3 z 5