Inspektor s velkým ptákem

Inspektor s velkým ptákem https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425635/bmid_inspektor-s-velkym-ptakem-Txn-425635.jpg 4 281 90

Inspektor Prevít série

< 2. díl >

Inspektor Prévit souhlasí s tím, že se stane volavkou a přiláká na sebe ty, kteří jsou přesvědčeni, že má u sebe něco, co se nemělo nikdy objevit na veřejnosti – flash disk s citlivými daty. A tak si Prévit mění identitu a stěhuje se do malého městečka Chocowinity v Severní Karolíně, kde si na břehu pronajme domek. O něco později se v okolí jeho domu, na jeho verandě a nakonec i na jeho hlavě začne objevovat velký pták – papoušek ara arakanga, který se rozhodne u inspektora ubytovat. Na protější straně zátoky se mezitím také ubytuje tajemný muž, který Prévita nepřetržitě sleduje. Není však jasné, zda ho má chránit, nebo naopak zlikvidovat…... celý text

Přidat komentář

faba
02.03.2024 3 z 5

Dobrá kniha. Ale trochu mě autor namlsal prvním dílem a nebo jsem čekal větší srandu. Ano zasmál jsem se a hodně, ale za pár stránek to přešlo na vážnou notu a legrace šla stranou.
Přesto to hodnotím kladně, ale protože používám svou škálu hvězdiček k hodnocení, víc jak *** nedám.
Těším se na třetí díl, který už mám koupený.

Gibis
10.01.2024 5 z 5

Pro mě mnohem lepší než první díl, snad i proto, že jsem to přestala brát tak vážně jako krimi a začala si to skvěle užívat jako humor :) A noví Prévitovi parťáci Brit, Esmeralda a dokonce i Náčelník tomu dodali tu příslovečnou vtipnou třešinku na dortu. Františka Niedla jako autora zkrátka baštím se vším všudy :)


Johny_H.
01.01.2024 5 z 5

Moc pěkné plné akce o něco horší než první díl, ale stále paráda a jsem moc zvědav co bude ve třetím díle.

DominaCZ
30.09.2023 odpad!

Aha krimi se teď staly i funny verzí...no otřes. Prostě česká snaha zas o jakousi světovost.
Jako audiokniha.

Kanimůra2
27.09.2023 5 z 5

přidávám se k těm, co váhali. Už jsem chtěla knížku odložit. Je to blbý nebo vtipný? A najednou se to překulilo a já si uvědomila, že je to - pro mě - hodně vtipný. Já to vidím jako vtipnou dobrou knížku. Jdu pro další díl

ydnac
25.09.2023 5 z 5

PRÉVIT ROZŠÍŘIL SVŮJ TEAM :-)

Zachránil pejska (Brit) a ten už s ním zůstal a nejen on :-).
K Britovi patří i papoušek Esmeralda :-) jejíž oblíbená slova jsou BLBČE a KRÁVO.
Rozšířil se i Prévitův seznam neuvěřitelných zážitků, náhodných úmrtí, vražd a sebeobrany :-).
Také skóre žen, které ho svádějí stouplo :-).
Získal nové přátelé :-).
Co se týče jeho policejní práce, je tentokrát nasazen jako volavka, protože se OPĚT NEČEKANĚ připletl k čemu neměl, získal co nechtěl a ostatní jsou pro to ochotni zabíjet...
Prévit je teď cíl!!!

Jeho humor miluju :-)

"Jak můžete...," zadrhl se seržantovi hlas.
"Co?" zvedl Prévit svůj pohled od notebooku.
"Jíst, zatímco máte venku podříznutého člověka."
"A co mám asi dělat?" položil Prévit akademickou otázku. " Každou chvíli je tu nějakej mrtvej, to bych se vůbec nenajedl, " řekl a v té souvislosti zněla jeho odpověď celkem logicky.


"Proč ses odstěhoval od rodiny, Time?"
Všichni ztichli a Timothy věděl, že obsah odpovědi bude velmi důležitý. " Není v tom nic vážného, spíše se jedná o pohodlí."
"Tomu nerozumím," poznamenala matka.
" Nastěhoval se k nám do postele ještě někdo další a pochop, že v mém věku... Navíc mám vrozený odpor k tomu dotýkat se obnažených chlapů."

malýčtenář
10.09.2023 5 z 5

Nemám co dodat, opět se setkáváme s nevšedním inspektorem, který má svůj vlastní nepřekonatelný způsob života i vyšetřování zločinů. Velmi mě bavil a s úsměvem jsem knihu přečetla jedním dechem.

Pája699
13.07.2023 5 z 5

(SPOILER) První díl se mi líbil, ale tento byl naprostá pecka!
Autor si mě získal svým neotřelým psaním a humorem. Já se prostě zamilovala a chci si od autora přečíst další knihy.

Chvilkami mi to přišlo jako ve filmu Čtyři vraždy stačí drahoušku :-D Tady se nemusely otevírat dveře, aby na vás vypadly mrtvoly....tady stačilo potkat inspektora Prévita :-)

Jako pardon, ale jenom tomuto inspektorovi dáte do postele chřestýše a on si z něj udělá domácího mazlíčka :-D k tomu přidejte ukecaného papouška a zachráněného psa. Tahle kombinace je zabíjející :-)

Z knihy na váš dýchá atmosféra příběhu....jako by jste tam byli .-)

Prostě luxusní díl a jsem i ráda, že se Prévit zbavil své otravné manželky....teď tedy nemyslím, že ji zabil .-)

Všema deseti doporučuji!

