Buddha: Život a působení připravovatele cesty v Indii

Buddha: Život a působení připravovatele cesty v Indii https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143687/buddha-zivot-a-pusobeni-pripravovatele-cesty-v-indii-143687.jpg 4 9 3

Život a působení připravovatele cesty v Indii. Přijato omilostněným a k tomu povolaným člověkem z Abd-ru-shinova okolí.

Přidat komentář

rocky108
22.07.2017 5 z 5

Tento životopis se zcela zásadně liší od tradičního podání, kde je Buddha zázračně zrozen, odmala umí mluvit a chodit a v dospělosti se dobrovolně zříká svého bohatství a postavení vládce, aby odešel do ústraní meditovat o smyslu života. Zde je Buddha přirozenější, pochopitelnější. Je zde popsáno, jaké životní události jej přiměly k hledání pravdy. Avšak přesto všichni moji známí, kteří se zabývají buddhismem, tento životopis zavrhli. Já zůstal otevřený a nechal se vést příběhem k hlubšímu porozumění, co bylo skutečným jádrem Buddhova učení v době jeho zrodu. Pochopil jsem také, proč a v čem je rozdíl mezi buddhismem a "hinduismem". V žádné jiné knize jsem to takto jasně vysvětlené nenašel.
Doporučuji ;-)

AlenaBul
10.09.2015 odpad!

Už od začátku se to tolik lišilo od skutečnosti, že mě přešla chuť to i vnímat pouze jako smyšlený román.. tedy nedočteno. Šrí Višnu je zde považován za zlého a temného Boha, kněžna komunikuje s neviditelnými mužíčky, Siddhárthova pouť začala zde tím, že mu shořel palác i s rodinou.. Vše naruby.


SPimy
02.01.2013 5 z 5

Nelehké, ale krásné a povznášející čtení. Je úžasné mít možnost se dozvědět, jaký život buddhy doopravdy byl.