Veve721 Online Veve721 diskuze u knih

☰ menu

Půlnoční klenot Půlnoční klenot Richelle Mead

Všem, kdo by se báli slovenčiny u třetího dílu (který u nás sice přeložený nebyl, ale na Slovensku ano): nebojte se a rozhodně si poslední díl přečtěte! Je nejenže nejlepší, ale také uzavře příběh všech tří postav. Bez něj prostě nikdy nebudete mít sérii kompletní! ;)

02.08.2021


Smaragdové more Smaragdové more Richelle Mead

Ala.mihalikova: Já četla první díl v češtině a další dva ve slovenčine. Podle mě jsou kvalitativně srovnatelné, jediný viditelný rozdíl jsem viděla v překladech názvu sídel a míst, která Slováci nechávají původní anglické (např. Cape Triumph). Pokud zvládáte slovenský jazyk, rozhodně DOPORUČUJU si třetí díl přečíst. Odhaluje zlomové situace a dějové zvraty, bez kterých není děj kompletní. Navíc ukazuje Tamsin z úplně jiného úhlu pohledu, díky čemuž pochopíte, proč se chová tak, jak se chová.

10.02.2021 5 z 5


Kdy? Kdy? Victoria Laurie

Nejen... Stejné téma už dávno zpracované japonskou manga sérií DeathNote... :-I

23.10.2020


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

MarianP: (SPOILER) Bylo to na konci vyslovene řečeno... že měl pauzu, protože musel přehodit pořadí obětí (jedna oběť vraha poznala, tak ji musel urychleně zabít) a potom se vrah bál, že si vyšetřovatelé onu oběť spojí s ním a proto nestihne dokončit své dílo... Tak využil fanouška, aby na něho všechno hodil a policie polevila ve vyšetřování, počkal, až se vše uklidní a znovu se dal do práce. ;)

05.01.2020 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

"Bábovky" pro mě byly milým překvapením. Neplánovala jsem si je přečíst, ale když už jsem se začetla, nebylo snadné dát knížku z ruky. Jednotlivé příběhy jsou čtivé, charaktery dobře vystavěné a obecně jde o výborně zpracovaný román "ze života".

Přestože šlo o popisy víceméně běžných životů obyčejných lidí, autorka mě dokázala několikrát zaskočit a překvapit nečekaným zvratem. Jde spíše o povídkovou sbírku, kde se jednotlivé příběhy prolínají a rámcem je pak symbol bábovky, který se objevuje ve všech kapitolách. Vzhledem k vyššímu počtu postav a obrovskému množství "pojítek", se čtenář může místy ztrácet - i já jsem párkrát byla nucena zalistovat k některé z minulých kapitol. Jsem přesvědčená, že Bábovky jsou knížka, kterou si nejvíce užijete až při druhém čtení, kdy už si budete tak-nějak pamatovat jednotlivé hrdinky a dějové linky.

Jediné, co musím vytknout a ubírám za to knížce jednu hvězdičku, je závěr. I mě zamrzel příliš otevřený konec, který vyznívá až nedokončeně. Kdyby autorka děj více uzavřela, tak by ode mě nejspíš dostala plných 5 hvězd. V rámci žánru nadprůměrný počin.

10.09.2019 4 z 5


Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Zajímal by mě váš názor. Bavila jsem se o knížce s mamkou a byla naštvaná na Suzette - podle ní měla hlavní podíl na tom, jaká Hanna byla. Samozřejmě... sociopatka by malá byla tak jako tak, ale kdyby jí její matka jako malou nedusila (v té scéně mi Hanny přišlo neskutečně líto) a projevovala ji víc lásky, třeba by celý příběh dopadl jinak. Já s mojí mamkou souhlasím, že byla Suzette příšerná matka a částečně určitě mohla za to, jak to celé dopadlo. Myslíte si, že by mohla být Hanna jiná, kdyby jí její matka více mazlila a hrála si s ní? Nebo kdyby nebyl Alex takový blbec, co veškerou výchovu nechává na manželku?

