Mein Kampf diskuze

Mein Kampf https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459727/bmid_mein-kampf-66N-459727.jpg 2 406 120

Kniha Mein Kampf představuje jeden ze základních dokumentů nacistické ideologie, která v minulosti zapříčinila miliony mrtvých. Obsahuje mnoho polopravd a lží, propagandistickou demagogii a názory nehumánní, rasistické a odporující zákonům demokratických států. Čtenář koupí této knihy potvrzuje, že si je těchto skutečností vědom a že jejího obsahu užije výhradně ke studijním účelům. Kniha je opatřena kritickou předmluvou od JUDr. PhDr. Emericha Drtiny, dr. h. c., Českého svazu bojovníků za svobodu a JUDr. Tomáše Sokola.... celý text

Diskuze o knize (25)

Přidat komentář

Nermal
24.08.2022 1 z 5

Třicet procent lidí není ochotno knihu vůbec začít číst.
Dalších třicet procent lidí není schopno knihu dočíst.
Ostatních třicet procent není schopno knihu pochopit.
Zbylých deset procent mrazí z jejich aplikace v praxi, ve společnosti, v parlamentní demokracii, v ideologii, v uplatnění státní moci a v politice.
A vzpomínají si přitom na Orwella, Machiavelliho a další.
Proč mají navrch psychopati, manipulátoři, fanatici a populisté?

SputnikV
20.10.2021

freejazz - s vaším hodnocením Hitlera a jeho blábolů... nicméně účinných blábolů na veřejné mínění . souhlasím, vaše hlouipá kritika Kapitálu potažmo Marxe, který je vážen vbšude ve světě a vyhiodnocen jako jeden z největších mozků a totéž Lenina souhlasit nemůžu. Trefili to.a bláboly o sekundování DStalina také neodpovídají tomu, co se dělo. jo,

Hitler byl možná nikdo, ale bohužel dovedl strhnout, to sociopaté a psychoparé dovedou, snad jen proto je třeba se zabývat jeho myššlenkami stejně váížně, jako se psychologové zabávají myšlenkami jiných seriových vrahů .... abychom pochopili, co bylo právě v této osobnosti tak zlé a také tak výjimečné,když vzdělání, intelekt a podobné to nebyly.

i dnes někteří chtějí přetvářet svět po svém třeba nějaký ten burzovní spekulant, tomu se celkem daří


M.H.
19.10.2021

Rozsiahly príspevok v odbornom časopise o skutočne veľkom nemeckom komentovanom vydaní (2 zväzky, vyše 1900 strán) z roku 2016: HAUNER, Milan. Hitlerův „Mein Kampf“ 2016. Soudobé dějiny, 2016, roč. 23, čís. 4, s. 678 – 703. https://dx.doi.org/10.51134%2Fsod.2016.043 .
Azda raz aj cs/sk vyjde podobný počin.

freejazz
14.04.2021 odpad!

apropó – když máte opravdu chuť dovědět se něco o tomto hovadu, zkuste se začíst do šesté části Knausgardova díla Můj boj. myslím to úplně vážně. protože číst bláboly od soudruha Hitlera je stejná ztráta času jako číst Voloďova šibalství, třeba vázané v kůži nebo pitomost bez smyslu a logiky zvanou Kapitál.

freejazz
14.04.2021 odpad!

hledat cokoliv dobrého v této znůšce blábolů, tak to chce opravdu odvahu a nasazení.

mnohem horší je ovšem obdivná tiráda na tohoto velducha... uťápnutý křupan bez jakéhokoliv vzdělání, loutka v rukách jinačích manipulátorů ochotná udělat cokoliv. blbeček, co se vymknul a začal svět „přetvářet“ po svém. a tak spolu se svým sekundantem Stalinem zavlekli svět do krvavé lázně.

nerozumím, jak může na databázi vůbec exitovat toto heslo a jak tu může být za spisovatele vydávána takováto zrůda... snad jako „studijní materiál“?

obludné.

osip667
29.09.2020 odpad!

Knihu jsem sice nečetl,ale už z principu musím dát odpad. Jistě v ní budou některé dobré úvahy,ale pouze některé. Většina toho bude hnědý a páchnoucí smrad.

siena
19.03.2020

Aha, takže další do zdejší společnosti obdivovatelů vůdce:
Faktom ale zostáva, že tie "bludy" zapríčinili ekonomický a technologický rozmach Nemecka za celú jeho existenciu a aj vďaka dvanásťročnej ére vlády kancelára Hitlera, ktorú súčasná nemecká politická "elita" považuje za najtemnejšiu kapitolu nemeckého národa, je Nemecko najvyspelejšou krajinou Európy.

