Nemravné známosti

Nemravné známosti https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/211446/mid_nemravne-znamosti-k0O-211446.jpg 4 92 19

Kniha známé autorky nabízí tři romantické smyslné povídky z předviktoriánské Anglie, která nebyla zdaleka tak nevinná, jak by se mohlo zdát. Mladé hrdinky, slušně vychované aristokratky, se setkávají s muži, k nimiž by se za normálních okolností ani nepřiblížily, a zjišťují, že srdce si společenských pravidel nevšímá. Olivia má ženicha, jehož jí vybral otec, a teprve po svatbě se dozvídá, že její manžel je proslulý mořský pirát. Lady Julienne pronikne v pánském přestrojení do klubu pro gentlemany, kde se zamiluje. Ve třetím příběhu se Juliennin bratr Hugh zblázní do krásné a nezávislé Charlotte. Nechte se vztáhnout do smyslné erotiky Sylvie Day.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Scandalous Liaisons , 2006


více info...

Přidat komentář

1nika
26.10.2020 3 z 5

Prvy pribeh ma celkom dostal. Druhy a treti sa uz dost opakovali. Kniha sa vcelku lahko citala.

crazyslunicko
08.10.2020 5 z 5

První co mě zarazilo bylo, že k sobě od první chvíle hlavní postavy něco začaly cítit a hned se na to vrhly.. Když jsem zjistila, že se jedná o 3 příběhy, tak jsem byla malinko zklamaná, ale nakonec měla kniha celkově šťávu :) kam se hrabe 50 odstínů šedi... erotika snad na každé stránce.


kacenka6144
16.08.2020 4 z 5

Já se docela bavila. Jak se dá všechno vyjádřit na 100 stránkách. Ale Sebastian, Lucien a pak HUGO. :-)

DK197
19.11.2019 3 z 5

E-KNIHA: Tak jo, po stránce literární jasný podprůměr. Obsah dialogu často slovně mimo dobu, kdy se povídka odehrává. A všechno jsou to absurdně výkonní sexy nadsamci s velkým pérem a nadržené nynfomanky. Navíc jako přes kopírák jede i sex. Drsnější pánové, co partnerku rádi zmáčknou až má modřinu a šukají do bezvědomí. A všechny ženy zas milují laskání stejných míst... pff.

Ovšem uznávám, že subjektivně, přestože je to téměř škvár, se mi autorka trefila do sexuální i romantické aktuální chuti. A příběhy nebyly špatné, ačkoli mohly být i propracovanější. Naprosto iracionálně jsem tedy ignorovala všechny objektivní nedostatky a čtení si užívala jako malá. (A pánové, nikoli kvůli velkým pérům... na velikosti fakt nezáleží.) Takže musím přidat alespoň třetí hvězdičku. Ale není to autorčiným nadáním, spíše štěstím, že mi zrovna kápla do noty... A třikrát úplně stejně, jelikož nic jiného zřejmě napsat neumí. Subjektivně skáču radostí, objektivně s hrůzou kroutím hlavou...

havrmoni
12.08.2019 5 z 5

Už jen ta prostřední byla na 5* , tedy za mě. Nenáročné romanticko-erotické povídky provázané postavami. Líbilo se mi to.

TTwigy
31.12.2017 4 z 5

Škoda těch urychlených konců. Ale i tak jsem dala 4 hvězdy, příběhy mě celkem chytly.

avalonek
02.10.2017 3 z 5

Příběhy celkem pěkné,i když tam byl v podstatě hrozně moc popsaný sex,který začal snad hned po seznámení hlavních postav.Nevim,jak to v té době bylo,ale když čtu jiné knihy z této doby,tak je to více romantické a ne tak doslova popsaný sex.Ale asi pro to jsou to nemravné známosti,protože to opravdu bylo nemravné:)

mazlak
20.04.2017 5 z 5

Další povedená kniha této autorky. Vzhledem k tomu, že zde byly tři povídky, byly na můj vkus trochu ořezané a urychlené. Ale i tak velmi pěkné čtení plné lásky. Už se těším na další knihu od této autorky.

