barborakrejcova barborakrejcova komentáře u knih

☰ menu

Kuře melancholik Kuře melancholik Josef Karel Šlejhar

I když je kniha stará, toto téma je stále aktuální a je všude kolem nás.

06.02.2016 4 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Kniha mě nezanechala zrovna v nejlepší náladě. Věková hranice braní drog je opravdu nízká a myslím, že se bude neustále propadat níž. Nejsem si jistá jestli mladí lidé po přečtení knihy nebudou mít chuť si drogu vyzkoušet. Určitě to ale mnohem více lidí nadobro odradí. Celou dobu jsem se snažila s Christianou soucítit a říkala jsem si, že musí být opravdu těžké začít odvykat. Když se ke mně ale dostala zpráva o jejím synovi, který jí byl odebrán, byla jsem naštvaná. Musí to s ní být opravdu špatné, když ani vlastní dítě jí není dost velkým důvodem ke změně. Po této informaci mi jde už jen těžko s Christianou soucítit.

06.02.2016 5 z 5


Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Vymyslet takový příběh muselo dát neskutečnou práci a ta se vyplatila. Film se mi oproti knize zdá trošku odfláknutý. Pokud se ale nejprve podíváte na něj, myslím, že se vám líbit bude.

30.12.2015 5 z 5


Marinka a jiné prózy Marinka a jiné prózy Karel Hynek Mácha

Četla jsem pouze Márinku, která se mi líbila a Večer na Bezdězu, který se mi zdál moc popisný a samotný děj byl jen na půl stránky.

12.12.2015 2 z 5


Anetin příběh z lůžkového oddělení Anetin příběh z lůžkového oddělení Věra Řeháčková

Opravdu super kniha. Četla jsem jí, když mi bylo asi 14 let a byla jsem z ní nadšená. Ten kdo nikdy nebyl v nemocnici si alespoň utvoří nějakou představu. Ten kdo v nemocnici byl, může zhodnotit, jestli se to shoduje.

15.11.2015 3 z 5


Tajný denník Adriana Mola Tajný denník Adriana Mola Sue Townsend

Knihu jsem si přečetla vlastně jen kvůli škole. Musím ale říct, že jsem se docela i zasmála

15.11.2015 3 z 5


Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Podle mě, je to naprosto úžasná kniha. Celou dobu jsem byla úplně pohlcená a myslela jsem si, že vím kdo je vrahem. Nakonec jsem ale byla hodně překvapená. Knihu řadím ke svým nejoblíbenějším !

15.11.2015 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

S kamarádkou jsme si došly do knihovny , obě si tuto knihu pujčily a začaly ji číst nastejno. Chtěly jsme po přečtení knihy prodiskutovat, jak jsme pochopily děj. Zajímalo nás, jestli obě děj pochopíme jinak, i když jsme téměř stejně staré (16, 17). Obě jsme děj pochopily jinak. Kniha vás určitě donutí zamyslet se.

15.11.2015 4 z 5


Na vine sú hviezdy Na vine sú hviezdy John Green

Tuto knihu jsem si přečetla hlavně proto, že okolo ní byl strašný povyk. Všechny holky o ní básnily, jak je úžasná atd. Přála jsem si ji tedy k Vánocům a musím říct, že toho nelituji. Kniha je sice poněkud smutná, ale rozhodně vás zaujme a nebudete se chtít odtrhnout od děje. Dokonce si myslím, že to není kniha jen pro mladé. Možná právě naopak vám musí být tak 13 a více, aby jste knihu správně pochopili.

15.11.2015 4 z 5