Anetice15 Anetice15 komentáře u knih

☰ menu

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

Knížka nebyla špatná. Neřekla bych přímo oddechová, protože se hlavně v druhé části knihy opírá o těžké téma, ale celkově bych ji hodnotila na 3 hvězdičky. Chvílemi mi už vadila ta zarputilá snaha hlavní hrdinky se držet dál od "muže ze snu", i když je v podstatě ze začátku nic nespojovalo. Nicméně druhá polovina knihy mě překvapila a navnadila, jak to vlastně nakonec skončí, protože nikdy nemusí být vše tak, jak na první pohled vypadá a zdá se zřejmé.

01.02.2023 3 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

4. díl od této autorky byl pro mě zklamáním. Mám přečten zatím pouze 1. díl, který tedy aspoň pro mě nastavil laťku mnohem výše.
Tento příběh nebyl špatný, ale byla to spíše duchařina pro náctileté.

08.11.2020 1 z 5


Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Tento druhý díl autora se mi líbil více, než první (Jeho banán), ale moc se nedalo věřit celé té situaci hlavní ženské postavy jako panny a kleptomana/partyboye.
Jako oddechovka dobré.

08.11.2020 3 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Kniha není špatná, je to takové oddechové čtení. Hlavní ženská postava se mi zdá až moc naivní, když vezmeme v potaz celou její historii, co se jí v životě odehrálo (žádné velké drama), kde pracuje apod.
Naopak mužská postava se mi celkem zamlouvala, a právě díky jeho povaze se mi moc nelíbí, jak se vlastně dají ti dva dohromady, protože mi to tam úplně nesedí, mohlo být více promyšlené.
Jako oddechovka dobré.

08.11.2020 2 z 5


Slíbila jsi, že budeš žít i za mě Slíbila jsi, že budeš žít i za mě Caréne Ponte

Kniha má pěkný námět, ale jak popisuje někdo v jiných komentářích, je to spíše taková oddechovka. I když začátek pro měl byl i celkem emotivní, dále se příběh rozvíjel tak jak se dalo očekávat.
Knížku doporučuji.

08.11.2020 4 z 5


Nejhorší večírek tvého života Nejhorší večírek tvého života Andy Rowski

Knížka se mi líbí, je to můj první gamebook.
Doporučuji číst s časovým odstupem, protože když už třikrát za sebou skončíte příběh stejně, jen za jiných okolností, už to není taková zábava a víte, čemu se vyvarovat.
Doporučuji jak pro mladší, tak i dospělé čtenáře.

08.11.2020 3 z 5


Můj tajný život Můj tajný život Lucie Hříšná

Trochu jsem se knihy bála po celkovém hodnocení uživatelů. Tuto knihu si může přečíst jen někdo bez předsudků. Pokud vás tematicky pobuřuje už jen anotace, knihu prosím nečtěte.
Celkový dojem z knihy je průměrný. Není to kniha, do které bych se začetla a musela ji stůj, co stůj dočíst, ale jako odpočinkové čtení byla dobrá.
Za mě tedy začátek knihy byl super, zaujala mě Lucka jako osoba mě příjemná, která se žene za svým snem o cestování a osamostatnění od rodiny. Kapitoly jsou dle mého poskládané tak, aby chronologicky to odpovídalo a zbytečně se nezatěžovalo příběhy o klientech, který na její vývoj osobnosti neměl tak značný vliv.
Nicméně ke konci knihy jsem se už musela trochu nutit, abych ji dočetla. Nejvíce mě otravovalo, jak během knihy opakovala stále jednu "větu"/ myšlenku stále dokola.
A nejvíce mě zklamal konec, co se z Lucie stalo.
Kdo hledá pohodové čtení, které vás přesune od vašeho běžného života trochu jinam, můžete knihu zkusit. Znovu si ji ale už nepřečtu.

19.06.2020 3 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Kniha byla smutná, ale to jsem čekala už po přečtení, o čem kniha je. Je napsaná velice hezky, hezké ohlédnutí za tím co bylo, ale nemělo by být zapomenuto.

07.01.2019 5 z 5