Ransom Riggs

americká, 1979

Diskuze (8)

Přidat příspěvek

orangerose
12.09.2022

Přečetla jsme od něj první díl ze série sirotčinec slečny Peregrinove, kouzelný, plný akce, chystám se přečíst další díly, už čtu 2 díl :)

_Knihomolka_
27.08.2021

Úžasný autor s originální a bujnou fantasií, kterou vkládá do svých skvělých podivných knížek.
Když jsem dostala jeho první knížku, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, tak soudě podle té obálky, mi připadala strašidelná. To jsem se ale hluboce mýlila.
Jak jsem knihu totiž otevřela, hned jsem se do ní začetla, tak, jako do zbývajících pěti dílů této fantastické série.
Riggsovi knihy totiž zachycují originální fantasy svět, plný podivných dětí a ymbryn s netvory v patách, lásku Jacoba a Emy (poté Noor), spoustu tajemství, nebezpečí, akce, ale i krásných chvil. A samozřejmě ještě nesmím zapomenout vyzdvihnou úžasně tajuplné fotografie, které sám autor nasbíral na tamních burzách, a které tomuto příběhu dodávají ten pravý lesk.
Do této série jsem se díky tomu všemu zamilovala, a mohu tak jen doporučit dalším takovým podivným dětem, jako jsem právě já :)...


Bookberry
20.02.2018

Po přečtení všech knih o podivných dětech mám stále pocit, jako by byly stále se mnou, jako by tento podivný svět existoval.

kolacky
30.05.2016

Naprosto úžasný nápad. Podivné děti, ymbryny a jejich svět... nic takového jsem ještě nečetla. Hrůzyplné i láskyplné vyprávění, kdy nevíme, co se na příští stránce povede nebo ne... jak děti projdou svými cestami a jak to všechno skončí...

Hoshi
27.07.2015

Na tohoto autora jsem narazila vlastně náhodou, když jsem si prohlížela knižní časopis. Na první pohled mě zaujala obálka Sirotčince a hrozně moc jsem toužila si knihu přečíst. Bohužel jsem se setkávala s předsudky typu: "To bude horror, nečti to", ale i tak jsem do toho šla a knihu si koupila. A vážně nelituji. Jeho knihy jsou úžasné, čtivé a fotografie, které v knihách jsou, dodávají celému příběhu kouzlo. Už se nemohu dočkat třetího dílu a také filmového zpracování dílu prvního (jsem hrozně zvědavá, co Tim Burton vykouzlil).

Alca007
17.05.2015

taky se těším na třetí díl
člověk se má trošku bát :-)

maxx
23.04.2015

Krásný příběh o podivuhodných dětech :-) těším se na třetí díl .....

Marčullkas
24.01.2014

Proč si občas nepřečíst Fantasy pohádky? :)