Světla na pobřeží

Světla na pobřeží https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216501/mid_svetla-na-pobrezi-216501.jpg 4 217 51

Michal Dabert série

< 3. díl >

Čtyřicátník Michael Dabert, někdejší příslušník francouzské Cizinecké legie, ale též nájemný žoldák a bezpečnostní expert, se už poněkolikáté pokouší odstřihnout od své minulosti. Tentokrát si při útěku před vlastní identitou zvolí Kalifornii, ale brzy zjišťuje, že svého předchozího života se...

Přidat komentář

Johny_H.
předevčírem 5 z 5

Toto byl opravdu moc pěkný a propracovaný příběh plný akce a těším se na další díl.

Jenny46
13.10.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka, kniha u které nemusíte přemýšlet humor pana F. Niedla mám ráda...


tlllk
26.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Po takom happy ende sa bojím siahnuť po pokračovaní. Akcii neubúda, skôr naopak a hlavný hrdina rozvážne a bez zranení čelí každej situácií. Je fajn keď je život taký jednoduchý, aspoň v knižkách. Ako oddychovku môžem vrelo odporučiť, dokonca je aj ako audio.

ivoiro
23.09.2023 5 z 5

Autor to prostě umí. Když se chcete pobavit a moc nepřemýšlet, kniha vás určitě chytne. A když se chytnout necháte, tak jste ztracení. Už to dočíst prostě musíte.

mataj
11.09.2023 5 z 5

Michal Dabert se rozhodne opustit Evropu i zaměstnání ochránce osob i majetku a odletí do Ameriky. Tam si chce v klidu užívat zasloužený odpočinek coby turista. Když si pronajme nenápadný domek poblíž oceánu, vše se zdá být dokonalé. Po seznámení se s majitelkou vily, k němuž domek patří, zjistí, že jí hrozí velké nebezpečí a to by nebyl Michal, aby se mu nepostavil čelem. Nechybí napětí, humor i akce. Výborné.

malýčtenář
29.08.2023 5 z 5

Jako vždy autor zabodoval, kniha je čtivá, I když občas se tu prolíná červená knihovna s napětím a nepřekonatelným Michalem. Ale čte se dobře a rychle je konec. Jdu na další díly.

jiri2737
31.05.2023 2 z 5

Zatím nejslabší Niedl. Dějová linka je dobrá jen máte pocit, že polovinu románu psala Rosamunde Pilcherová. Plytké bezduché dialogy o ničem. Rovněž s humorem typu "... Do čeho děláš? Do mísy ... " to Niedl nevyhrál. Dokazování Dabertovy všestrannosti v oblasti hudby končí u Ravelova Bolera. F. Niedl rád plachtí na lodi, ovšem když už 20 stran křižujete proti větru máte chuť Daberta potopit. A těch žen co Dabert ohromí svým ledovým klidem. F. Niedl si psaním evidentně plní svoje zastydlé pubertální sny.

WaN635
01.03.2023 4 z 5

Líbilo se mi to, ale méně než díly předcházející.
Zamilovaný Dabert mi nevadil, ba právě naopak, přišlo mi, že je ještě zábavnější než jindy.
Příběh byl zajímavý, jen konec mi přišel trošku rychle uzavřen.

biki
15.01.2023 3 z 5

Nevím, jestli je moje hodnocení úplně férové, protože jsem knihu četla těsně po dvou vynikajících příbězích D.Francise. A bohužel, ve srovnání s nimi podle mého názoru tato kniha zaostává. Ne že by to bylo úplně špatné, pár situací se mi opravdu líbilo, ale celkově mě to moc nezaujalo a občas jsem se musela k četbě nutit. Také mi moc nevyhovuje autorův styl, takže si nejsem jistá, zda se ještě pustím do nějakého dalšího příběhu z této série.

