Neotvírat! Slizké!

Neotvírat! Slizké! https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428972/bmid_neotvirat-slizke-bit-428972.jpg 5 47 14

Neotvírat! série

< 2. díl >

Už zase! Nemovi přišel poštou další balíček s nápisem Neotvírat! Pod něj někdo připsal ještě jedno varování − Slizké! Co to jen může být? Nemo a jeho přátelé Béda a Otka neodolají a balíček tajně otevřou. Najdou v něm zelený sliz, který nejenže mluví a je strašně lechtivý, ale zdá se, že má i další, skoro zázračné schopnosti. Nemo a Béda začnou okamžitě snít o tom, že z nich budou milionáři. Podaří se jim to? Stane se ale ještě něco. Rázem se změní počasí, slizký liják zaplaví celý Suchopár a někteří lidé začnou mít problém! Naši tři přátelé vědí, že pokud Slizzíka nevrátí, kam patří, nastane úplná katastrofa. Pustí se tedy do hledání. Jak celé dobrodružství plné napětí a neuvěřitelných příhod dopadne? Co udělají naší známí ze Suchopáru? Podaří se jim město i zelenou příšerku zachránit? Vtipné a milé vyprávění, ve kterém jde v prvé řadě o přátelství, potěší všechny, kteří rádi čtou. Třeba před spaním?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Drobek
Originální název:

Bitte nicht öffnen! Schleimig! , 2017


více info...

Přidat komentář

Barcasss
23.03.2023 4 z 5

Už na synovu (9) žádost po 1.díle vybraná jako domácí četba, přečetl s velkou chutí, protože se mu líbilo, že už hlavní trio přátel zná a opět byl fascinován mapou Suchopáru, kde si v průběhu četby hledal, kde se příběh odehrává. Slizík se mu zamlouval už na úvodní stránce asi i proto, že je to milovník všech možných i nemožných slizů. Po dočtení jsme zapsali do čtenářského deníku a šli vyrobit domácí sliz. A objednali další díl.

šárofka
05.01.2023 5 z 5

Zábavně popsaná knížka, moc jsem si ji užila těším se na další díly (:


jasmína
21.12.2022 5 z 5

Po Vánocích se doufám pustíme s dcerkou do dalších dílů, protože ač je určeno klukům, osmiletou dcerku příběh chytil a sama od sebe si vybrala první dva díly.

orangerose
30.11.2022 5 z 5

Další díl ze série neotvirat: 2 díl slizke, tentokrát byl příběh hračce (sliz v plechovce) neboli slizik, ještě víc zábavnější než 1 díle s icy ice monstrem, děti si ji užijí když jim příběhy ze série neotevitat budou číst jejich rodiče a jedno jistli večer nebo přez den jim tu knížku přečtou , užije si knížku kdokoliv, je jedno jestli dítě či dospělý, někdy není na škodu číst knížky pro děti - ( že pak čtenáři na chvíli zapomenou realitu,není někdy na škodu) :D

pepa4081
01.07.2022 3 z 5

Tak úplně mne to nechytlo. Hodně jednoduché, ale děti si jistě počtou.
Uspokojivé.

DK197
16.12.2021 5 z 5

E-KNIHA: Do druhého dílu jsem šla s obavou, zda bude dostatečně originální. Hrozila stejná zápletka a já úplně nechápala, jak si s tím chce autorka poradit. Ale povedlo se. Trošku to hrdinům zkomplikovat, tuhle přidat něco navíc... a nové dobrodružství je na světě. Opět milé, kouzelné, originální. Jen vážně škoda, že tam slizké postavičky nebylo víc...

Boldrick
19.02.2021 4 z 5

Samozřejmě, že jsme museli koupit i další díly :-)
Opět málo Slizíka, myslím si, že tahle potvůrka měla větší potenciál, nicméně se mi to líbilo o chlup, teda kapku (slizu), víc, takže zasloužené 4.

Boku
18.02.2021 5 z 5

Můj nejoblíbenější díl z této série (zatím). Je to krásná, a místy vtipná knížka. Není co vytknout , perfektní! Určitě všem doporučuji!

š.m.i.k
16.10.2020 5 z 5

I tento díl stál za to, i když se nám líbil víc díl první. Pár úsměvných pasáží tam bylo a děti touží po dalším dílu, takže "dobrýýýý" :)

Ellinek
15.10.2020 4 z 5

Pěkná a milá knížka, která mě vrátila do doby, kdy jsem četla série typu Klub záhad. Slizzík byl super, příběh nese krásné a důležité poselství, které hravou a příjemnou formou předává mladým čtenářům. Rozhodně je to knížka, kterou stojí za to přečíst. :)

Anička2011
28.09.2020 5 z 5

Super knížka

Pdede
16.07.2020 5 z 5

Opět zajímavý příběh nejen pro děti.

Gustik5
06.05.2020 4 z 5

Neotvírat! Slizké! přichází s další dávkou nadpřirozeného dobrodružství a velice čtivým vyprávěním, v němž se dětští hrdinové střetnou s lidskou chamtivostí, show-byznysem a v neposlední řadě zachrání znovu celé město před nepřirozenou přírodní katastrofou. Obživlá hračka je tentokrát trochu na pozadí celého dění oproti skutečnějším problémům a strastem, kterým musí hlavní hrdinové čelit. Tentokrát se ubralo na dějových zvratech a přidalo na důrazu na poučení, což není špatné, nicméně místy se příběh díky tomu vleče, zatímco finále je efektní, ale odehrává se na celkem malém prostoru. Přestože se mně osobně první díl líbil víc, stále se jedná o nadprůměrnou literaturu, kterou můžete ratolestem směle předčítat, nebo je nechat ať se knihou prokoušou sami. Protože rozhodně stojí za to. Pokud jim k tomu ještě ideálně koupíte nějaký ten sliz, rozhodně budou mít radost. A to je zrovna u tohoto žánru hlavní – potěšit jeho cílovou skupinu.

V připravované třetí knize hrdinům má dorazit balíček s upíří panenkou, což by mohlo být zajímavé. Snad se tentokrát opakované schéma ozvláštní a dostane se nám přinejmenším širšího pohledu na záhadného zloděje, odesílajícího balíčky s ožívajícími hračkami…

jennifer9183
07.03.2020 5 z 5

Druhý díl Neotvírat!!! byl velmi zábavný. I když již nejsem cílovka u některých pasáží jsem se zasmála! Autorka dokázala držet napětí až do konce a bylo milým překvapením i vyobrazení hlavních hrdinů :-)

Štítky knihy

fantasy pro děti

Autorovy další knížky

Charlotte Habersack
německá, 1966
2019  88%Neotvírat! Kouše!
2020  90%Neotvírat! Slizké!
2020  91%Neotvírat! Saje!
2017  56%Pipa Peprkornová - Ve škole
2021  90%Neotvírat!!! Žhavé!

Kniha Neotvírat! Slizké! je v

Právě čtených1x
Přečtených66x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce81x
Chystám se číst16x
Chci si koupit12x
dalších seznamech3x