Komentáře knihy Dotek zla
Dobře se to poslouchalo a vtipem děj jen sršel. Ale muset hlavního aktéra vystát vedle sebe, asi bych ho dřív nebo později sama zabila. :-)
Po kratší přestávce se s vděčností a chutí vracím ke značce Niedl a serií Dabert. Čtvrtý díl se čte velmi pohodově. Ocitneme se tentokrát v kraji amerických velkých jezer a Daby tam opět nemilosrdně řádí jako Sandokan. Vtipné dialogy, jednoduchá zápletka, udržitelné v paměti množství postav, šmrnc a švih jsou atributy, kterými dílo mistr František obdařil. Rovněž oceňuji, že Daby výrazně omezil šukání, ale výrazně mě vadilo, jak se často chvástal likvidaci chlapíka, který měl většího pindíka než on a jak mu ho krutě zmrzačil. Myslím, že autor s narůstajícím věkem ( v době vytvoření románu mu bylo 62-65 let) ztráci sexuální soudnost a občas mu erotická fantazie trochu ujede. Za to mu ubíram jednu hvězdičku a uděluji celkem 3 hvězdy.
Moje první kniha ze série - a to možná byla chyba. Chvíli mi trvalo se zorientovat a zvyknout si na specifický humor. Postav bylo na mě trošku moc a občas jsem se v nich ztrácela. Přijde mi, že historické příběhy jdou panu Niedlovi líp…
Chvíli jsem doufal, že se zpátky do děje dostanou postavy z 1. - dle mého - nejlepšího dílu. Bohužel se jen mihla. Ale i tak se domnívám, že se od nejslabší dvojky kvalita zase zlepšuje. Osobně se mi líbilo to, že byl Mike odkázaný víc na sebe a podpora organizace byla minimální. A moc jsem si užíval jeho typicky české hlášky, na které Američané jen čučeli a nedokázali je pochopit.
Ale jo, dám ***, přemýšlel jsem o ****, ale to by bylo dle mého moc.
Nejprve plusy. Dobře se to četlo, dobře vystavěný příběh, sem tam humor, napětí a neohrožený Dabert z České kotliny. Co víc si přát...
A teď pár minusů. Trochu autor někde klesl s úrovní psaného textu na nižší úroveň IV. cenové skupiny. Možná jen můj názor a to vůbec nejsem cimprlich. A některé situace už hraničily s naivitou a neuvěřitelností (přeběhnutí ostrova, dozví se kde jsou dle GPS a za pár minut je tam a děj se v daném místě skoro nepohnul).
No, ale nic to nemění na tom, že se kniha dobře četla a nikdo u toho nemusí moc přemýšlet...
Tak v tomto případě jsem měl lehké rozhodování a dávám plný počet hvězdiček. Kniha obsahuje spoustu napětí, humorné scénky samozřejmě nemůžou chybět a příběh je skvěle vystavěn. Nemám co dodat, jsem spokojen a hodnotím jako čtení které čtenáře nenechá u knihy podřimovat.
Tato série mě hodně baví.
Po Platnéři a Rytířích z Vřesova jsem se začetl do série o Michaeli Dabertovi.
Já si čtení těchto knih užívám a od pana Niedla se mi vždy dostane nejen přiměřená dávka napětí, dobrodružství, ale i nějaké to poučení a trocha humoru.
Tentokrát bylo cestování jenom maličko a taky pomoc od bývalého zaměstnavatele jen minimální.
Mrtvol nebylo zrovna málo, ale bylo to podáno s velkou noblesou.
I když se vlastně vše opakuje, jako v předchozích dílech, je to zajímavé čtení a člověk se ani chvíli nenudí.
Takže za mě 5* a kniha se ocitá v doporučených.
Už brzy se podívám na další díl, jsem zvědavý, co nám pan Niedl připravil dále. :-)
O něco méně napětí a akce než v minulých dílech, ale o to více postav a spletitostí. Z lodě jsme se přemístili více na pevninu a to na motorce, v autě i na koni. Dostali jsme se do dalších malebných míst.
Příjemné, dobrodružné čtení, u kterého jsem si vydechla a odpočinula.
A zase velká spokojenost. Tento díl byl zase o kapánek lepší. Moc se mi líbilo prostředí, nepřekonatelné dialogy plné sarkastického niedlovského humoru, který mi vždycky zlepší náladu.
