Deset let se ségrou

Deset let se ségrou https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/439087/bmid_a-cup-of-style-deset-let-se-segrou-EUz-439087.jpg 4 90 24

Lucie a Nicole odjakživa dělají všechno spolu. Jsou to ségry a nejlepší kámošky. Jejich blog A Cup of Style nedávno oslavil deset let, a u té příležitosti nám o něm povyprávějí. Jak je vlastně napadlo blog založit? Jaké byly začátky? Co se po cestě pokazilo a co naopak vyšlo? Příběhy vyprávěné s upřímností, lehkostí a humorem čtenáře nejen rozesmějí, ale i dodají odvahu jít za vlastními sny. Blogerky připomínají, že není nad to přijmout pořádnou výzvu a nebát se se do všeho pustit po hlavě. Knihu doprovázejí půvabné ilustrace výtvarnice Barbory Svrčinové.... celý text

Přidat komentář

Kikulka97
04.02.2024 4 z 5

Knížka, která se ke mně dostala jako dárek k nákupu na eshopu holek. Neměla jsme od ní pražádná očekávání a osobně bych si ji asi nekoupila, hlavně kvůli tomu, že knihy psané influencery či celebritami mi nikdy po chuti nebyly.
ALE! Tohle bylo velmi příjemné překvapení. Zaprvé - mě šokovala gramáž papíru, neb je to skoro výkres. Zadruhé - zezačátku jsem chtěla dodat "škoda stromů, co na tuto knihu padly", ale tento dovětek si po přečtení odpustím.
Knížka byla velmi mile napsaná, inspirující, plná zajímavých myšlenek, v kterých se najdou, jak sledující A Cup of Style, tak i náhodní kolemjdoucí.
Je to příjemný doplněk k jejich videům, pěkná rekapitulace, která ukáže, že holky jsou opravdu pilné a spoustu věcí si vydřely. Na závěr si dovolím malé povzdechnutí - škoda, že aktuálně sociální sítě už moc blogům nepřejí. Za mě osobně byl psaný text od holek asi ten nejlepší obsah (a to v pozitivním slova smyslu!), škoda, že konec knihy byl napsán dosti svižně ve srovnání s předchozími kapitolami.

Manifest blech
19.12.2022 3 z 5

Hezké propojení s jejich začátky a tím, jak holky sleduju na sockách.


janyska13
08.05.2022 4 z 5

Holky sleduji strašně dlouho (asi už i před Amerikou), baví mě jejich povaha a přístup k mnoha věcem. Jsou jedny z mála blogerek/influencerek, které stále ještě sleduji i když už nemají stejná témata jako tehdy. A jako všichni se časem posouvají někam dál a stále jsou mi hodně sympatické. Kniha je rozhodně spíše pro jejich fanoušky, kteří si chtějí o nich přečíst něco navíc a to se mi právě líbí. Čekala jsem malinko trochu víc ze zákulisí blogování, ale i tak jsem s knihou spokojená.

reniboro
25.01.2022 5 z 5

Dávám všechny hvězdy! Trochu jsem se toho bála, ze budu už vše vědět a ze to je taková zbytečná knížka, jak je malá a krátká. Moc mě ale překvapila a bavila. Milé čtení, krásný formát, super délka. Cokoliv navíc by přibývalo.

klaraskolkova
18.10.2021 4 z 5

Odlehčené čtení, nečekejte žádné hluboké myšlenky, pokud však stejně jako já rádi sledujete tvorbu A Cup of Style, máte podle mě smysluplný program na příjemné upršené odpoledne u kávy.

FoxFox
11.10.2021 5 z 5

Příjemná jednohubka přečtená za jedno odpoledne. Pro sledující Lucky a Nicole určitě stojí za přečtení.

michaela.97
22.06.2021 3 z 5

Knížku jsem přečetla během dvou dnů, nemohla se odtrhnout :) Holky sleduju téměř od jejich začátků, takže mě moc baví a mám je ráda. Jako bych je znala! A o to raději jsem si přečetla jejich novou knížku, která je moc hezky napsaná. Tím, jak holky sleduju každý den jsem se vlastně nedozvěděla nic nového, ale nevadilo mi to. Čtu si od nich všechno, co můžu. Sleduju s chutí jejich příběh a vývoj. Motivují mě a inspirují v mnoha směrech a jako jedny z mála, které sleduju takovou dobou mi přijde, že jsou pořád ty obyčejné a sympatické slečny, jako když jsem je poprvé zaregistrovala. A to se mi na nich líbí vlastně nejvíc. ♡

