amalis42 amalis42 komentáře u knih

☰ menu

Mapa dní Mapa dní Ransom Riggs

Je to opět něco nového. Mé nadšení zde už trochu opadlo, ale i přes to knihu hodnotím pozitivně. Začíná se opět nový příběh s mnoha dalšími tajemstvími.

13.09.2021 4 z 5


Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Krásná kniha. Příběh znám z filmu a dokonce i z tábora (jako hlavní téma) a číst ten příběh, který znám nejen po vizuální stránce, ale měla jsem možnost si ho i prožít, je prostě nádhera.
I přes to, že je kniha určena mladšímu publiku, jsem byla až překvapena, jaké myšlenky v sobě skrývá.

13.09.2021 5 z 5


Klan Rudé lišky Klan Rudé lišky John Flanagan

Kniha brána samostatně se mi líbila. Hlavní zápletka byla (alespoň pro mne) překvapující, nedokázala jsem ji předem odhadnout. Je pravda, že děj není tak akční, ale i díky tomu jsem se dokázala vžít do Maddie.
Dělá mi ale velký problém přenastavit se na tento způsob četby. V porovnání dobrodružství Willa je to... vlastně to ani porovnat nelze. Je to něco tak odlišného. Pokud bych si přečetla 1. díl a následně dostala do ruky tuto knihu s jistým očekáváním, byla bych z největší pravděpodobnosti velmi zklamaná.

13.09.2021 4 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Kniha mě takřka pohltila. Příběh je zajímavý, jde tam krásně vidět vývoj dvou (respektive tří) hlavních postav, lehce se čte, za mě naprostá BOMBA. Vypíchla bych různorodost hlavních hrdinů, které dávají velké spektrum vlastností (kladných i záporných).

13.09.2021 5 z 5


Královská hraničářka Královská hraničářka John Flanagan

Domnívám se, že už nic netrumfne první díly této knižní série. Ale vzhledem k tomu, že už je to DVANÁCTÝ DÍL, obdivuji hravost příběhů, že čtenáře dokáží stále zaujmout. Myslím si, že tato "velká změna" je takovým nakopávačem příběhu. Je to zase trochu o něčem jiném, ale jsou tam spojitosti s minulými díly.
Kniha se mi velmi líbila a obdivuji autora za hravost s příběhem.

13.09.2021 4 z 5


Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Za mě, pokud beru knihu zcela samostatně, není příliš zajímavá. Pokud je ale někdo fanouškem Sirotčince, je kniha určitým obohacením příběhu a díky knize a propojení obou děl se čtenář může více vžít do příběhů.

13.09.2021 3 z 5


Černošský Pán Bůh a páni Izraeliti / Starej zákon a proroci Černošský Pán Bůh a páni Izraeliti / Starej zákon a proroci Roark Bradford

Hodnotím, jako velmi dobré odreagování. Velmi mě bavilo si znovu pročítat biblické příběhy s nadhledem.
Jediné co bych vypíchla, nelze to brát vážně. Z křesťanského hlediska nauky na to nelze nahlížet.

13.09.2021 4 z 5