Postavy jsou popsány fantasticky, jen je jich tu opravdu hodně a člověk se v nich trošku ztrácí.
Každopádně se těším na další díl. Připadá mi, že František je někdo z rodiny. :) Doporučuji
Před Dabertem opět spočívá úkol v ochraně jedné rodiny.Rodina je znesvářena s druhou a mrtvých a neprávem zatčených začíná přibývat.Vetšina úkladů je však až moc okatě nastražena.Nakonec si pak musí Dabert poradit jen s jedním vyšinutým podnikatelem a jeho nohsledy.
Nádherná kniha která je plná akce a moc jsem si ji užil. Nic méně musím strhnout jednu hvězdu za přílišný počet postav díky kterému jsem se v knize zase až tak dobře neorientoval. Nebylo by vůbec na škodu dát na začátek strom té rodiny o kterou se jedná.
Zaujala me obalka a knihu jsem si koupila, prestoze je to uz nekolikaty dil serie. Ale libilo se moc! Ted jeste sehnat predchozi dily a najit cas na precteni.
Prostředí tentokrát vytváří krásná kanadská příroda lesů a jezer, ve které se začnou objevovat zdánlivě nesouvisející dotyky zla, které jsou v závěru bravurně propojeny. Dobrá oddechovka i její poslech.
K super schopnostiam sa tento krát pripočíta aj právo a hravo schová do vrecka 70 ročného sudcu aj jeho dcéru učiacu právo na vysokej škole, najbližšie by mohol začať hľadať liek na rakovinu. Stále viac mi zažína pripomínať MacGyvera. Ale inak to bolo fajn, je veľmi uvoľňujúce, keď viete že každý krivák ktorý mu skríži cestu za pár strán skončí v strašných mukách. Kiež by to fungovalo aj v bežnom živote.
Opět vyjadřuji mojí spokojenost. Kniha splnila přesně to, co jsem od ní čekal - nenáročnou, akce, oddech.
Opět jsem byla spokojená. Michal a Joan se po krátké návštěvě Čech vrací zpátky do Ameriky, kde navštíví Joaniny dávné přátelé. Jedná se o rodinu významného soudce, která má ale v poslední době jisté problémy. Michal se ujme vypátrat původce toho zla, jelikož mrtvých přibývá, ale musí se ponořit hluboko do minulosti soudce a jeho dřívějšího přítele. Akční, vtipné, zajímavé.
Již čtvrtý díl, který je opět napínavý, jak jinak. Mistr Dabert to opět nemá lehké ve svém životě, I když se k případu vlastně dostává nechtěně. Ale jako vždy s přehledem a elegancí a hlavně humorem jemu vlastním překonává všechny nástrahy. Zkrátka novodobý supeman. Ale nevadí.
Z prvního dílu jsem plynule přešla na čtvrtý, ale aspoň jsem netápala v onom pražském intermezzu (Tereza). Také tentokrát se jedná o napínavý akční příběh, v němž si Dabert uvědomí, že ho vlastně to detektivní pátrání začíná bavit. A že je po čem pátrat, včetně událostí z dosti vzdálené minulosti dvou klíčových postav. Hlavní padouch je zde opravdu velmi zákeřný, takže má Dabert plné ruce práce jednak aby přežil, jednak aby ochránil své "klienty". Kromě obvyklých dopravních prostředků se tu dostane i na jeden z těch poněkud archaických - na koně, se kterými si hlavní hrdina také umí slušně poradit (jak taky jinak). Závěrečná akce je opravdu povedená, napínavá, byť tak trochu v hollywoodském stylu.
Musím přiznat, že ani v tomto případě jsem se při čtení nenudila jedinou vteřinu a knihu jsem si opravdu užila.
Tento díl se mi asi líbil nejvíc. Je napínavý, dobře se čte, opravdu hezká série. Niedl píše dobře, zkusím i ty jeho historické knihy.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Vypněte si reklamy na Databázi
Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:
Nebo se staňte členem DK Premium a využijte Databázi naplno - více o DK Premium
František Niedl také napsal(a)
| 2006 | Čtvrtý králův pes |
| 2012 | Platnéř |
| 2012 | Útěk do pekel |
| 2013 | Čas vlků |
| 2016 | Rytíři z Vřesova |

70 %
88 %

Za mě už asi stačilo, možná i proto, že navýšení počtu stran knize spíš ubralo na drajvu. Nebo mám už supermana dost. Celkem za řemeslné dvě a půl hvězdy.