Neotvírat! Saje!

Neotvírat! Saje! https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445692/bmid_neotvirat-saje-Eeb-445692.jpg 5 39 11

Neotvírat! série

< 3. díl >

Nemo už toho má dost! Zrovna teď, když se musí učit na písemku z matematiky! Na další příšerku teď vážně nemá čas! Když zase u dveří najde balíček, ani ho neotevře a odnese ho zpátky na poštu. Správně, myslí si on i jeho kamarádi. Ve městě se přesto začnou dít neuvěřitelné věci. Horní Suchopár najednou pohltí černočerná tma. A nejen to. Někdo ten balíček musel otevřít! A to, co bylo uvnitř, teď běhá po městě! Nemo, Otka a Béda vůbec netuší, co to je. Vědí jen, že na balík někdo načmáral: „Neotvírat! Saje!“ Všichni dostanou strach. Co teď? První dva díly z řady Neotvírat! měly u dětských čtenářů úspěch. Teď je tu třetí díl. Tajemné, možná i trochu strašidelné dobrodružství tří přátel - Nema, Otky a Bédy, kteří se ze všech sil snaží zachránit město. Příběh o kamarádství a o věcech, které jsou opravdu důležité, potěší nejen dětské čtenáře. Svým vtipem a nezaměnitelnými ilustracemi Fréderica Bertranda kniha pobaví i rodiče, kteří při čtení na dobrou noc určitě neusnou...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Drobek
Originální název:

Bitte nicht öffnen: Durstig! , 2018


více info...

Přidat komentář

orangerose
01.12.2022 5 z 5

Další díl ze série neotvirat 3 díl , o upírske panence s černým kocourem, zábavná jako u předchozích dílů, mně bavila - že si začnu číst 4 díl :)

šárofka
30.09.2022 5 z 5

Super knížka, prostě nejlepší! Hodně mě to pobavilo a strašně se těším až si zajedu do knihovny pro další díl! (-;


KájaKoxík
10.03.2022 5 z 5

Předchozí díly jsem sice nečetla, ale vůbec to nevadí.
Autor Vám i v této knize zopakuje všechno důležité, takže se to dá krásně odvodit.

Moc chválím také pěknou mapu na začátku i originální přebal.

V doslovu je také zmíněn záhadný odesílatel balíčků s hračkami. Opravdu by mne zajímalo kdo to je. Asi nakouknu i do dalších dílů :)

DK197
10.02.2022 4 z 5

KNIHA: Ač možná s podivem, třetí díl neztrácí na originalitě, což je výborné. Samozřejmě knížky spojují určité stejné znaky a proto bych je všechny nechtěla číst úplně za sebou, ale jinak určitě doporučuji. Marnivá upírka je mi sice o něco méně sympatická, než předchozí hračky, ale na objektivní kvalitě příběhu to vůbec neubírá. S chutí do čtení!

Boldrick
28.11.2021 4 z 5

Na rozdíl od předchozích dílů lepší příšerka. Upírky je zde trochu více a není tak dementní, takže mě tenhle díl bavil o trochu více, ale na pět to stále není. Každopádně si to kvalitu dobré dětské knížky drží.

Sumeček
17.10.2021 5 z 5

super kniha třetí díl fakt bomba

Boku
18.02.2021 5 z 5

Tuhle sérii mám moc ráda, takže určitě doporučuji vyzkoušet! Je lepší číst díly postupně, protože díly na sebe celkem navazují.

bookbypatrik
31.01.2021 4 z 5

Jakou já mám vždycky radost, když vychází nový díl ze série Neotvírat! Čas od času si přečtu i něco z dětské literatury, protože mě zajímá, co se pro menší publikum vydává a také jsou tyto příběhy skvělé na odreagování. Neotvírat!!! Saje! je už třetí kniha od Charlotte Habersack, která vyšla u nás v Česku. Nemo s jeho kamarády tentokrát dostanou neznámý balík s upíří hračkou, která jako vždy oživne do lidských rozměrů. Kamarádi pak musí zařídit, aby se hračka dostala zpátky do rukou majitele, než způsobí více problémů. Určitě uznáte, že ten námět je skvělý! Je super, že autorka tentokrát zamířila i do temnějších vod.

Zmínit musím i úžasné grafické zpracování, titul zaujme už originální dírou na obálce, ze které jde kousek hračky vidět.

Pokud máte v okolí mladší čtenáře, s touto sérií nešlápnete vedle. Kdybych byl menší, tak si čtení užívám samozřejmě ještě víc.

Anička2011
18.01.2021 5 z 5

Perfektní knížka. Miluju tuhle sérii.

Ellinek
16.11.2020 4 z 5

Neotvírat! Saje! krásně navazuje na předchozí dva díly a mám dojem, že je snad ještě lepší, ačkoliv se laťka u podobných sérií pro mladé překonává jen těžko. Opakující se námět ale vůbec neuspává, naopak, oživení upíří panenky je dobrodružné a podtrhuje to především fakt, že jsme se od typických hraček přesunuli k lidské bytosti. Tedy, skoro. Ale Vampirie je v podstatě člověk a to přidává příběhu na tempu. Vrtošivá puberťácká panenka se zálibou v líčení je zkrátka k popukání. Člověk by čekal, že nic nového se už vymyslet ani nedá, ale Neotvírat! Saje! ukazuje, že autorka ještě nevynesla všechny trumfy a rozhodně nás má čím překvapit. A mě sakra zajímá, kdo je tajemný odesílatel a kam všechny balíčky skutečně posílá. Jestli bude čtvrté dobrodružství opravdu zrovna s takovou hračkou, tak se vážně máme na co těšit. A možná se dovíme víc i o tajemném odesílateli.

Gustik5
20.10.2020 4 z 5

Neotvírat! Saje! od německé spisovatelky Charlotte Habersack je zkrátka a dobře jednou z nejčtivějších a nejkrásněji zpracovaných dětských knih na trhu. Nejen dobrodružný a napínavý tón vyprávění, ale i nádherné ilustrace upoutají a nepustí své čtenáře, dokud nebude konec. A i ten je nyní hezky otevřený a přímo navnazuje na další čtení.

Tato třetí kniha rozhodně překonává předešlé části a směle ukazuje, že i tam, kde je v rámci žánru a věkové kategorie možná naoko předpokládána nenáročnost, se dá naopak přijít s výborným nosným nápadem pro sérii, která je jako na míru psaná všem dětským čtenářům. Nepostrádá nápaditost a hravost – ono kouzlo, pro které jsme i my, dnes už dospělí, pohádky a dobrodružné dětské příběhy milovali. Naprosto objektivně můžu závěrem říci, že se těším na další část a všem začínajícím čtenářům mohu knihu nekriticky a radostně doporučit.