AlenaBul AlenaBul komentáře u knih

☰ menu

Tralalí semínko Tralalí semínko Petr Kubala

Když chceme dětem číst o dobru bez zla, tohle je to pravé

09.01.2021 5 z 5


Medvídek Lup a jeho kamarádi Medvídek Lup a jeho kamarádi Klára Smolíková

Dcera tuto krásnou knížku s nevinnými komiksy velmi ráda čte, což je vzácnost! Děkujeme

14.12.2018 5 z 5


Milarepa Milarepa Eduard Tomáš

Subtilní návod a metoda, jak v slabším jedinci vyvolat agresivní sklony, zabalený do skoro neodhalitelného obláčku poutavého příběhu. Když má člověk již seberealizaci (viz můj profil), naštěstí se to dá prokouknout a z knihy to nevstřebat, nebo to ze sebe pak vyčistit. Velké zklamání, protože jsem čekala povznesení ducha, ne obracení pozornosti čtenáře až k takovému zlu, kterého je člověk vůbec schopen. Podle mě by takto nějak vypadal studijní materiál Hitlera v jeho mládí (který se opravdu u Lámů učil, jak ovládnout davy).

24.01.2018 odpad!


Lao-c: Život a působení připravovatele cesty v Číně Lao-c: Život a působení připravovatele cesty v Číně kolektiv autorů

Kniha se četla velmi dobře. Pak jsem se dostala k další jejich knize a po pouhém nahlédnutí do knihy o Buddhovi o jehož životě již vím alespoň zásadní věci, které jsou v knize Buddha naprosto překrouceny, zpětně očekávám překroucené údaje i v knize o Lao-ćeovi, protože je ze stejné edice od stejného autora pod vlivem stejného "gurua", tuto knihu vyřazuji z knihotéky

10.09.2015 odpad!


Efezus: Život a působení připravovatele cesty Hjalfdara v předhistorické době Efezus: Život a působení připravovatele cesty Hjalfdara v předhistorické době kolektiv autorů

Hezky se čte, ale něčím nepříznivě zasahuje do subtilního systému čtenáře.

10.09.2015 odpad!


Buddha: Život a působení připravovatele cesty v Indii Buddha: Život a působení připravovatele cesty v Indii kolektiv autorů

Už od začátku se to tolik lišilo od skutečnosti, že mě přešla chuť to i vnímat pouze jako smyšlený román.. tedy nedočteno. Šrí Višnu je zde považován za zlého a temného Boha, kněžna komunikuje s neviditelnými mužíčky, Siddhárthova pouť začala zde tím, že mu shořel palác i s rodinou.. Vše naruby.

10.09.2015 odpad!


Zoroaster: Život a působení připravovatele cesty v Iránu Zoroaster: Život a působení připravovatele cesty v Iránu kolektiv autorů

Hezký příběh, když se na něj člověk dokáže dívat jako na román a ne jako na dílo založené na pravdě, protože tu zde člověk nenajde. Bohužel číst lživý příběh o skutečném mistrovy dávných dob poškodí člověku subtilní systém.

10.09.2015 odpad!


Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Kniha se krásně četla. Na mém profilu ale doporučuji knihy, které mají mnohem větší hloubku a v některých člověk může najít i svou vlastní cestu k jemnohmotnému světu a seberealizaci

02.09.2015


Kundalini a čakry- Praktická kniha- Cesta uvolnění životní energie Kundalini a čakry- Praktická kniha- Cesta uvolnění životní energie Genevieve Lewis Paulson

Tato kniha od získání seberealizace člověka spíše vzdálí, je v ní mnoho, co s naším subtilním systémem vůbec nesouhlasí a co je doslova proti duchovnímu růstu..

02.09.2015 odpad!


Hovory s Bohem I – Neobvyklý dialog Hovory s Bohem I – Neobvyklý dialog Neale Donald Walsch

Čtenář, který již získal svou seberealizaci pozná, že celá kniha je psaná jen myslí obyčejného člověka. Když ta prohlášení tedy neřekl Bůh, kniha spíše ublíží, než pomůže, ale to se projeví až časem..