Pokud někdy vydají další knížku, koupím si ji a přečtu hned! :) A tuhle bych doporučila všem ženám, slečnám a dívkám, které si jdou za svými sny, ale třeba nemají dostatek motivace nebo se jim ne–daří. Podle mě dokáže skvěle ukázat, že když se chce, všechno jde. A pokud si jdete za svými sny, přejdete přes všechny překážky a na konci budete šťastní. A nebo si uvědomíte, že máte vykročit na opačnou stranu, protože všechno zlé je pro něco dobré :)

Nicole_picole
23.05.2021 3 z 5

Pěkná kniha pro ty, co mají tyhle prima holky rádi (rády).

hroneczek
12.04.2021 5 z 5

Kniha pro mě byla jako jednohubka. Krásně a rychle se četla, byla zajímavá a to i přesto, že některé příběhy a situace jsem již od holek slyšela nebo četla.
Co musím ale neskutečně moc pochválit je korekce knihy - už dlouho se mi nestalo, abych při čtení nenarazila na žádný překlep, hrubku nebo větu, která by v důsledku přepisování nedávala smysl. Prostě perfektní práce po všech směrech!

Malíček
09.03.2021 3 z 5

Knížka byla milá, vtipná a hezky se četla, ale protože holky už docela dlouho sleduju na YT a občas zavítám i na jejich blog, tak jsem se těšila na něco víc asi. Myslela jsem, že víc nakouknu do jejich života. Něco nového jsem se sice dozvěděla, ale prostě jsem asi čekala trochu víc.
Každopádně čtení to bylo příjemné, takže proč ne. :)

RoseDadas
28.10.2020 3 z 5

Holky už nějakou tu dobu sleduji, a tak jsem byla na jejich knihu zvědavá. Po jejím přečtení jsem však pocítila určité zklamání. Přeci jenom jsem se těšila na větší pohled do zákulisí a informace, které jdou více do hloubky. Věrnému fanouškovi kniha nepřinese mnoho nových informací, bylo tam zmíněno skutečně jen pár zážitků, které byly pro mě neznáme, jinak jsem ostatní brala jako takové připomenutí.

Luccinda
19.10.2020 4 z 5

Navzdory tomu, že o spoustě příhod už holky někde mluvily, a tudíž jsem je v nějaké, třeba zkrácené podobě znala, bylo fajn přečíst si je i v té knižní, více ucelené formě. Nejzajímavější pro mě byly kapitoly, které popisovaly vznik blogu A Cup of Style a takové ty začátky a pronikání do světa influencerů. Moc se mi líbilo, že Lucka s Nicole nepopisují jen to dobré, co je za ta léta potkalo, ale také různé přešlapy a problémy, které byly nucené řešit. V tomhle ohledu mě nejvíce překvapila kapitola o tom, jak holky vydávaly svou první knížku. Zároveň je ale skvělé vidět, jak se z toho všeho poučily a to je, myslím, to hlavní poselství téhle knížky.

Knížku bych určitě doporučila nejen všem fanouškům A Cup of Style, ale také lidem, kteří by se chtěli o životě influencerů dozvědět trošku víc. Nejen o tom dobrém, ale i tom špatném, co tvorbu online obsahu provází. Já jsem si čtení knížky moc užila! Jen mě mrzí, že nebyla trošku delší, pro nás knihomoly je 138 stran textu s ilustracemi prostě málo.

Belatris
05.10.2020 2 z 5

Čekala jsem víc... Pro člověka, který Cup of Style sleduje, je v knize jen málo nového. Navíc mi připadá, že je kniha napsaná pro jinou cílovku, než jaká v současnosti tvoří většinové publikum obsahu dua CoS. Vzhledem k tomu, že obě tvůrkyně jsou mladí dospělí, čekala jsem knihu psanou pro mladé dospělé, a ne pro holky 12/13 let. Čekala jsem více úvahovějších pasáží, background některých rozhodnutí, vývoj a přerod z holčiček v mladé ženy, proměny v tvorbě, která roste s nimi...
Umím si představit, že pro někoho, kdo CoS moc nesledoval, to může být čtivý náhled do života dvou českých online tvůrkyň a podnikatelek, ale i tak jen velmi povrchní.
Očekávání byla prostě příliš vysoká a obsah nepřekročil to, co už bylo duem CoS publikováno. Škoda. Velká pochvala ale putuje k vizuálu a materiálu - jde o krásně a kvalitně udělanou knihu na hrubším papíře, než je v současném k nižním byznysu běžné.

