Alexandra Ivy

Deborah Raleigh · pseudonym

americká, 1976

Diskuze (12)

Přidat příspěvek

FairyD.
04.05.2020

Autorka úžasných fantasy kníh. Svojím detailným spracovaním, či už sa to týka charakteristiky postav alebo opisom prostredia, dokáže čitateľa úplne pohltiť a vtiahnuť do sveta príbehu. Knihy sú prirodzene o láske, sú dobrodružné, napínavé a pokropené štedrou dávkou humoru. Či už sú príbehy o upíroch, vlkolakoch alebo iných nadprirodzených bytostiach sú písane tak prirodzene až jeden začne veriť že skutočne existujú. Každý príbeh ba dokonca postava sú originálne so svojou vlastnou podstatou.
Veľmi rada sa vraciam k jej knihám, je veľká škoda že u nás nevyšlo viac jej kníh.

TerezaMondeková
28.09.2019

Alexandra Ivy je jedna z mých nej autorek, které se zaměřují na fantasy... upíry, vlkodlaky a erotiku. Líbí se mi, jak dokáže vtáhnout čtenáře do děje, píše dost čtivě. Píše originálně, promyšleně i postavy jsou úžasně propracované. A musím se přiznat, že pokaždé, když dočtu její knihu, tak je mi trochu líto, že nežiju v takovém světě, který popisuje ve svým knihách.
P.S. Leveta jsem si zamilovala!


havrmoni
16.09.2019

Neměla jsem žádná očekávání a možná právě proto se mi série Strážců tak líbila. Škoda, že není přeloženo více dílů. Dokonce i oblíbený Levet má svou knihu.

angelbooks
14.02.2018

Skvělá autorka skvělé série Strážců věčnosti. Knihy mám sice stáhnuté, ale do budoucna plánujiu je mít doma i v tištěné verzi.
Nemůžu se jich nabažit, každý příběh má svou vlastní originalitu, která vás za nic na světě nepustí, dokud ji nedočtete do posledního písmenka.
Opravdu skvělá autorka, kterou člověk může jen a jen doporučit.

AničkaŽ
10.04.2017

Nevím jak jinde, ale v případě Strážců věčnosti je to všechno doslova na jedno brdo. Stačí jen, aby se v knize vyměnila jména a popřípadě druh démona. Autorka z umění zná zřejmě jen francouzské impresionisty, popřípadě pointilisty, i když oceňuji, že zapojuje také ženské umělkyně. Přesto příběh v pozadí je docela zajímavý a postava Leveta se jí povedla, píše poutavě, takže jako odpočinková četba - proč ne. :)

CamilleTyler
08.03.2015

Zdá se mi to, nebo tahle autorka nemá vůbec žádný sexuální život? Její hrdinky/hrdinové, ať jsou v jakémkoliv nebezpečí, je ohroženo tolik blízkých, ale stejně myslí jen to, jak jsou jejich společníci/společnice sexy a jak chtějí tohle a tamto, ovšem nesmí to udělat, přesto to nakonec udělají. No, ta nadrženost jejich knih je příšerná, úmělá, ruší to jinak celkem dobrý příběh. 

Vexi
08.07.2013

Knížky se mi od ní moc líbí. I když jich čtete čim dal víc dopředu tušíte co se už stane, ale i tak je čtu stále ráda :)

lucinda077
29.06.2013

Knižky fakt super, všetky čo sú tu na zozname doma mám, len sa chcem spýtať, či niekto nevie o tých ktoré som našla tu http://translate.google.sk/translate?hl=sk&sl=en&u=http://www.alexandraivy.com/&prev=/search%3Fq%3Dalexandra%2Bivy%2Bknihy%2Bktore%2Bnapisala%26biw%3D1600%26bih%3D933&sa=X&ei=_orOUdbGEofXswa7p4GQAw&ved=0CGEQ7gEwBQ na uplnom konci

Lira
08.04.2013

Její romány se mi moc líbí a nikdy mě neomrzelo je číst.

tygrilady
26.02.2013

Tuto autorku mám ráda,píše čtivě a je to jednoduché,nenáročné čtení -odpočinková četba,pro milovníky fantasy a upírů :-)

Eponka
25.12.2012

„Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše odpovídá.“
Ten to citát to vystihuje autorčiny knihy jako by mluvili. Skoro vždy je hlavní postavou upír..... a jsem moc ráda jak o nich píše vždy tam je Vášeň,Souboj,Rozepře,Drama........Stačí pár stránek a člověk od jejích knížek nemůže odejít. Je to má nejoblíbenější autorka a zatím mě žádnou svojí knížkou nezklamala a vždy se těším na další její vydání.

mumin63
30.11.2012

Strážci věčnosti patří mezi knihy, u kterých si odpočinu, ač je to většínou podle stejného vzorce. Jediné, co mi vadí, jsou chyby a nepřesnosti v překladech.