Kackac77
11.12.2022 5 z 5

Další díl o Michaelovi Dabertovi, pořád se mi líbí, je to napínavé, místy vtipné. Tentorát okořenené tím, že se Michael zamiluje, ale docela to tam sedne, není to trapně patetické.

rafan65
28.11.2022 5 z 5

Další skvělý příběh Michala Daberta kterému neschází absolutně nic. Prostě kniha dle mého názoru splňuje vše co čtenář očekává. Doufám že další kniha bude stejně dobrá jako tahle.

salexice
08.11.2022 5 z 5

v rámci vydání dalšího pokračování série s Michaelem Plavby do nenávratna jsem si všechny díly s velkou chutí zrekapitulovala. Nesdílím názor, že jde o nejslabší kus v sérii, spíše jen nejvíce romantický, protože i na Michaela konečně došlo a zamiloval se. Naštěstí tím neutrpěla jeho akceschopnost profesní ani smysl pro humor. Za mě prima čtení plné napětí a akce. I když za sebe přiznávám, že bych se nerada dočkala Michaelovi svatby :-). I přes to, že je Joan sympaťačka ...

4xbabča
21.08.2022 5 z 5

Opět pěkné čtení od pana Františka Niedla, napínavá, dobrodružná a často i vtipná kniha, která určitě stojí za přečtení.

iceVS
21.07.2022 5 z 5

Dabi je děsnej kecálista, navíc neuvěřitelně neohroženej...
Zápletka je dost překombinovaná, kulky nepřátel příliš pomalé.
Přesto mu padne do života i do náruče filmová star.
Klišé jako kráva.
Akorát že mě to bavilo :-D

janina66
16.01.2022 4 z 5

Já jsem opět spokojená, i když tento třetí díl byl trochu slabší, než předešlé. Mám ráda napínavé knihy s kapkou humorných hlášek Michaela. Je to specialita Františka Niedla. V sérii s inspektorem Previtem byl humor ještě markantnější. Určitě si přečtu pokračování.

ArwenAragorn
03.09.2021 2 z 5

30%

Přelouskala jsem první dva díly s Michaelem Dabertem, ale tento třetí díl už mě přestal bavit. Hned u prvních knih mně vadilo chování a hlavně rádoby vtipné řeči hlavního hrdiny (asi jsem divná, většině se tento humor líbí), tady u třetího dílu jsem byla skoro znechucená. Naopak mě nevadila trochu červená knihovna a nesmrtelnost Michaela, to bych autorovi odpustila.
Žádnou z historických knih pana Niedla jsem nečetla , ale věřím, že jsou o hodně lepší než tato série. Do čtvrtého dílu se pouštět nebudu.

orinka3
06.07.2021 3 z 5

Nebudu přísně hodnotit, protože tahle knížka splňuje požadavek zaujmout, pobavit a nebýt moc náročná na přemýšlení. Přece jenom - je léto a horko. Takže je to podle mě docela dobrý průměr. Ve skutečném životě by to bylo určitě docela jinak, ale papír snese všecko, ne? Úklady a láska, krásná herečka.....A spisovatel má právo přivést na svět hrdinu, který je asi Supermanův brácha, nesmíme brát všecko tak moc vážně:).

Greenfingers
09.01.2021 odpad!

Knihu jsem dočetl až do konce, i když jsem uvažoval, že ji odložím hned po několika stránkách. Vadily mi především kýčovité dialogy plné "hlubokomyslných" mouder, až neskutečně drsný hlavní hrdina, který poslouchá Chopina a svým počínáním "schová do kapsy" Jamese Bonda spolu se Supermanem a Spidermanem. Vzpomínám si, že jsem kdysi četl i Pohled šelmy (první díl série) a byl to podobný brak.

konicekbily
30.12.2020 3 z 5

Tato autorova série je psána na "jedno brdo": kouzelné prostředí, většinou moře s jachtami, vlezlí zločinci - se kterými se hrdina vypořádá, ať je kdokoliv na světě a tím si ochočí místní policajty a hlavně červená knihovna pro potěšení čtenářek. Pan Niedl poznal, že mu tady pšenka nepokvete a série má jenom čtyři pokračování. Průměr!

Lolila
17.06.2020 4 z 5

Tentokrát sa dej odvíja v Kalifornii, kde chce Dabert oddychovať a uniknúť minulosti. Samozrejme, že tak to nefunguje. Opäť akčné, zároveň pohodové, keďže hlavný hrdina je neohrozený, na všetky situácie pripravený a navyše aj vtipný:-). Stále sa niečo deje a p. Niedl dokazuje, že je výborný spisovateľ.