TerkaM
22.08.2020 4 z 5

Knížka, kterou přečtete za jedno odpoledne - tak by se dala charakterizovat novinka od Lucie a Nicole Ehrenbergerových. A mně se to líbilo. Nebyla to asi nějaká duchaplná literatura, ale jde o knížku, kde nám dvě sestry vyprávějí o tom, jaká byla jejich blogovací cesta a kam až se díky blogu dostaly. A taky jak se tam dostaly.

Nesleduji je nijak dlouho, nemám za sebou všechny jejich videa z YouTube, takže pro mě tato kniha byla velice příjemným vhledem do jejich minulosti. A nevím proč, ale když Lucka psala o tom, jak pracovala v Americe, tak nějak jsem si myslela, že to psala Nicole... mám ji spojenou jako tu dobrodružnější, takže jsem byla ráda, že vedle číslování stránek byla i iniciála, která upozornila na to, kdo psal kapitolu, kterou mám právě před sebou. :)

Líbilo se mi i to, že kniha upozornila na problematiku blogování/vlogování ve smyslu spoluprací. Zkrátka a dobře - žádná věc, kterou ve spolupráci člověk dostane zdarma, není nikdy úplně zdarma.

CervenaVeronika
08.08.2020 2 z 5

Kniha neurazí, nenadchne. Doufala jsem ve větší náhled do světa blogu/youtube.

andy_nejedla
30.07.2020 4 z 5

Pěkná kniha, hodně pasáží je vtipných. Vzhledem k tomu, že obě holky sleduju na instagramu, jsem neměla problém s rozeznáním, která co psala.

Lily101
05.07.2020 3 z 5

Zajímavá kniha a fajn oddechová záležitost v průběhu učení na státní závěrečné zkoušky. Kniha je vcelku motivační. Líbilo se mi, že je v knize popsáno, jak vznikala jejich první kniha, což je popsáno na str. 91-94. A celkově oceňuji snahu obou sester popsat své pracovní zkušenosti i odhalit trochu ze zákulisí (např. jak balily první pbjednávky na eshopu,...).


S pár názory nemohu souhlasit (např. str. 45 posl. odstavec-Fráze/nyní poměrně rozšířená/, ale co se pod ní míní? Jakou hodnotu to pro mě jakožto potenciálního sledujícího má? Obzvláště, když mě třeba kosmetika nechává zcela chladnou, neb jí nepoužívám? X Samozřejmě si umím představit, proč se tato fráze u influencerů vyskytuje.), jeden úplně nedokáži pochopit (str.74 posl. odstavec-Jak má divák vědět, o čem video bude, obzvláště v době “click batů”/kt. už je snad za námi/?) a z jedné se mi udělalo lehce nevolno (str.116 úplně poslední odst.-Co je to “právnická firma”? Asi se tím myslela advokátní kancelář? Já vím, že nikdo nemůže znát vše; obzvláště v dnešní době, ale když píši knihu, tak se mrknu na internet, ne?).

Ilustrace nejsou (ani nemohou) být součástí hodnocení knížky, ale jsou poměrně zdařilé až na str. 125, kde Nicole skoro nepoznávám.

Bakelitka
03.07.2020 4 z 5

Příjemné vyprávění Nikči a Lucky. Většinu historek jsem sice už četla nebo slyšela, ale i tak mě čtení moc bavilo :)

MMacicekk
28.06.2020 3 z 5

Tuto knihu jsem brala jako příležitost Lucku a Nicole více poznat, zjistit, co je vedlo k tomu založit blog, jak se vyrovnávaly s úspěchy a pády, protože jsem je poznala až s prvním motivačním diářem, takže jsem pátrala, kdo vlastně tyhle sestry jsou.
Jedná se o lehce humornou a oddechovou knihu, kterou přečtete na jedno posezení. Dozvíte se v ní nejen o začátcích blogu A Cup of Style, ale také o cestování, které sestry milují a z toho plynoucí čerpání zkušeností, které jím nabyly. Knížka je to malá, útlá, vhodná akorát do kabelky na zpříjemnění dlouhých chvil.

a.a.candys.life
10.06.2020 4 z 5

Knižka mě bavila, líbí se mi jak se holky nevzdávaly a šly si prostě za svým. Je to skvělý motor, když někdo chce začít blogovat. Nebo už bloguje a chce to dál posunout.
Některé části mě bavili, některé mě dojali.

Štítky knihy

pro dívky blogy

Kniha Deset let se ségrou je v

Právě čtených1x
Přečtených132x
Čtenářské výzvě35x
Doporučených2x
Knihotéce34x
Chystám se číst22x
Chci si koupit7x