Případ zlověstných kytic

Případ zlověstných kytic https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499658/bmid_pripad-zlovestnych-kytic-okt-499658.jpg 4 83 18

Enola Holmesová série

< 3. díl >

Každý ví, že doktor Watson je pravou rukou Sherlocka Holmese, takže když se ztratí, je to šok. Enola by tomu ráda přišla na kloub, stále se však skrývá před svými bratry a nechce riskovat odhalení. Když se ale dozví, že do domu Watsonových byla doručena podivná kytice, hodí obavy za hlavu. Jen ona totiž ví, že obsahuje květiny symbolizující smrt! Je potřeba najít odesílatele – a to hned. Jinak hrozí, že doktora Watsona už nikdy nikdo nespatří.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

The Case of the Bizarre Bouquets , 2008


více info...

Přidat komentář

Lovehorses365
27.01.2024 5 z 5

Mě se tak nechce psát sáhodlouhý komentář...
Tak to udělejme jednoduše...:
Miluju toooo!

milovnice_knih_
04.11.2023 4 z 5

Velmi povedená knížka.
Stejně jako u druhého dílu jsem mile překvapená. Příběh je opět velmi napínavý a zajímavý. Knížka je čtivá a příběh vám mizí pod rukama. Opět se zde setkáváme s naší hlavní hrdinkou Enolou, která mimo řešení případu ztraceného doktora Watsona, řeší i její osobní problémy.
Na knížce se mi líbilo stejně jako ve druhém díle ty hádanky, ale taky to, že nám ukazuje jak se dřív žilo v Anglii (teda pokud to autorka píše alespoň trochu podle skutečnosti) což se mi velmi líbí.
Celkově je knížku hodnotím jako příjemnou oddechovku, kterou máte za den přečtenou.
Určitě můžu doporučit.


uzivatel80373
06.10.2023

Tato kniha byla velmi dobrá, lehce se četla, a někdy byla taky hodně napínavá. Ze začátku mě ta kniha moc nebavila, ale potom to už bylo fajn. Konec té knihy byl taky velmi zajímavý a klidně bych si to přečetla znova.

carbici
30.09.2023 1 z 5

Ta úporná snaha na každé straně minimálně jednou zdůraznit, jak je hlavní hrdinka proti manželství, a jak jde proti proudu a je o tolik bystřejší než sourozenci... bylo to náročné a rozhodně už další knihu ze série nezkusím.

EiSpark
29.09.2023 5 z 5

Další úžasný díl Enoly! :>
Příběh byl zajímavý a vůbec jsem takový konec nečekala, velmi doporučuju tenhle díl i další díly :D

jiri9568
31.07.2023 5 z 5

Opět mne čtení bavilo, i zápletka ok.

sadlo
29.07.2023

Další díl. Film jsem neviděla, ale knížka se dobře čte. Děj je čtivý, má rychlé tempo, výborná "oddechovka".

Lusa
28.07.2023 5 z 5

Když jsem v roce 2011 s Enolou začínala, byla jsem po přečtení obou dílů moc zklamaná, že u nás další díly už nevyšly, takže díky Netflixu tu konečně máme komplet celou sérii (o 15 let později). A protože se mi nový seriál líbí, než bude další díl, musela jsem si přečít i další knihu, abych nezůstala pozadu. Četlo se to opravu dobře a celý příběh byl velice zajímavý, tak jsem zvědavá co nakonec z knihy bude použito ve filmovém zpracování.

Beheregis
30.05.2023 5 z 5

Pohodové, miluju bratro-sesterské bitky. Celkově dobré čtení

anetinkalan
08.04.2023 5 z 5

Tento díl zatím nejlepší. Ovšem pokud někdo bude číst kvůli filmům na Netflixu, tak příběh je úplně jiný a nic neočekávejte.

Medasek
26.01.2023 4 z 5

Zatím nejlepší díl. Doufám, že u nás vydají i zbytek série.

