Albydeeere Albydeeere komentáře u knih

☰ menu

Zlatý boss, který chodil bos Zlatý boss, který chodil bos Jan Müller

Kniha je podaná rozhovorem mezi novinářem Janem Müllerem a zakladatelem firmy Golden Gate CZ a.s. Pavlem Rybou (jedná se o kamarády). Pavel Ryba je zajímavý a chytrý chlap.

V rozhovoru se dozvíte o životě Pavla Ryby, komoditách (zlato, stříbro, platina), ekonomických cyklech, stvořiteli neboli Bohu, možnostem investic a samozřejmě o firmě Golden Gate.

Kniha je napsaná čtivě a motivuje k investování, i když se zde najdou pravopisné chyby a překlepy, které mohly být odstraněny v době koronavirové pandemie. Bylo na to času dost.

Knihu mohu doporučit začínajícím investorům.

31.12.2022 4 z 5


Ako na zlato – Peniaze pre neveriacich Ako na zlato – Peniaze pre neveriacich Juraj Karpiš

Knihu jsem si pořídil z důvodu, abych dostal nějaké informace k investování do komodit, než se do investování pustím. Juraj Karpiš v knize popisuje jak se zlatem pořídit, kolik procent osobních financí investovat do zlata (komodit), jak funguje trh s komoditami apod. Kdo chce vložit nějaké své peníze do komodit určitě by si měl knihu přečíst, aby člověk trochu zlepšil svoji finanční gramotnost a měl představu co to vlastně komodity jsou a k čemu slouží v rámci svého finančního portfolia.

18.01.2022 5 z 5


Tiberiové války Tiberiové války Keith R. A. DeCandido

Kniha je jednoduchá a čtivá, ale nejedná se o žádný bestseller. Koupil jsem si ji z důvodu, že jsem hrál všechny díly stejnojmenné hry.

Kdo hru hrál, dokáže si představit svět Command & Conquer. V knize čtenář vidí svět třemi pohledy a to vojáků GDI a NODu a reportérky Annabell Wuové.

Škoda, že není žádné pokračování knihy.

07.09.2021 4 z 5


Fascinující skateboarding. Příručka pro teorii a praxi Fascinující skateboarding. Příručka pro teorii a praxi Ulrich Pramann

V době kdy kniha byla vydána, v České republice nebylo moc knih o skateboardingu, kde by se vysvětlovali různé triky.

Na tu dobu tato kniha byla průkopníkem skateboardingu v ČR. Samozřejmě existovali různá videa a časopisy, ale jejich dostupnost byla omezena.

11.08.2021 2 z 5


Protidrogová brigáda I. Protidrogová brigáda I. Jiří Komorous

Knihu jsem přečetl na jeden nádech. Je zde popsán vznik protidrogové brigády až do dnešní Národní protidrogové centrály.

Kniha je psána genmjr. JUDr. Jiřím Komorousem (bývalým ředitelem Národní protidrogové centrály) známým jako Gogo. Při čtení člověk dostane lehký náhled jak probíhá vyšetřování, zjišťování informací, plánování operací apod. ve speciálním útvaru policie. V knize se nachází několik případů, které policie vyšetřovala, od doby vzniku protidrogové brigády do vzniku Národní protidrogové centrály.

Autor napsal knihu velmi čtivě a vložil do ni několik fotografií, kterými upřesnil situace, které on sám řešil s jeho kolegy.

V dnešní době lze sehnat knihu s názvem Lovci smrti, která je více rozepsaná než protidrogová brigáda a obsahuje o několik více fotografií.

Koho zajímá tato tématika, určitě neprohloupí, když ji přečte!!!!

11.08.2021 5 z 5


Lovci smrti Lovci smrti Jiří Komorous

Knihu jsem přečetl na jeden nádech stejně jako předešlé vydání Protidrogová brigáda I. Je zde popsán vznik protidrogové brigády až do dnešní Národní protidrogové centrály.

Kniha je psána genmjr. JUDr. Jiřím Komorousem (bývalým ředitelem Národní protidrogové centrály) známým jako Gogo. Při čtení člověk dostane lehký náhled jak probíhá vyšetřování, zjišťování informací, plánování operací apod. ve speciálním útvaru policie. V knize se nachází několik případů, které policie vyšetřovala, od doby vzniku protidrogové brigády do vzniku Národní protidrogové centrály.

Autor napsal knihu velmi čtivě a vložil do ni několik fotografií, kterými upřesnil situace, které on sám řešil s jeho kolegy.

Koho zajímá tato tématika, určitě neprohloupí, když ji přečte!!!!

11.08.2021 5 z 5


Kniha pěti kruhů Kniha pěti kruhů Mijamoto Musaši

Kniha ač se týká samurajů resp. cesty meče, lze některé postřehy filozoficky aplikovat i v dnešní době.

Knihu jsem četl docela dlouho, protože jsem některé pasáže musel číst několikrát než jsem pochopil co autor tím zamýšlí či jak lze aplikovat v dnešní době.

V knize jsem našel pár překlepů i gramatických chyb.