Mon.CouCou
05.07.2023 5 z 5

Franta umí psát komediální formou, a to mám ráda, protože zvláště v detektivkách ironii a humor dnes moc nenacházím.
Papoušek jménem Esmeradla, zvířecí kamarád dobrman Brit, chřestýš jménem Náčelník a inspektor Tim alias inspektor Prevít, který se dostává k citlivým informacím z flash disku a je nucen přestěhovat se tak do maloměsta - prostě kniha plná sarkasmu s neortodoxním řešením případu, který bych přirovnala ke Švejkovině :-)
A dobro samozřejmě vyhraje nad zlem, ale víc neprozradím, ať si příběh užijete - tedy tady se hlavně pobavíte.
Tento díl se mi líbil asi nejvíce.

85098211
12.06.2023 5 z 5

Moje druhé setkání s inspektorem Prévitem (a také autorem) zase nezklamalo! Byla jsem nadšená stejně jako u prvního případu s tímto svérázným mužem. Tentokrát dojde poměrně brzy k velkému zlomu v jeho osobním životě, kdy se Prévit nejen stěhuje pryč od rodiny, ale zároveň si změní v rámci vyšetřování aktuálního případu identitu. Při té příležitosti se stává majitelem velkého papouška, který se postará o nejednu (nejen) humornou chvilku. A také dochází k seznámení se Prévita s jednou krásnou zubařkou...
Jak tohle všechno dopadne? Přesvědčte se sami a knihu si určitě přečtěte! ;-) Je nejen zábavná, protože se v ní řeší jakoby mimochodem i závažné problémy. Prévit se totiž musí zabývat nejen prací, ale samozřejmě také rodinou... Oceňuji autorův čtivý styl a skvělý příběh, proto to tentokrát vidím opět s přehledem na plný počet! :-)

ivoiro
03.06.2023 5 z 5

Opět jsem velice spokojený. S inspektorem Prévitem se člověk nenudí.

hanap
25.05.2023 5 z 5

Druhý díl snad ještě lepší než první. Mám ráda tento druh humoru. Inteligentní, vtipný a ještě vyřeší a pochytá zločince.

Ada0004
15.04.2023 5 z 5

Velice milé, úsměvné a sympatické setkání s inspektorem Prévitem. Moc jsem se pobavila- vřele doporučuji - příjemná oddychovka!

tygřík2
23.03.2023 5 z 5

Pan Niedl z jiného soudku. Snad ještě lepší než první díl. Jak to poznám? Musela jsem dočíst a sůvila po dlouhé době až do hluboké noci. Byla to noc plná zábavy a pohody v duši.

soukroma
03.02.2023 5 z 5

Skvělé čtení: zábavné po všech stránkách. Zajímavá místa (rušný Manhattan a idylická Severní Karolína), napínavé zápletky, ale samozřejmě nejvíc sám Prevít, tedy Prévit, později ještě v doprovodu dobrmana Brita, ary Esmeraldy a protikladu mazlíka - chřestýše Náčelníka. Prévit je rozumný a zkušený chlap, dobře si poradil ve všech situacích, a jakkoli nad jeho činy i policejní oddělení obrací oči v sloup a vrtí hlavou, kladný výsledek se počítá (co na tom, že zabiják byl zneškodněn nikoli policejní zbraní, nýbrž hasicím přístrojem? skvělá trefa v hustém provozu v metru). Humor, sarkasmus, cynismus, servírováno příhodně jen po chutných štipkách, stejně jako nekonečná řada mrtvol.
První shledání s tímhle týpkem a už se poohlížím po dalších kouscích série...

raty
31.01.2023 5 z 5

Inspektor Prévit jako figurka ve hře patriotů. Mrtvoly se hromadí. Hlavní hrdina získá nové nepřátele i dobré přátele (jeden z nich je čtyřnohý, jeden opeřený a jeden se plazí), změní se jeho rodinný život a on dál trousí sarkastické komentáře a zůstává nad věcí. Vlastně je to celé totální "kravina". Ale super oddechovka, u které jsem se bavila od začátku až do konce.

tlllk
26.01.2023 5 z 5

Príbeh svižne odsýpa, a ak sa tam aj objaví nejaký debil, má to celkom rýchli spád. Už som vedel do čoho idem, preto ma to už tak neštvalo. Paráda, ako audio sfúknuté za jeden deň.

Kackac77
08.01.2023 5 z 5

Co napsat, můžu jenom opakovat, to co u komentáře prvního dílu. Velmi vtipná detektivka. Moc se mi líbí sarkastický způsob komunikace inspektora Prévita. A způsob jakým řeší věci, například problémy syna ve škole :-)

Ailee
15.11.2022 4 z 5

Zábavné a čtivé. Doteď jsem prakticky detektivky nečetla/neposlouchala, ale Niedlův styl si mě získal. Pořád mě trochu mrzí, že "případy" jsou takové nedořešené a vlastně se tak nějak jedná jen hromadu podivných, ač vtipných, událostí.

hana1039
02.11.2022 5 z 5

Audiokniha:
Další díl s nepřekonatelným Prévitem je za mnou... opět vtipné, úsměvné, prostě super oddechové čtení ( poslech )... a Jakub Saic? ..ten je taky nepřekonatelný :-)) ještě s Martinem Stránským...Prévite držím palce, a já jdu na ten ,, velký mozek,, :-)))