Muzeum divů

Muzeum divů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513848/bmid_muzeum-divu-7tM-513848.jpg 4 35 11

Nepostradatelný průvodce radostmi i strastmi světa podivných nejen pro všechny nové příchozí. Luxusní doplněk bestsellerové série Sirotčinec slečny Peregrinové! Vše, co potřebujete o světě podivných vědět, sepsané samotnou slečnou Peregrinovou. Úžasně bohatá a hravá příručka vhodná pro skalní fanoušky i nováčky. Pokrývá všechno od návodů, jak splynout s podezřívavými normálními, až po nejpopulárnější časové smyčky, které stojí za to navštívit. Kniha je ideální pro všechny, kteří se nebojí objevovat svět slečny Peregrinové – jeho pohnutou historii, zvláštní praktiky, fascinující místa, nejslavnější (ale i méně slavná) jména a mnohem víc. Encyklopedie je rovněž dramatickým rozšířením světa, který si už tolik fanoušků zamilovalo. Představuje nespočet nových podivných, jejich nepřátele, tajemství a také stovky starých fotografií, které jste dosud neměli možnost spatřit. Obsahuje všechna důležitá základní fakta, šokující příběhy, zvláštní kličky v historii, úderné vtipy a humorné lsti, zábavné návody a seznamy. A spoustu podivných dobrodružství.... celý text

Literatura světová Hobby Příroda, zvířata
Vydáno: , Jota
Originální název:

Miss Peregrine's Museum of Wonders , 2022


více info...

Přidat komentář

hnilda3
10.04.2024 3 z 5

Neurazí, nenadchne... Doplnění pěkné, ale asi by mi to nechybělo, kdybych to nepřečetla :-) Některé pasáže vtipné, některé o ničem.

Jarmila97
15.02.2024 5 z 5

tahle kniha se mi hrozně líbila super doplněk k sérii slečny Peregrinove.velmi se mi líbí detailní popis všeho ze světa podivných


martinkaLLL
07.02.2024 2 z 5

Doplňkové knížky asi nebudou pro mě. Jak to nemá už napětí a příběh, tak to není ono. Ale doplnění fotek k textu má fakt výborně promyšlený.

_Knihomolka_
16.01.2024 3 z 5

"Kdysi jsem snil o tom, že uniknu svému obyčejnému životu, ale můj život nebyl nikdy obyčejný. Prostě jsem si jenom nevšiml, jak mimořádný byl."
Touto publikací jsem plně uspokojila svou dětskou stránku. Jakožto neochvějný milovník příběhů o Sirotčinci jsem tento dodatek i po letech uvítala s otevřenou náruční. Je sice pravda, že bych knihu dříve vnímala jinak, ale ani dnes jsem jejího vypůjčení nelitovala. Vzbudila ve mně hřejivou nostalgii a nesmírnou chuť se vrátit do dětských let :).

Tesset
12.11.2023 4 z 5

Moc hezky zpracované. Trošku jsem se bála, že půjde jenom o ždímání peněz, ale je vidět, že je knížka skvěle promyšlená a není jen vycpávkou. Obsahuje další zajímavé fotografie a krásně doplňuje příběh. Za mě pro fanoušky nezbytnost.

Katulan
30.10.2023 5 z 5

Právě teď, zrovna v tuto chvíli příšerní tvorové šeptají vaše jméno a jsou žádostiví vaší krve. - Být Podivným ve světě Normálů rozhodně není žádný med. Dennodenně být na pozoru před stvůrami, vyhýbat se nebezpečným smyčkám, ukrývat svoje nadání před Normály a nedej Bože se do nich zamilovat. Proto slečna Alma LeFay Peregrinová, ymbryna známá všem čtenářům příhod Podivných dětí, sepsala tuto příručky, aby nejenom všechny Podivné provedla nástrahami, radostmi i strastmi tohoto světa.
Nejnovější přírůstek ze světa Podivných dětí je opět překrásně vyvedený a tentokrát sestavený tak, aby připmínal interaktivní školní pomůcku i návody typu Co dělat, když...
Samotné listování čtenáře přivede do jiného světa, který je bohatě ilustrovaný dobovými fotografiemi, mapami, nákresy i formuláři, jejichž vyplnění mohou nejednomu Podivnému zachránit život. A to všechno se nese v duchu laskavého a starostlivého vyprávění slečny Peregrinové, jejíž charakter je znát z každého slova.
Kapitoly jsou řazené systematicky. Prostřednictvím dvou rozsáhlejších kapitol se čtenář seznamuje nejprve s klasifikací schopností nejslavnějších a nejznámějších Podivných. Nejednu fotografii doprovází ručně psané poznámky slečny Peregrinové, které čtenáře nenápadně navádějí zpět k původní sérii.
Část o smyčkách se věnuje jejich vzniku, údržbě, rozmístění i možnost cestování mezi nimi. Na této kapitole je nejvíc znát, jak dobře má Ransom Riggs svůj svět promyšlený, jak klade důrazy na detaily i historické souvislosti.
Humorný charakter kapitoly Jak se chovat v současnosti přiblíží většinu úskalí života mezi Normály i nebezpečí v podobě lásky, přičemž nejlepší z tohoto celku se dá považovat vtipné interaktivní nacvičování setkání s Normály. Tato kapitola je také předěl mezi lehčí a vážnější notou, kterou se Riggs znovu vrací k původní sérii. Kapitoly o ymbrynách a netvorech jsou připomínkou minulých událostí a zvláště kapitola o netvorech zakončená povídkou Nakupování v Bedlamu, která vypráví o Caulových řáděních, hraje na hororově laděnou strunu. Ransom Riggs pak v závěru volí lehčí tón a kapitoly o hrách Podivných i slovníček podivínštiny knihu dokonale završují.

