Bakelitka Bakelitka komentáře u knih

☰ menu

Ódinovo dítě Ódinovo dítě Siri Pettersen

Jsou fantasy knihy, které mají na zadních stránkách rejstřík pojmů. Já k němu plynule dojdu až po dočtení příběhu a vlastně nevím, proč ho tam autor dal, když jsou tyto pojmy z vyprávění jasné. U Ódinova dítěte jsem po rejstříku šla pátrat cíleně, protože jsem se v pojmech absolutně neorientovala. Hledala jsem ale marně :) Autorka čtenáře nechává, aby si na význam slov přišli sami, což samozřejmě ponechává prostor pro fantazii. Mě to tedy při první půlce knihy spíše rušilo a doteď si nejsem úplně jistá, zda jsem vše pochopila správně. V každém případě jsou však postavy i děj skvěle vykreslené, kniha měla spád a bavila mě, ačkoliv byly některé pasáže trochu zdlouhavé. Jsem zvědavá na další díl a svět, do kterého nás zavede :)

03.12.2021 3 z 5


Hotel Sacher Hotel Sacher Rodica Doehnert

Ze začátku dobré, ale s pokračujícím dějem to ztratilo šťávu. Mnoho postav, které nebyly vykreslené příliš do hloubky, a tak se mi nepodařilo se s žádnou z nich ztotožnit. Spíše mi většina z nich přišla otravná, jejich jednání mnohdy nesmyslné. Děj ubíhal překotně, zajímavé zvraty autorka zmínila jakoby mimochodem a opět se řítila dál. Na celé knize se mi nejvíc líbila obálka :)

01.08.2020 2 z 5


Deset let se ségrou Deset let se ségrou Nicole Ehrenbergerová

Příjemné vyprávění Nikči a Lucky. Většinu historek jsem sice už četla nebo slyšela, ale i tak mě čtení moc bavilo :)

03.07.2020 4 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Přiznám se, že jsem si jako jiní knížku koupila hlavně kvůli obálce. Jo, je to povrchní, ale tu jsem prostě musela mít. A víte co? Nezklamala mě :) Kniha mě bavila po celou dobu čtení a přečetla jsem ji skoro jedním dechem. Mé hodnocení je hodně ovlivněno tím, že miluji viktoriánskou Anglii, historické romány a knihovny, ale tohle zahřeje snad každého čtenáře zamilovaných románů. Zkrátka po dlooouhé době kniha, která mě naprosto pohltila a na kterou jsem myslela během dne.

Následující část komentáře obsahuje SPOILERY:

Knize bych vytkla jen jedinou věc. Po celou dobu, kdy byla Ani už do pana Reeda zamilovaná měli tolik krásných chvil, kdy se mohli políbit. Ať už v archivu, mezi regály, v jeho kanceláři a nebo ve skříni. Jako všichni jsem si říkala: Tak už! A ono nic... Jasně, natahuje se to, aby si pak člověk mohl říct: No konečně! Ale řekněte... Polibek někde u parku před celou vesnicí? To mi prostě přišlo zatraceně neosobní a bez kouzla okamžiku. Ten moment prostě nebyl jejich, i když to měl být zlatý hřeb a vyvrcholení příběhu. Takže na posledních stránkách jsem byla zklamaná, ale těch víc než 500 předtím bylo skvělých. A to si 5 hvězd zaslouží.

07.04.2020 5 z 5


iPohádka iPohádka Karel Kovy Kovář (p)

Ve světě sociálních sítí žiju, takže jsem v knize nejvíc ocenila pozměněné názvy, ty mě opravdu pobavily. Příběh byl místy zmatený, ale rozuzlení mě překvapilo, což se u pohádek tak často nestává. Kniha už svým názvem i popisem udává, jakému tématu se věnuje, proto mi nízké hodnocení některých jedinců "že je to nezajímá a nechápou technologie", přijde zcestné. To je jako kdybych si přečetla knihu zaměřenou na 2. sv. v. a pak dala nízké hodnocení s tím, že mě válka vůbec nebaví a nezajímá...

27.03.2020 4 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Ze začátku celkem úsměvné, dále jsem se ale musela knížkou prokousávat a nakonec jsem ji ani nedočetla. Pořád jsem čekala na nějaký zvrat či zajímavou skutečnost, nic nepřišlo a už jsem se nezvládla do čtení donutit. Dál ji hanit nebudu, dle recenzí jsem měla velká očekávání a prostě nebyla pro mě :)

10.09.2019 3 z 5


Spáč Spáč Mackenzie Cadenhead

Zajímavý námět ze kterého se dalo vymáčknout mnohem víc. Málo vykreslené postavy, nelogické chování, fakt mě to mrzí. Ale patří mi to, nemám kupovat knížky podle obálky...

04.02.2019 2 z 5


Gejša Gejša Arthur Golden

Jako první jsem viděla film. Znám ho téměř nazpaměť, ale když se mi po letech dostala do ruky kniha a já se do ní začetla, nechápala jsem, proč tak dychtivě očekávám, co bude dál. Kniha mi oproti filmu doslova otevřela obzor celého příběhu. Během dne jsem se mockrát přistihla, jak na Sajuri myslím a nemohla jsem se dočkat, až se znovu začtu. A to se mi s žádnou knížkou ještě nikdy nestalo.
Dávám nejvyšší možné hodnocení a doufám, že mě v mém snu zase někdy navštíví dívka s modrošedýma očima zahalená do pestrobarevného kimona.

23.11.2017 5 z 5


Jedna jediná noc Jedna jediná noc Kyra Davis

Nemám ráda nedočtené knihy, ale s touhle to jinak nešlo. Zdlouhavé, erotické pasáže téměř bez nápadu a hlavní hrdinka mi přišla dost rozpolcená. Už na začátku mi lezla na nervy. Mám ráda erotické romány, ale tento mě skoro ničím nenadchnul.

28.02.2016 1 z 5


Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Perfektní oddychovka, přečetla jsem jedním dechem :)

09.11.2015 5 z 5


Všechny jeho touhy Všechny jeho touhy C.C. Gibbs (p)

Pěkná knížka, bylo příjemně osvěžující číst něco v er-formě, většina knih tohoto žánru je v ich-formě z hlediska ženské hrdinky. Konečně vím, co si ten chlap myslí! :) Ale s Odstíny bych to raději nesrovnávala. První nápad už asi nikdo dost dobře nepřekoná. Každopádně erotickým scénám se klaním, skvěle napsané. Jen nechápu, jak může autorka ve svém věku popisovat sex moderní ženy se vším všudy :)

22.04.2015


Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

Snažila jsem se k této knížce přistupovat objektivně, že to není jen titul k maturitě. Zadní přebal knihy vypadal zajímavě, tak jsem se do díla s chutí pustila. Ale několik prvních stran mě přesvědčilo o tom, že dokousat se ke konci mě bude stát neuvěřitelné množství sil a času. Paní Bovaryová mi přišla jako pořádně nevděčná, rozmazlená a nezodpovědná.

Kdyby však byla napsaná živější formou, byl by to určitě příběh, do kterého by se dalo dobře zakousnout. Bohužel... Nekonečné popisy jsem přeskakovala a byla jsem ráda, že jsem u konce. Knížku neodsuzuji, určitě si najde své čtenáře, ale mně se do ruky už nikdy nedostane.

05.04.2015 1 z 5