Tiberiové války

Tiberiové války https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30096/bmid_tiberiove-valky-zKn-30096.jpg 3 25 5

Command & Conquer série

1. díl

V jednadvacátém století je Země zamořená tiberiem, mimozemskou substancí, která by mohla být spásou lidstva… nebo jeho zhoubou. Ačkoliv by tiberium mohlo vyřešit světovou energetickou krizi, je zároveň neuvěřitelně destruktivní, šířící choroby, smrt a zkázu. Tiberium rozdělilo planetu na dvě frakce: Globálně Defenzivní Iniciativu (GDI), která se snaží udržet pořádek za každou cenu, a Bratrstvo Nod, teroristickou organizaci, přerůstající v supervelmoc, která s náboženskou horlivostí věří v potenciál tiberia. Tyto dvě skupiny spolu již svedly dvě světové války, ve kterých zahynuly milióny lidí. Nyní, v roce 2047, donutil zákeřný útok Nodu GDI k mobilizaci. Rozpoutala se další světová válka a osud lidstva je na vážkách. Jedna z elitních jednotek GDI, 22. pěchotní divize, musí plán Nodu zmařit a uchránit tak svět před dalším pádem do chaosu a před dalšími lidskými ztrátami. Ale uprostřed těžkých celosvětových bojů se objevují záhadní návštěvníci, kteří mohou lidskou rasu uvrhnout do záhuby…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Tiberium Wars , 2007


více info...

Přidat komentář

Trosman
11.11.2022 3 z 5

Jak jsem tuhle hru miloval včetně datadisku (a ještě si ji určitě někdy rád zahraju), tak kniha mě nějak extra nenadchla. Za mě ten rozjezd je celkem pomalý a konec strašně uspěchaný a ostatně o ničem.

Potenciál z hry a skvělých scén, včetně velmi dobrého příběhu, mi přijde tak trochu zahozen do kouta a spíš jen kniha trochu využívala pasáží ze hry.

Pro někoho, kdo to nehrál to bude asi úplně o ničem, protože celé pozadí konfliktu a rozšíření Tiberia a tak, je v knize zmíněno jen okrajově.

Díky dobré čtivosti a kapitole o životě ve žluté zóně a celkově díky kapitolám s reportérkou dávám něco mezi 3 - 4 hvězdičkami, ale spíše se to blíží k těm 3.

Albydeeere
07.09.2021 4 z 5

Kniha je jednoduchá a čtivá, ale nejedná se o žádný bestseller. Koupil jsem si ji z důvodu, že jsem hrál všechny díly stejnojmenné hry.

Kdo hru hrál, dokáže si představit svět Command & Conquer. V knize čtenář vidí svět třemi pohledy a to vojáků GDI a NODu a reportérky Annabell Wuové.

Škoda, že není žádné pokračování knihy.


Raylo
26.01.2018 3 z 5

V podstatě průměrná military sci-fi opírající se o kulisy stejnojmené hry, která fanoušky jistě potěší, ale ničím zvlášť nenadchne.

Harry_
28.07.2014 3 z 5

Universum Command & Conquer obsahuje řadu her, ale narozdíl od Blizzardích světů (třeba StarCraft a WarCraftu), jen jedinou knihu - Tibériové války.

Kniha vás zavede na začátek třetí tiberiové války, časově někam do stejnojmenné PC hry. Přečtete si o stavu Země po nakažení teberiem z pohledu GDI vojáka, reportérky a chvíli i NODu.

Dle mne je to průměrná kniha, která bohužel plně nevyužívá potenciálu, které toto universum má. Jako odpočinková nenáročná četba to jde, nic víc nečekejte. Setkáte se tam s oblíbeným prostředím, nekterými jednotkami a zbraněmi a získáte další pohled na oblíbenou hru.
Tak schválně - kdo už ví, kdy a kde se na Zemi poprvé objevilo Tiberium? ;)

Brutius
07.04.2012 3 z 5

Nebýt toho konce, který mne naprosto neoslovil (i když jsem sérii C&C hrával) dostal by ode mne tento titul ještě o jednu hvězdičku více. A kupodivu , i když jsem se těšil na četbu z pohledu vojáka GDI, tak mě více bavilo číst kapitoly z reportérkou...

Štítky knihy

herní adaptace

Autorovy další knížky

Keith R. A. DeCandido
americká, 1969
2006  63%Kruh nenávisti
2015  76%Ospalá Díra - Děti revoluce
2010  66%Tiberiové války
2012  71%Nova
2017  77%Star Trek - Q: Otázky a odpovědi

Kniha Tiberiové války je v

Právě čtených1x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce48x
Chystám se číst9x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x