Sabine Ebert

německá, 1958

Diskuze (5)

Přidat příspěvek

cheegen
14.10.2019

Super poutavá sága, doporučuji všem kdo má kladný vztah k historii a dobrodružství. Zápletka stíhá zápletku s milostnou scénou. Výborné! Přečetl jsem s neukojitelnou chtivostí po dalším dílu. Ocitl jsem se ve středověku plném rytířů a poddaných. V době kdy lidský život byl jen neskutečná náhoda, že dotyčný/ná, se dožijí klidného stáří.
Zhyň ty, kdož nevěříš v Boží svaté slovo:
Sáma proti inkvizici? ale kdeže. Marta byla silně věřící, tak jako všichni té doby.
Pod slovem inkvizice si většina z nás představí čarodějnictví, obviňování z něj a následné, masové zatýkání, mučení a hořící těla na hranicích. Inkvizice ale obsáhla mnohem více, za kacířství se dalo označit vše, co bylo v rozporu s jedinou pravou vírou, kterou bylo křesťanství, respektive Nový zákon...A v ohrožení a pronásledování byli ženy léčitelky-bylinkářky, a jejich pronásledování se přeneslo i do vyšších postavení společnosti. Velice pěkné a poučně krásné čtení.

Jarda432
26.01.2019

Právě dočítám román Meč a Koruna- má jít o trilogii, budu se moc těšit, až další díly budou vydány i u nás.


Beet67
14.08.2018

Přečetla jsem porodní bábu jedním dechem znova po pár letech. Tato sága mě opět vrátila mezi čtenáře. Opravdu jsem již dlouho něco tak skvělého nečetla, knihy od Ebertové doporučuji.

tomas3113
19.10.2016

Dobrý den, může mi někdo poradit. Mam doma serií porodní báby ale bohužel nevím jak na sebe navazují po jednotlivych dílech. Děkuji

janiice
27.09.2015

Jako první jsem si místo všech šesti dílů porodní báby, pořídila pouze tři. Bože jak jáááá byla na sebe naštvaná, že se nemohu dál ponořit do dalších osudů hrdinů. Nádherné, čtivé, bezkonkurenční, zhltnuté jedním dechem. Historie z dob hradů, pevností a jejich fungování, středověku, stíhání žen krásných, které nebyly pánovi po vůli, žen které uměly léčit obviněné z čarodějnictví, zároveň jak málo k tomu stačilo, fanatičtí kněží ..... a zároveň chvílemi poměrně drsný příběh lásky jedné z nejnižších a rytíře urozeného .......... plný dobrodružství, nástrah, romantiky. Skvěle napsané a rozhodně DOPORUČUJI