Koho zajímá středověk v Japonsku určitě by kniha měla být zařazena do seznamu čtených knih.

11.08.2021 4 z 5


Já, voják v Afghánistánu Já, voják v Afghánistánu Pavel Stehlík

Když jsem si knihu kupoval, byl jsem natěšený až ji začnu číst. Mne jako "misaře" z řad policie ČR, který byl ve dvou zahraničních mírových operací (Kosovo, Irák), zajímalo zda pocity, vnímání prostředí, stresu apod. je stejné či obdobné.

Autor se diplomovou práci snaží psát nezaujatě a objektivně, ale z textu je cítit, že Pavel Stehlík je tělem i srdcem voják. V knize jsou krásně vystiženy psychologické aspekty, osobní pocity a názory, stres, talismany apod.

V knize se najde několik překlepů. Jinak kniha se čte dobře. Koho zajímá "misijní život" vřele doporučuji přečíst.

06.04.2021 4 z 5


Smrt si nevybírá Smrt si nevybírá Jaroslav Švorc

Knihu jsem přečetl na jeden nádech. Autor letitý člen Horské služby v Tatrách popsal v knize 40 zásahů horské služby, u kterých i člověka zamrazí. Autentické fotografie dokreslují příběhy zásahů. Kdo jde do Tater či jakoukoliv túru v horách by měla být tato kniha minimálně ponaučením.

05.02.2021


Kriminalistika Kriminalistika Jan Musil

Tato kniha - učební materiál, mne doprovázel celým studiem na Policejní akademii České republiky v Praze. Díky této knize jsem prošel státnicemi u pana Konráda. Prof. Musil a kolektiv napsali velmi dobrou knihu, která poskytne informace odborníkům, ale i vhled široké veřejnosti. Za mne nejlepší novodobá učebnice kriminalistiky.

05.02.2021 5 z 5


Kriminalistická příručka svazek 2 Kriminalistická příručka svazek 2 kolektiv autorů

Za 17 let služby u PČR jsem nepotkal lepší příručku - učebnici než tuto. Sháněl jsem ji několik let včetně s prvním svazkem. Obě příručky do dnes ve službě používám jako spousta dalších kolegů hlavně kriminalistických techniků.

Bohužel v dnešní době Ministerstvo vnitra ČR příručku neaktualizuje resp. nedoplňuje a nevydává.

07.11.2020 5 z 5


Kriminalistická příručka svazek 1 Kriminalistická příručka svazek 1 kolektiv autorů

Za 17 let služby u PČR jsem nepotkal lepší příručku - učebnici než tuto. Sháněl jsem ji několik let včetně s druhým svazkem. Obě příručky do dnes ve službě používám jako spousta dalších kolegů hlavně kriminalistických techniků.

Bohužel v dnešní době Ministerstvo vnitra ČR příručku neaktualizuje resp. nedoplňuje a nevydává.

K tomuto svazku musím podotknout, že kriminalistické vyšetřování, kriminalistická taktika a technika se napříč časem nemění. Základ je stále stejný.

07.11.2020 5 z 5


Investování pro začátečníky Investování pro začátečníky Petr Syrový

Tato kniha je jednoduchý a stručný vhled do světa investování. Je zde vhled do problematiky fondů, akcií, dluhopisů, spořících účtů a termínovaných vkladů. V knize je doopravdy jen základ a nic víc. Kdo neví jestli vůbec chce investovat měl by si tuto knihu (brožuru) přečíst a pak se rozhodnout zda se tomu více věnovat.

Kniha je skvěle napsaná a je i trochu vodítkem jak investovat. Jenže jak píše v komentáři ladyba potřebuje aktualizovat.

15.05.2019 5 z 5


Filosofská historie Filosofská historie Alois Jirásek

Krom toho, že jsem měl tuto knihu jako povinnou četbu na škole, tak i po několika letech jsem si ji ještě jednou přečetl. Jako školák jsem ji nesnášel, nutit mne číst něco co mne nebaví. Jenže cca. po 15 letech jsem si ji z nudy opět otevřel a zjistil jsem, že to tak hrozné čtení není. Jirásek ať je jakýkoliv spisovatel, tak tato kniha se pro mne stala oblíbenou knihou. Styl psaní, propojení romantiky, vlastenectví a boje v jednom díle je famózní.

15.05.2019 5 z 5


Umění války Umění války Sun-c'

Kniha je velmi poučná. S menšími změnami platí i dnes co SUN-C´napsal. K tomuto dílu doporučuji přečíst knihu Vladař od Machiavelliho. Po přečtení obou knih a jejich pochopení má člověk velmi dobré rady jak si uspořádat život, jak bojovat v životě či vést lidi pod sebou a kolem sebe.

15.05.2019 5 z 5


Vladař Vladař Niccolò Machiavelli

Kniha je velmi poučná. S menšími změnami platí i dnes co Machiavelli napsal. K tomuto dílu přečíst knihu Umění války od SUN-C´ má člověk po pochopení velmi dobré rady jak bojovat v životě či vést lidi pod sebou a kolem sebe.

15.05.2019 5 z 5