Ransom Riggs už několikrát ukázal, jak je jeho svět Podivných barvitý a nápaditý, a že má stále co nabídnout. Přestože se v případě Muzea divů jedná o knižní jednohubku na večer či dva, oblíbí si ho nejenom skalní fanoušci základní série. Muzeum divů doplňuje původní knihy o další informace i drobné příběhy, které svět Podivných dělají víc živoucím, než by se na první pohled mohlo zdát.

okeey
26.10.2023 5 z 5

Naprosto úžasná záležitost. Sirotčinec slečny Peregrinové je jeden z mých největších srdcových příběhů a tento nepostradatelný průvodce světa podivných mi v knihovně nesměl chybět.
Průvodce je napsán samotnou slečnou Peregrinovou pro našeho hlavního hrdinu Jacoba. Najdeme v něm spoustu zajímavostí doplňujících svět podivných, fotografií a nádherných ilustrací. Vše co jste z tohoto světa nevěděli se zde dozvíte. Kniha se čte velmi příjemně a převážně s úsměvem.
Ale pozor! ,,Tato kniha je určena jen pro podivné oči. Vydavatel nenese zodpovědnost za to, co se může stát, pokud si knihu přečte nepovolaná osoba.''

nada3314
03.10.2023 5 z 5

Už dopředu ohlašuji, že tato recenze bude velmi nekorektní, protože já ty PODIVNÉ tak miluji a nemůžu o nich ani knize napsat nic špatného Teda stejně ani není popravdě co ;-) Svět, který autor vytvořil je úžasný, bohatý, poučný a tak božský. Tahle kniha je vymazlená do posledního detailu, krásné provedení knihy z venku, ale i uvnitř. Při čtení narazíte na plno krásný fotografií, které nelze nemilovat a když se ještě dozvíte plno detailů okolo je to ještě povýšeno o něco výš :-)

Ransom Riggs, ať napíše cokoliv, tak já si to budu chtít hned přečíst.

Luxusní doplněk bestsellerové série Sirotčinec slečny Peregrinové! Tohle opravdu nesmí chybět, žádnému fanoušku slečny Peregrinové a jejich podivných. Krásně se vyjímá na poličce s dalšími Podivnými a moc ji to u mě sluší :-)

Moc jsem si čtení užila, krásné to bylo.
Anoo, anoo Miluji to a už navždy budu :-)

Michalka98
20.09.2023 4 z 5

Děkuji Vám, slečno Peregrinová, za pozvání do kouzelného světa podivných. Bylo to velmi poučné a budu se řídit Vašimi cennými radami.
P.S. Povídky podivných si přečtu, ale toho spícího chmůrvěda na moravském maloměstě nejspíš neseženu. Ale, kdo ví? :)

Ronnie68
11.09.2023 4 z 5

Rychle přečtená jednohubka ...

Trpaslici-zena1
29.08.2023 5 z 5

Krásné doplnění světa podivných. Hodně se mi líbil krátký vhled do staré podivínštiny. Pobavili mě ukázky pořekadel nebo běžných frází. Čte se rychle a zavzpomínáte si na naše známé podivné i jejich nepřátele.
Perlička: jednu časovou smyčku máme i v Praze a vchod má uvnitř orloje. Najdete ji na mapě smyček západní Evropy.