Barcasss Barcasss komentáře u knih

☰ menu

Merekvice Merekvice Michal Šanda

K dvaceti dekům vlašského salátu a třem rohlíkům Vám místní prodavačka Oktábcová přibalila povídání o merekvických sousedech, které autor předává dál, formou krátkých povídek (pohádek), ve kterých si krásně hraje s jazykem. Některé kousky jsou pak zdařilejší, jiné méně, ale i tak je to příjemné počtení.

20.04.2024 3 z 5


Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Mnohokrát probíraná klasika, takže není moc co dodávat, co by už nezaznělo. Je krátká a lehko se čte. Sice nejsem úplně milovníkem toho žánru, ale celkem se mi i líbila.

26.03.2024 3 z 5


Návrat Krále Šumavy Návrat Krále Šumavy David Jan Žák

Velmi silný příběh, který člověka chytí a nutí číst dál a dál, dokud nedočte. Vzhledem k tomu, že řadu míst z příběhu znám, mě líčení přechodů hranic přímo ožívá v představách. Jen mi občas trochu "překáží" přítomný čas a pro lepší srozumitelnost bych chvílemi použila i minulý čas, ale to už je jen můj problém. Celkově knížka zanechala opravdu velký dojem.

16.03.2024 5 z 5


Transcendence Transcendence Jewel E. Ann

Kniha je čtivě napsaná - stránky mizí jedna za druhou, ani si člověk nevšimne že už se blíží konec. Téma je zajímavé. Určitě se pustím i do dalšího dílu. Za mě příjemné odpočinkové poctění. Jen mě trochu deptalo to neustálé zdůrazňování mytí rukou

11.03.2024 3 z 5


Anatomie: Příběh lásky Anatomie: Příběh lásky Dana Schwartz

Čte se dobře, ale ani nenadchne, ani neurazí

01.03.2024 3 z 5


Andělská tvář (1) Andělská tvář (1) Hana Marie Körnerová (p)

Četla jsem již podruhé a stále je to příjemné čtení a opět jedním dechem.

01.03.2024 5 z 5


Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Kniha se velmi dobře četla, byla rozdělena do krátkých kapitol, které velmi rychle ubihaly. Přečteno jedním dechem naráz. Působivý příběh různých postav (i různý náhled dané situace), které jsou osudem svedeni dohromady a putují ke své záchraně na lodi W.G., se kterou doufají, se dostanou k lepším zítřkům.

14.02.2024 5 z 5


Katova smrt Katova smrt Laura Noll

Kniha byla čtivá a donutila mě dohledat si podrobnější informace k atentátu, za to jsem hodně ráda.

14.02.2024


Odražená střela Odražená střela Sandra Brown

Začátek knihy se mi líbil (nejsem úplně čtenář tohoto žánru, ale zkusit se má vše). Jak příběh pokračoval, tak mě to postupně chvílemi přišlo trochu otravné a závěr mi co do krimi, kterému nerozumím, přišel až moc přitažený za vlasy a trochu moc uspěchaný. Trochu škoda, hezkého příběhu. Konec pokazil názor na celou knihu

26.01.2024


Světla na Labi Světla na Labi Miriam Georg

Velmi čtivé dílo, opravdu pěkně se četlo... vlastně skoro jedním dechem.

26.01.2024 4 z 5


Polární běsy Polární běsy Greer Macallister

Pěkné téma, které zaujalo. Zajímavé postavy, jen hlavní hrdinka mi postupem času trochu ležela na nervy. Četla se poměrně snadno. Celkový dojem z knihy je kladný. Navíc mě to donutilo si dohledávat další informace k zajímavému, což beru u knihy jako "velký dobrý".

26.01.2024 3 z 5


Neotvírat! Slizké! Neotvírat! Slizké! Charlotte Habersack

Už na synovu (9) žádost po 1.díle vybraná jako domácí četba, přečetl s velkou chutí, protože se mu líbilo, že už hlavní trio přátel zná a opět byl fascinován mapou Suchopáru, kde si v průběhu četby hledal, kde se příběh odehrává. Slizík se mu zamlouval už na úvodní stránce asi i proto, že je to milovník všech možných i nemožných slizů. Po dočtení jsme zapsali do čtenářského deníku a šli vyrobit domácí sliz. A objednali další díl.

23.03.2023 4 z 5


Neotvírat! Kouše! Neotvírat! Kouše! Charlotte Habersack

Knížku jsem vybrala synovi (9) do domácí četby na základě doporučení a četba dopadla nad moje očekávání. Knížku přečetl během několika dní, hledal si místa na mapě Suchopáru, kde se zrovna příběh odehrával, líbily se mu hlavní postavy i ICY ICE MONSTA. Do jiných knih i když mnohem kratších a z jeho výběru jsem ho nakonec musela nutit s tady četl sám, dobrovolně a rychle a chtěl hned další knihu ze série, takže kniha splnila co měla

23.03.2023


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Doporučuji přečíst lidem se silným vztahem k přírodě.

20.02.2023 2 z 5


Lustr pro papeže Lustr pro papeže Jan Tománek

Velice povedená kniha, silný příběh. Četla se sama a jedním dechem.

20.02.2023 5 z 5


Domácí mlékař II Domácí mlékař II Klára Hadašová

Pokračování Domácího mlékaře, rozšíření o další informace, receptury.... Navazuje na předchozí knihu, neomílá stejné informace, ale navuzuje na předešlé a ještě je vhodně rozšiřuje, další receptury na mléčné vyrobky, recepty prověřené a do detailu zpracované tak, aby se podařilo.

06.02.2021 5 z 5


Domácí mlékař Domácí mlékař Klára Hadašová

Není co dodat, top! Mám ho už 3 roky a stále s ním pracuji.

06.02.2021 5 z 5