11.06.2019 5 z 5


Labyrint: Útěk Labyrint: Útěk James Dashner

"Frase" bude podle mě synonymum pro slovo "Jebo" (asi poznají spíš Slováci nebo ti, co se na Slovensku pohybujou). Podle mě jde prostě o slovo, které se užívá v různých tvarech, i jako podstatné jméno, i jako sloveso - v angličtině "f*cker" a "f*ck*. Takže když říkají někomu frase, je to "f*cker" nebo "j*bo" a když na konci Minho říká, že ho někdo frasnul, tak ho někdo "jebn*l"... ;-)

17.02.2019 5 z 5


Historie včel Historie včel Maja Lunde

Jinak pro všechny, kterým se tahle knížka líbila, mám skvělou zprávu... Psala jsem si s panem Šotákem z nakladatelství Omega a potvrdil mi, že již pracují na druhém dílu "Blå" (Modrá). Ten bude o vysoušení moří a oceánů. ;)

25.01.2018 5 z 5


Historie včel Historie včel Maja Lunde

Jj holky, pochopily jste to dobře. William i George byli rodinní příbuzní a všichni se jmenovali Savageovi. George dělal své kostky podle Williamových nákresů, které dovezla do USA jeho dcera Charlotte. Thomas alias Tom (syn George) napsal knihu o Slepém včelaři. ;)

25.01.2018 5 z 5


První konec První konec Lauren James

Bože lidi... kolikrát vám to tu mají všichni psát, že tahle knížka je NEKOMPLETNí bez druhého dílu? Kolikrát tu ještě napíšete, že jste to nepochopili, tak nebudete číst druhý díl? :D Já přečetla oba a v druhém se všechno vysvětlí! ;)
(Tohle není můj názor, ten už jsem napsala níže)

10.11.2017 4 z 5


Dny krve a hvězdného třpytu Dny krve a hvězdného třpytu Laini Taylor

Misa25: To bude asi proto, že to není poslední díl série... ;) Jde o trilogii a poslední díl teprve vyjde (v září tuším)... :D

08.06.2017 5 z 5


Dcera kostí a dýmu Dcera kostí a dýmu Laini Taylor

Madame R: Třetí díl vyjde někdy na podzim tohoto roku. ;) Na stránkách Knižního klubu již je to veřejně vyhlášeno. Takže nevymlouvat se a šupejte číst první dva díly... jsou perfektní... :D

09.02.2017 5 z 5


Nikdy never ryšavke Nikdy never ryšavke Adriana Macháčová

Na to, že to byla uzounká knížečka přibalená zadarmo k časopisu Emma, kvalita příběhu mně překvapila. Po prvních pár stránkách jsem se od knížky nemohla odtrhnout až dokud jsem ji nedočetla. Nezabralo mi to moc času, protože fakt má málo stran. (Až moc málo, ocenila bych aspoň jednou tolik, z příběhu by se dalo vytěžit i na klasickou knížku z knihkupectví.) Je to sice obyčejný příběh, ale protkaný emocemi, které jsem při čtení cítila, jako bych to skoro prožívala sama. Jde o Žanetu, která by ráda mimčo, jenže její chorobně žárlivý přítel Martin ne. Místo toho ji uráží, zesměšňuje, potajomky sleduje a podvádí. Při jedné své žárlivé výpravě potká v baru zrzavou Ingridu, která ho kvůli práve bolavému srdci okamžitě pozve domů. Jaké je ale překvapení jich obou, když nedlouho po druhé společné noci zjistí, že Ingrida je Žanetina kolegyně z práce a kamarádka. Žanetu mezitím uráží i protivná tchýně, která jí vykrade celý byt, pod výmluvou, že ona si zlaté prstýnky od chudáčka utlačovaného Maťka nezaslouží... Žaneta se sesype, Martin si vstoupí do svědomí a seká latinu. S Ingrid to chce ukončit, jenže ta si mezitím udělá těhotenský test a je pozitivní. Přesto Martin chce být se Žanetou, kterou si uvědomí, že miluje a byl k ní odporný a Inu pošle do háje. Ta z toho zešílí, pokusí se kamarádku omámit léky a zbavit se jí...
Opravdu mně knížka dostala! Kéž by byla delší nebo aspoň vícedílná. :/

12.01.2017 4 z 5