Augiee Augiee komentáře u knih

☰ menu

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Když jsem knížku zpočátku prolistovala, zděsilo mě, že nenacházím žádnou přímou řeč a říkala jsem si, jak se mi bude kniha číst. Nakonec mě styl Jakuby Katalpy tak pohltil, že mi absence přímé řeči vůbec nevadí. Naopak, děj se rychle a příjemně táhl, příběh byl neuvěřitelně osobní a dojemný. Velmi doporučuji!

16.07.2022


Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

John Irving je prostě borec. Opravdu netuším, jak tohle někdo dokázal vymyslet, opravdu ne. Možná Pravidla mošťárny se mi líbilo o trochu více, ale i tahle kniha byla senzační. Co mě zamrzelo, bylo akorát ten konec. Ten mě tedy naštval, ale co se dá dělat. Jedině doporučuji.:)

29.08.2019 5 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Kniha byla dějově velmi obsáhlá, ale přišlo mi, že nějaké pasáže byly rozsáhlé a vlastně trochu o ničem. Stingovy části mě bavily i nebavily, spíše jsem se chtěla dozvědět o Sophii a Nathanovi. Vyprávění, kde Sophie líčí co zažila byla pro mě nejvíce fascinující. Konec knihy... no, trochu jsem to čekala a velmi ji chápu.
Knihu bych asi po druhé nepřečetla ale budu na ni vzpomínat velmi ráda a přinesla mi toho hodně.

27.06.2019


Pravidla moštárny Pravidla moštárny John Irving

Jednoduše řečeno, tohle byla perfektní kniha- úžasná. Začla jsem ji číst a poté jsem zjistila, že je to i maturitní četba, takže dvě v jednom. Film jsem viděla jen půl hodinky ale bohužel mě nenadchnul, nebyl vůbec podle knížky a nějaké důležité osoby jako např. Melony tam nebyli.

06.06.2019 5 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Občas mě nudily nějaké pasáže, které byly zdlouhavé, ale příběh mě okouzlil. Ta propojenost, výstižnost té doby...

14.05.2019


Dítě, které v noci našlo slunce Dítě, které v noci našlo slunce Luca Di Fulvio

Tato knížka byla od autora třetí a nedokážu říci, která mě nejvíce bavila. Tuto knížku jsem přečetla jedním dechem a dokonce kvůli tomu, jsem nešla spát. Kniha byla skvělá, tolik zvratů, hnusných podlých věcí, které se stávaly ve středověku. Vsuvka Jana Huse a zmínky o Zikmundovi Lucemburskému se mi líbila a nadmula mě pýchou. Rozhodne doporučuji, pokud nehledáte velmi těžké čtení ale takovou oddychovku. :)

07.05.2019


Dívka, která se dotkla nebe Dívka, která se dotkla nebe Luca Di Fulvio

Knížku jsem četla už 4x a pořád s radostí. Zmiňovaná knížečka je velmi zajímavá a čtivá. Jeho nové knihy mám v plánu číst, ale zatím se soustředím na knížku ,,Jih proti Severu".
Takže jen doporučuji.!

12.05.2016 5 z 5