Nova

Nova https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134934/bmid_nova-klq-134934.jpg 4 23 10

StarCraft - Ghost série

1. díl

Během čtyř let po skončení Války potomstva císař Arcturus Mengsk obnovil velkou část terranského Dominionu a navzdory všudypřítomné mimozemské hrozbě upevňuje svou vojenskou moc. Z tohoto vřícího kotle svárů a pokusů o převrat se vynoří mladá žena známá jen jako Nova, která má potenciál stát se Mengskovým nejslibnějším a nejsmrtonosnějším Duchem. Využívajíc kombinace svých fyzických dovedností, vrozených psychických sil a pokročilé technologie, Nova může v naprostém utajení udeřit téměř kdekoliv. Je jako přízrak ve stínech, mýtus děsící nepřátele terranského Dominionu. zdroj: legie.info... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Nova , 2006


více info...

Přidat komentář

tomexx
28.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Drogy, násilie, mafia, skorumpovaná vládna moc, boj elít o kontrolu a mimozemská hrozba. Univerzum StarCraftu je akousi kulisou príbehu mladého dievčaťa z bohatej rodiny, ktoré sa stane zbraňou v rukách vonkajších síl. Naturalistický príbeh o tom ako sa dá celý svet prevrátiť naruby zo dňa na deň.

Je pravda, že gradácia deja by mohla byť o dosť lepšia. Fanúšikovia StarCraft univerza si môžu pridať jednu hviezdičku, ale pre bežného čitateľa, ktorý nemá kontext herného príbehu si podľa mňa knihu až tak neužije.

KobraCSGO
16.07.2020 5 z 5

Tato kniha byla velice zajímavá o Ghostu Novy. Je jako přízrak ve stínech :)


Ashi
07.07.2020 3 z 5

Nemám ráda scifi, ale zajímal mě příběh této hlavní hrdinky. Příběh se mi líbil, i když je vlastně docela smutný, depresivní a děsivý. Přesně tak - více by mě zajímal samotný výcvik Novy.

KubisM
24.07.2019 3 z 5

Knihu jsem si přečet víceméně náhodou - dostala se mi do ruky a byl čas. Nečekal jsem kdo ví co, ale docela to šlo. Škoda jen, že příběh skončil vlastně na samém začátku... Rád bych si přečetl o dalším výcviku Novy, o tom, jak je zkušená v používání svých schopností, nakládá svým protivníkům, jak čte myšlenky Protossům (jestli to jde?). Knihu vnímám jako povedené filmové Béčko.

rudeblood
10.02.2018 3 z 5

príde mi to celé len ako taký prolog pred hrou starcraft : ghost ktorá bola bohužiaľ zrušená už vo vývoji takže by to chcelo pokračovanie. Zrejme chceli ozrejmiť pôvod Novy Terry ktorá mala v hre stvárniť hlavnú hrdinku. Keďže hra nevyšla kniha bez pokračovania stráca význam.

Vincenzoci
09.04.2017 3 z 5

Plně souhlasím s předešlými komentáři. Za mě 3 hvězdičky, ale s odřenýma ušima! Jak moc jsem se na to těšil, tak jsem se i zklamal. Osobně jsem to louskal asi na 15x, tak těžce se mi to četlo. Vždy jsem se ke knížce ale vrátil a doufal, že se to v další kapitole zlepší, ale bohužel. Osobně to hodnotím jako brak SC!
PS: doslovný překlad si může dovolit maximálně začátečník angličtiny ve školce a ty jakože vtipy, no fuj...

Ashi
05.08.2015 3 z 5

Nemám ráda styl kdy je děj v nejlepším utnut a další kapitola začíná o něčem jiném. Kapitola o smažce, která potřebuje drogy mi pak přišla naprosto zbytečná a bylo by lepší ji z příběhu vypustit, jinak na rozdíl od ostatních co knihu kritizují, se mi četla celkem dobře, trefně. Sice děj končí chvílí kdy Nova ještě neumí skoro nic, ale jak bylo zmíněno na začátku - Ghost spectres nebo Ghost academy jsou knihy kde je asi Duší život přiblížen lépe. Překlad mi přišel naprosto v pořádku. Dávám 3,5/5

Danushka
31.10.2014 2 z 5

Kdyby se autor nesnažil vtěsnat do StarCraft světa, ale vydal dílo jako samostatné, možná bych ty hvězdičky dala tři, ale takhle hrůza... K tomu od začátku špatné naladění od všech těch předmluv o hře, na kterou jsem se těšila, ale která skončila dřív, než začala, a příšerný překlad... Ne, opravdu se mi nelíbí doslovné překládání a jako třešnička na dortu vysvětlování vtipů, které mají ten správný zvuk pouze v angličtině, pod čarou. Zásadní logická chyba a deus ex machina v jednom ve vymazání paměti PO absolvování výcviku už jen podtrhla celkově špatný dojem.
PS Styl psaní, při kterém autor "v nejlepším" utne děj a jde vyprávět příběh jiné osoby (ideálně ještě v jiném čase) se v tomto případě málem nevyplatil - několikrát jsem měla chuť knihu definitivně odložit nedočtenou, protože mě jednoduše nelákalo poznávat novou postavu...

between
20.05.2013 4 z 5

Nesehnal jsem to česky, takže jsem to četl v originále. U květnatějších a komplikovanějších vět jsem se malinko nechytal, ale to nic nemění na tom, že se mi to líbilo. Pravda je, že se StarCraftem to souvisí jen okrajově, jak zmíňuje Nahnilahruska v komentáři. Je to spíš takový střípek na dokreslení původu jedné z postav a rozhodně ne stěžejní Starcraftí děj. Pokud k tomu takto člověk přistupuje, tak myslím, že to nezklame.

Nahnilaruka
05.04.2013 3 z 5

Pro mě, jako fanouška StarCraftu, byla tato kniha zklamáním. 90% knihy se dá se říci vůbec světu SC nevěnuje a nebýt občasné narážky na A. Mengska, reportéry UNN či mimozemské rasy protosů a zergů, ani bych nevěděl, že se týká světa SC. Mrzí mě, že nás autor nenechal nahlédnout ani do světa důchů, i když prolog začíná velmi slibně. Pokud očekáváte nějaké bitvy od nejlepšího zabijáka Dominionu, tak bude taktéž zklamáni, děj totiž končí ještě před složením zkoušek z výcviku duchů.

Celý děj se točí okolo Novina 15. roku života, její rodiny a pobytu v Žumpě. Vyobrazení Žumpy se autorovi povedlo a je to jedna z mála věcí, které na této knize oceňuji. Charakteristika se mi taktéž líbila, ale nebyla tak výrazná, jak bych si představoval. Některé pasáže mi přišly, jako by se autor snažil natahovat obsah. Někdy jsem se přistihl, že přemýšlím nad tím, zda nemám danou pasáž přeskočit...

dodatek: Popisek knihy na zadní straně naprosto nekoresponduje s obsahem.