02.09.2015


Ve světle Pravdy: Poselství Grálu Ve světle Pravdy: Poselství Grálu Abd-ru-shin (p)

Autor opakovaně útočí na neposkvrněné početí Ježíše Krista a celá kniha je psaná s fanaticky zlým nádechem. Také o tom, že Bůh nemůže konat zázraky, protože se MUSÍ řídit zákony, které stanovil pro lidstvo.. Autor tak popírá Boží všemohoucnost a násilím vnucuje čtenáři svou vlastní představu o Bohu, o tom, jak působí.
Na mém profilu najdete doporučení na knihy, ve kterých je skutečná Pravda a cesty k ní..
Člověk může skutečnou pravdu plně rozpoznat teprve až po získání své seberealizace, viz. Advent od Gregoire de Kalbermattena.

02.09.2015 odpad!


Vychováváme děti a rosteme s nimi Vychováváme děti a rosteme s nimi Naomi Aldort

Velmi silně jsem vnímala, že v této knize není něco v pořádku. Určitě jsou zde dobré myšlenky, ale celkově to spíše ublíží

09.05.2013 1 z 5


Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Eckhart Tolle

Jednoznačně lepší kniha je Advent od Gregoaire de Kalbermatten, díky níž se lze snadno naučit žít v přítomném okamžiku..

25.04.2013


Legenda o Dagad Trikonu: Návrat Avastů Legenda o Dagad Trikonu: Návrat Avastů Gregoire de Kalbermatten

Autor nepopsatelných kvalit. V jeho knihách je tolik pravdy, kolik by člověk v příběhu tohoto typu neočekával. Jednoznačně doporučuji.

01.04.2013 5 z 5


Inkognito Inkognito Gregoire de Kalbermatten

Překrásné. Při čtení těchto básní je člověk rázem v meditaci..

19.03.2013 5 z 5


Advent Advent Gregoire de Kalbermatten

Komu se tato kniha dostane do ruky, ten může mluvit o životním štěstí!

08.10.2012 5 z 5


Legenda o Dagad Trikonu Legenda o Dagad Trikonu Gregoire de Kalbermatten

Tak tato kniha mě dostala na úplně jinou úroveň myšlení! Už mám doma i další autorovy knihy. Po této knize je čtení Adventu prostě úžasné!

26.06.2012 5 z 5


Jsme téměř 100% šimpanzi? Lidoopi, lidé a geny Jsme téměř 100% šimpanzi? Lidoopi, lidé a geny Jonathan Marks

Pro obyčejného čtenáře tato kniha určitě není, ten knihu jen prolistuje. Kniha je opravdu jen pro zanícené antropology a genetiky, ale je psaná čtivě.

05.10.2011 3 z 5


Před úsvitem, po ránu Před úsvitem, po ránu František Koukolík

Je to spíše učebnice než zajímavé počtení. Doufala jsem, že se kniha bude více zabývat dětmi, ale většina je o antropologii. Ilustrace a popis knihy je spíše matoucí. Dohromady jsem se toho o dětech moc nedozvěděla.

03.10.2011 2 z 5


Vzorec štěstí, aneb, Jak vznikají dobré pocity Vzorec štěstí, aneb, Jak vznikají dobré pocity Stefan Klein

Tato kniha mi kdysi dá se říct změnila život, protože mi vědeckými důkazy sdělila, že má současná "osobnost" není nezměnitelná, že mohu být lepším člověkem. Název i obal jsou nevhodně vybrané... vypadá to jak beletrie, ale celá knížka je o výsledcích vědeckých výzkumů v oblasti pocitů a emocí v mozku. Četla jsem jí tehdy asi 5x. Je psaná pro naprosté laiky, vše srozumitelně vysvětleno. A tak se kdysi započalo mé hledání po zlepšení mé osobnosti. Kdo se chce opravdu zlepšit, ne jen číst hotové názory jiného člověka, toho "osud" přivede až k seberealizaci, tj. duchovnímu osvícení..

22.09.2011 5 z 5