Anetin příběh z lůžkového oddělení

Anetin příběh z lůžkového oddělení https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135393/anetin-pribeh-z-luzkoveho-oddeleni-135393.jpg 4 17 4

Na školním výletě prodělala čtrnáctiletá Aneta úraz. Vážně zraněná se ocitá na třílůžkovém traumatologickém oddělení. Sblíží se se stejně starou Adélou, oblíbí si i Tamaru. Navzdory bolestem a utrpení, kterými holky prochází, seznamuje Tamara Anetu s kluky ze sousedního pokoje. Temperamentní Tamaru jižanského původu přitahuje kluk Ivan, který po autohavárii ztratil paměť. Při čekání na rentgen má Aneta příležitost se s Ivanem seznámit. Mladíkovi Aneta někoho připomíná. Za její pomoci zjišťuje, že má rád hudbu, dovede hrát na kytaru a... zamiluje se do Anety. Kradené společné chvíle jsou pro oba vzácností. Aneta je na začátku hospitalizace takřka celá „zasádrovaná“, Ivan rovněž patří mezi „ležící“ pacienty. Vzpruhou a oporou jsou oběma jejich spolupacienti – kluci ze dvojky a holky ze trojky. Před hospitalizací by ani jednoho z nich nenapadlo, co všechno se dá zažít dokonce i v nemocnici, na oddělení těžkých pacientů.... celý text

Ann98
Ann98
24.02.2019 5 z 5

Vcelku pěkně napsaný román pro dívky o čtrnáctileté Anetě, která prodělá na školním výletě těžký úraz. Takovou Anetinou vzpruhou a oporou v těžké chvíli byli její spolupacienti. Bylo hezké sledovat co všechno se dá zažít v nemocnici, když má někdo vedle sebe stejně staré spolupacienty. Kniha určitě není zlá.

barborakrejcova
barborakrejcova
15.11.2015 3 z 5

Opravdu super kniha. Četla jsem jí, když mi bylo asi 14 let a byla jsem z ní nadšená. Ten kdo nikdy nebyl v nemocnici si alespoň utvoří nějakou představu. Ten kdo v nemocnici byl, může zhodnotit, jestli se to shoduje.


Klarisska1
Klarisska1
24.10.2015 5 z 5

Jedna z nejlepších knih od Řeháčkové

MíšaK.
MíšaK.
30.03.2015 4 z 5

Tak to bych opravdu nečekala. To, co Aneta prožívala v nemocnici, ještě ok, ale Tamara? To bylo jako blesk z čistého nebe. Brečela jsem od poloviny dopisu. Chudák. Pokud by tam nebyla zapleten Tamařin dopis, moje hodnocení by bylo o hodně negativnější.