Iwíček
18.01.2023 5 z 5

Právě jsem dočetla další detektivní příběh o Enole Holmes. Opět to bylo milé čtení. Děj byl velmi napínavý a zápletka se rozplétala pozvolně. Příběh mě upoutal do takové míry, že jsem knihu málem zhltla na jeden zátah. S ohledem na to, že se jedná o dárek od Ježíška, rozhodla jsem se, že si knihu musím šetřit, a proto jsem ji dočetla až dnes, což je téměř měsíc po tom, co jsem ji dostala. Ježíškovi moc děkuji za krásný čtenářský zážitek.

kikikrat
31.12.2022 4 z 5

Lepších 3.5*/5*. Musím hodnotit méně než předešlé díly. Tento díl je totiž ještě kratší a ze začátku se moc neděje. Později příjde akce, možná trochu šok a na konci zasloužené uznání. Knihy o Enole se skvěle čtou a utíkají.

Sansli
04.12.2022 5 z 5

Rozhodně mě to bavilo. Naprosto miluju Sherlocka Holmese a celý ten jeho svět a když do něho patří i Enola je jasné, že ji nemůžu přehlížet. Na přečtení mě vlastně nalákalo filmové zpracování, které nemá chybu a stejně tak jsem si užila Enolu i v knižní podobě:)
Četlo se to skvěle a i když nemůžu posoudit jestli byl tenhle díl stejně dobrý jak dva předchozí, za mě byl rozhodně super, všechny ty šifry, dedukce, převleky a hledání stop... k tomu prostředí starého Londýna a i Sherlock tam byl:) no co víc si přát.

CarolineAn
15.10.2022 5 z 5

Další skvělý díl! Nemůžu se dočkat pokračování.

sgjoli
09.10.2022 3 z 5

Musím bohužel hned v úvodu přiznat, že z těch tří dílů téhle série mne tento bavil asi nejméně. Neberte mne špatně, není to vysloveně nějaký propadák či odpad, to vůbec ne. Ale má dojem, že Případ zlověstných kytic mi asi neuměl předat něco nového nebo mne udržet v takovém napětí, jak jsem doufala a jak by si to příběh zasloužil.
Věkově je určeno mladšímu publiku, než jsem já, a ta jednoduchost výstavby příběhu a jazyková jednoduchost mne úplně uspokojit nedokázaly, jak se to někdy děje u jiných příběhů pro mládež. To je ale asi problém u mne. Stejně tak jsem tentokrát bojovala i s pro mne mlhavě pojatým rozuzlením ve stylu "aha efektu", kterého se Enola dočká ke konci. Nějaké menší vysvětlení celé pointy sice dostaneme, ale mně to moc nestačilo.
Pravda, závěrečná scéna vyjevující Sherlockovy myšlenky a vztah vůči Enole mne dost zaujala, líbila se mi, a já tak doufám v nějaké rozpracování této scény v dalším díle. Ale to je asi tak všechno, co mi tu stojí za nějaké vypíchnutí nad rámec. A to fakt není mnoho.
Pořád tu je sice fajn motiv holčiny, která se snaží vymanit ze společenských konvencí a co si chce žít svůj život po svém na vzdory společenským očekáváním, což je téma které mám obecně ráda. Ale zároveň to je něco, co už jsme viděli v předchozích dílech. A autorka to tady v tomhle díle příliš nerozpracovává a nepřináší v tomhle ohledu nic nového.
Takže ve výsledku za mne slabší 3 hvězdy. Pokud by u nás vyšel další díl, určitě ho ráda vyzkouším. Ale moc doufám, že mi bude sedět více...

EvikU.
05.10.2022 5 z 5

Série Enoly Holmesové mě příjemně překvapila s jakou lehkostí se čte. Enola je svérázná mladá dáma, která nechce být svazována konvencemi 19.století a myslí ji to jako málo komu. Ve vyšetřování leckdy předčí i svého bratra Sherlocka Holmese.

V tomto díle pátrá po zmizení doktora Watsona, kterého si oblíbila, kamaráda jejího bratra Sherlocka. Jelikož od minula vědí některé její převleky, musí být důmyslnější a zvolit nový převlek, tentokrát krásné dámy z lepší společnosti.

Prostředí Londýna skvěle knihu doplňuje. To jak je rozdělený na mnoho části. Okraje společnosti, kde žije chudina, kterým se čas od času snaží Enola pomáhat něčím k jídlu nebo drobnými penězi.

I tento příběh ač krátký splnil má očekávání. Hezký odpočinek s knihou. Knihu doporučuji.

Fortuna7
10.09.2022 5 z 5

Další super díl z této série. Kraťoučká detektivní jednohubku plná skvělých dedukcí. Mám ráda hlavní hrdinku, líbí se mi popis prostředí a těším se na pokračování.