Tak měla bych dvě poznámky. Jednak, za nejtemnější kapitolu německého národa ji považují milióny dalších obyvatel této planety. A za druhé, o to, že je Německo nejvyspělejší zemí Evropy, se zasloužil především Konrad Adenauer. A nejen za hospodářské pozvednutí země, která byla po válce zdevastována, ale především se zasloužil o to, že je to země demokratická, že se jí podařilo smířit se i se svými letitými protivníky...

siena
12.02.2020

ctuacturad, já upřímně doufám, že toho opravdu nebude již nikdo "schopen".
Samozřejmě, můžeme toto "dílo", a nejen toto, brát jako filozofické pojednání, nad kterým budeme obdivně kývat, můžeme tu rozebírat všechno možné. A že se i na zdejších stránkách rozebírá. Co je nakonec ale nejdůležitější, je fakt, kam toto "filosofické učení" vedlo, co lidstvu přineslo. Jestli jeho "učení" přineslo smrt milionům lidí, nesmírné utrpení a strádání, kdy se v jeho jménu vyhlazovaly celé národy, tak tomuto filosoficko-kulturně-literárnímu přemítání nerozumím, a ani nechci rozumět. Jedno od druhého nelze oddělit. Dle mého je to pouze snaha o relativizaci. Ale samozřejmě beru na vědomí, že se podobné hlasy ozývají čím dále hlasitěji. Čehož jsou důkazem i tyto stránky...bohužel.

jaromír z
08.04.2019

Ještě bych zde vložil video které hovoří o historii této knihy a jejích dopadů na současné dění nejen v německu ale i v celé Evropě

jaromír z
08.04.2019

Video o druhém vydání této knihy.

martin2882
21.01.2019 5 z 5

jaka je cena knihy

Teron
12.11.2018

Docela mě pobavila ta věta v anotaci, co jako čtenář potvrzuje koupí této knihy. Mám ho v knihovně stejně jako Korán, Satanskou bibli, Objektivismus a tunu dalších knih z různých směrů a způsobů myšlení. Ještě ten Lenin mi chybí, budu na to muset uvolnit poličku. Ne, ani Korán ani Mein Kampf jsem zatím nečet a to mám přesně tohle zlatý vydání. Proč? Protože je to doprdele klíčový dokument jedné historické epochy a člověk se s ním má aspoň rámcově seznámit a nezavírat před ním oči. On přesně tenhle ostrakismus spojený s nějaký svazkem, je důvod, proč to může spoustu lidí lákat. A nejhorší možný přístup u čehokoli je "já to nikdy nečet/neviděl/neznám ale určitě je to sračka".

ch.p.korb
20.03.2016

hej a bude nějaky pokračovani když už to ma takovy uspěch

gunther2960
03.03.2016 4 z 5

Kazdy , kdo se vazneji chce zaobirat studiem a chce porozumet udalostem spojenym se vznikem II. svetove valky nemuze ignorovat tuto publikaci . Kazdy clovek by mel mit pravo vytvorit si svuj osobni nazor na uznoroda tema. Cenzura a zakazy neprospeji zadnemu z nas svobodne uvazujich jedincu.

LordSnape
07.01.2016

Těším se na další vydání, když už se uvolnila práva. :-D

tester
28.11.2015

Nečtěte to a narazíte si hubu.

1598
21.08.2015

Chci se zeptat zda někdo knihu neprodává? Ráda jí odkoupím.

RebecaConnor
01.08.2015

Ahoj všem,

nenašla by se nějaká dobrá duše, kerá by byla ochotná mi knížku půjčit? Strašně těžko se shání a vlastně ani nemám zájem ji kupovat, aby mi strašila ostatní knihy :-))), přesto si myslím, že stojí za přečtení... jsem z Prahy. Díky a pěkný den všem. Veronika

adam0773
26.02.2015

Kniha má nádherně manipulativní charakter. Píšete o tom, že jste se v přehršli dat a informací ztráceli, ale to je právě důkaz Hitlerovy geniální manipulace. Kniha svým chaotickým stylem totiž dává každému to co chce. Můžeme v ní vidět Adolfa jako útrápeného člověka, můžeme ho vidět jako zrůdu, můžeme se zaměřit na ekonomické, sociologické, psychologické či antropologické aspekty. Jak jsem psal, každý si v ní může najít to co chce, V tom je tato kniha zcela jedinečná.

PS: Asi to není nutné psát, ale neobhajuji nacismus či Adolfa. Pouze konstatuji svůj názor na tuto knihu a to názor který mnohým z Vás uniká.

jindrich5708
15.05.2014 odpad!

Pouhá zvědavost mě vedla k otevření této knihy . Nedočetl jsem ji .

xtyna
03.03.2014

kde bych ji mohla sehnat v češtině ?

Patt
27.01.2014

Tuto knihu mám doma, ještě jsem si ji nepřečetla a nevím zda to někdy udělám, cokoliv co se týče Hitlera se mi hnusý. :-(

Stammel
29.04.2011

K pochopení Hitlera a ideologické omáčky kolem něj doporučuji Rádlovu studii O německé revoluci. Skvěle přečetl, co se vlastně v Německu (i jinde) děje, včetně zasazení do historického, kulturního a filosofického kontextu. Včetně hodnocení samotného Mein Kampfu.

Ne nadarmo je řazen vedle Manna a Jasperse k jednomu z mála intelektuálů schopných vidět nacismu až do žaludku ještě před válkou. Ostatně kdo jiný než Rádl by to také měl být, že...

Navíc je to tradičně dokonale čtivý a jazykově vtipný text. Klasa Rádl.

paulhunter
28.04.2011

Já nemám potřebu to číst.. možná někdy ze zvědavosti, ale určitě bych do Mein Kampf nedal žádné peníze ani si jí nevystavoval doma.

pistalka
28.04.2011

Já to pravděpodobně nikdy číst nebudu, ale zaujalo mě z tvého komentáře, že jsi napsal "...jako celek však kniha nestojí za nic...", přičemž jsi ji ohodnotil pěti hvězdičkami :)