Briseovna Briseovna komentáře u knih

☰ menu

Eragon Eragon Christopher Paolini

Ze začátku jsem měla pocit, že se jedná spíš o knihu pro děti... ale postupem času mě příběh zcela pohltil. Jedná se v mých třiceti letech o první fantasy knihu, kterou jsem přečetla - a jsem nadšená. Kniha ve mě probudila zájem o fantasy svět a také mou vlastní fantazii, dosud nepoznanou. Líbí se mi, že je příběh vlastně celkem čitelný (ne tak složitý pro mě jako Tolkien), takže je kniha čtivá. Líbí se mi, že je v knize popsán boj postav s jejich vlastními emocemi, zcela přirozeně se každá postava vyvíjí na základě prožitých zkušeností a našla jsem si tam i hodně skrytých myšlenek do svého vlastního života. Možná je to tím, že jsem fantasy světem nepolíbená, čili nemám s čím porovnávat. Ale je to první fantazy kniha, která mě vzala za srdce.

15.09.2022 4 z 5


Dopis Dopis Kathryn Hughes

Za mě lehká, prvoplánová četba. Kniha mě nenadchla, ani neurazila. Jakkoliv některá témata v knize jsou vážná, tak na mě byla kniha plytká. Ale na svižné odreagování se dobrý...

04.09.2021 2 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Já miluju ty knihy, co mi otevřou další důležité téma, které mi dosud unikalo. Moc doporučuji.

16.10.2020 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Já musím dát bohužel tři hvězdy. Téma vděčné, napsáno svižně, ale nějak extra mě to nebavilo, nezaujalo.

04.03.2020 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Přečteno jedním dechem. Dynamická knížka. Děj jasný, přímý, hrozivý, bez zbytečných vytáček.

04.03.2020 5 z 5


Stalinova dcéra Stalinova dcéra Rosemary Sullivan

Parádní kniha, komplexní! Kombinuje historická fakta s konkrétními lidskými příběhy, do toho můžeme sledovat samotný vývoj Stalinovy dcery, čili z psychologického hlediska hodně zajímavé a ještě k tomu jsem se dočetla užitečné informace o samotném Stalinovy a to z jeho nejbližšího okolí a celkově mi to dalo všeobecný přehled o dění v Rusku. Opravdu mě tato kniha uchvátila a každému doporučuji.

28.02.2020 5 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Doporučuji tuto skvělou knihu.
... nad krutostí lidí jsem plakala...

03.09.2018 5 z 5


Znovuzrozený porod Znovuzrozený porod Michel Odent

Skvělá kniha o porodu, která mi dodala sebevědomí. Kniha, resp. problém přístupu lékařů k porodu, je i v dnešní době aktuální a doporučila bych ji přečíst i každému novodobému lékaři. Spousta věcí se sice již mění, ale velmi pomalu.

30.08.2017 5 z 5