Suzynka29
03.08.2016 4 z 5

Že začátku mě to moc nebavilo, ale nakonec jsem se začetla a opravdu mě kniha bavila. 3 povídky co se prolínají, někdy mi to do té doby trochu nepasovalo, ale kniha se mi četla dobře.

janesy
29.03.2016 2 z 5

Kniha neublíží ale zázrak nečekejte............

jaja10
23.07.2015 3 z 5

Nebylo to špatné, ale něco mi tam chybělo. Možná tok, že se jednalo o tři příběhy, které byly vcelku krátké....ale rozhodně stojí za přečtení.

Barbora H
19.03.2015 4 z 5

Kniha nebyla špatná, ale jelikož jsem zvyklá na "normální" romány, nechtěly se mi některé výrazy moc číst... Sice se děje malinko proplétaly, ale jde o 3 samostatné děje, u kterých mi hrozně chybělo delší dějové schéma. Ale jinak to ušlo...

greetchen
11.03.2015 4 z 5

Škoda, že jde "jen" o povídky, příběhy by byly nosné i jako samostatné knihy. Zejména první povídka je obstojná, čtivá, probouzí fantazii. Další dvě už jsou spíše průměrné, možná se až opakují v určitém vzorci, mohou malilinko nudit, ale zas se mi líbí, jak se jednotlivé příběhy hezky prolínají a skládají dohromady. Občas zatahá za oko k příběhu neladící modernost, neuvěřitelná emancipovanost hlavních hrdinek, ale naštěstí ne natolik, aby to pokazilo dojem z četby.

SiminkaS
08.01.2015

Zase jedna z těch povedenějších :)

Saskie
30.12.2014 2 z 5

Příběhy nebyly špatné, ale na svou dobu se tam určité pasáže vůbec nehodily.
Škoda, kdyby to byly samostatné knihy, daly by se příběhy krásně rozvinout. Za mě jen dvě hvězdy.

Nuttelka
21.10.2014 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, příběhy mají šťávu, náboj, pikantnost a hlavně lásku jako trám :-)

JToman
21.09.2014 4 z 5

A já musím říct, že se mi celkem líbily ty příběhy, vlastně na sebe navazovaly a souvisely se sebou. Jedině co mi vadilo to je, jakási jejich nepropracovanost, to že autorka je neměla tak rychle ukončit, každé přidat tak 20 stran.....ale co já vím možná, že ji nakladatel limitoval napsanými stranami, nevím...protože zrovna tahle autorka to umí rozepsat, tak nevím co ji svazovalo???

JanaDor
07.09.2014 3 z 5

Kniha obsahuje tři příběhy typu Harlequin. Nějak mě to nebavilo. Přišlo mi, že příběhy nemají hluboký děj, jsou plytké, ale myslím, že to není hlavním cílem knihy. Tím byl asi sex. Mě vadilo, že je půlka jen o sexu plného vášně, takže mi zde chybělo romantické poznávání. Hlavní dvojce na první pohled zjistí, že po sobě touží a jdou ihned na věc. Což mi připadá na tu dobu předviktoriánské Anglie spíše nereálné. Celkově je nejlepší nad dějem asi nepřemýšlet a nechat se unášet představou nádherných a férových mužů, kteří dochází k poznání, že jsou to ty pravé ženy pro ně na celý život. Kniha se dobře četla a je pro ty co mají náladu na tento typ románu.

rosse007
07.09.2014 5 z 5

Podařená a poutavá kniha! Mne se nejvíce líbil první příběh. Trošku mne mrzelo že ty konce byly trochu rychlé a klidně bych přidala ještě jeden příběh společný pro všechny 3 nebo trochu více rozvinula stávající, každopádně chválím a rozhodně stojí za přečtení!!!