aleachim12 aleachim12 komentáře u knih

☰ menu

Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Perfektní kniha na cesty, která má zajímavý a příběh, ale nemá moc složitou zápletku. Takže když vás něco vyruší, tak nemusíte číst 20 stránek předtím, aby jste navázali a věděli o co jde.

13.08.2015 3 z 5


Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Tato kniha byla můj první docela tlustý svazek, který jsem přečetla hned, jak jsem se naučila pořádně číst. Pak jsem jí četla pořád dokola až jsem jí nakonec uměla skoro nazpaměť.

13.08.2015 5 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

V rámci povinné četby jsem musela tuto knihu přečíst, ale nijak moc mě nezaujala. Na druhou stranu je dost krátká a byla tudíž rychle za mnou.

13.08.2015 2 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Geniální kniha, kterou lze "napasovat" na jakoukoliv dobu. Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla.

13.08.2015 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Tuto krásnou knížku jsme měli v povinné četbě asi 5. nebo 6. základní školy tenkrát mi přišla pěkná, ale nadšená jsem z ní nebyla (asi z důvodu mého odporu k povinné četbě v dětství). Po letech jsem po ní sáhla a myslím si, že je to opravdu báječná kniha.

13.08.2015 5 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Nevím, čím to je, ale zdá se mi, že tato série má nepatrně vzestupnou tendenci co se kvality a obsahu týče.

Stejně jako minulý díl, tak i tento se velmi dobře a rychle četl, takže jsem ji zhltla za úplnou chvilku. Navíc mi ale tato část příběhu připadala zajímavější a lépe propracovaná - dozvěděli jsme se mnoho nového o systému a fungování Illey.

I přes to, že je to taková jednoduchá pohádková oddechovka a já již dávno nejsem ve věku, že bych četla pohádky, se těším na další (poslední) díl této série.

03.08.2015 3 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Co k této knížce říct? No, že bych z ní byla vyloženě nadšená, to se říct nedá. Na druhou stranu proč si jednou za čas nepřečíst lehce (občas až moc lehce) a pohodově napsanou knihu.

Chvílemi mi připadala hlavní hrdinka troch jako inteligentní a vzápětí to pohřbila svou mírnou naivností. Aspena nelze soudit jako kladného ani záporného hrdinu. Do hlavy mu nikdo nevidí a tato kniha je napsaná tak, že se ani nic víc mezi řádky nedozvíte. Maxon je pro změnu takový ňouma, který neví, co by dělal dřív - vybírá si budoucí manželku, rozdává "chleba" chudým nebo vládne a odráží nájezdy rebelů. Vlastně prince trochu lituji.

Je to zkrátka jednoduše napsaná pohádka s mírným nádechem Hunger Games (obzvlášť ze začátku), kterou se dá příjemně zaplnit čas v autobuse nebo ve vlaku.

31.07.2015 3 z 5


Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Skoro v každé vícedílné sérii mě některý z dílů zklame - s klidným srdcem mohu prohlásit, že ani tento ani první díl mě nezklamal.

Opět akcí a napětím naditá kniha plná zvratů a překvapení, od které se nedá odtrhnout. Zarazil mě vývoj dívčích postav - jedna je prolhaná "podrazačka", druhá zase pro mě docela nesympatická dívka. Zkrátka není vždy vše tak, jak se zdá, tím je ale tato kniha odlišná a zajímavější než jiné.

Už se těším až budu mít čas na přečtení 3. dílu, protože po přečtení 2. jsem zcela zmatená a nevím, jak si mám ten konec vyložit.

27.07.2015 5 z 5


Červenka Červenka Jo Nesbø

Výborná kniha s částečně historickým příběhem.

Po této knize jsem sáhla spíše náhodou (nějak dlouho se nám jen tak povalovala doma). Po Netopýrovi a Švábech jsem už Holovi nedávala moc šanci, ale Červenka je opravdu zajímavá kniha. Detektivky moc nečtu, ale tenhle příběh mě opravdu naprosto pohltil . Každopádně si přečtu ještě další díly Harryho Hola.

27.07.2015 5 z 5


Biologie Biologie Neil Campbell

Perfektní učebnice, kterou by měl mít snad každý biolog hlavně kvůli přehlednosti témat, srozumitelnosti textu i krásným poučným obrázkům.

23.04.2015 5 z 5


PS: Miluju tě PS: Miluju tě Cecelia Ahern

Tato kniha mě naprosto nadchla.
Ještě před přečtením jsem viděla film. Ten je dobrý, ale s knihou se nedá srovnat. Knižní Holly je příjemnější, zábavnější a zkrátka lepší než ta filmová. VÝBORNÁ KNIHA !!! Doporučuji.

27.03.2015 5 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Tato kniha mě neuvěřitelně překvapila. Doporučila mi jí kamarádka už před delší dobou a já jsem se docela dlouho odhodlávala k jejímu přečtení. Myslela jsem si, že je to tuctová dětská knížka, ale opak je pravdou.

Od knížek většinou očekávám, že se tam bude pořád něco dít. V této knize moc akce není, ale přesto mi to vůbec nevadilo. Je tam totiž mnoho věcí k zamyšlení a to Vás plně zaměstnává, takže akci nepostrádáte.
Ráda bych se někdy k této knize vrátila.

19.02.2015 5 z 5


Hry o život (trilógia) Hry o život (trilógia) Suzanne Collins

Málokterá série mě dokáže tak zaujmout, že se od ní nemohu odtrhnout. Celou trilogii jsem přečetla doslova jedním dechem. Teprve po přečtení jsem postupně viděla filmové zpracování, ale s knihami se to nedalo srovnat. Hunger Games je a asi dlouhou dobu ještě bude mou nejoblíbenější serií.

09.02.2015