Patw Patw diskuze u knih

☰ menu

Dárce Dárce Lois Lowry

eliska3246: pokračování existuje, ale jen v anglickém jazyce a česká vydání dalších dílů se asi nejspíš plánovat nebudou. Navíc každá následující kniha v této sérii je o něčem jiném - o někom jiném i o jiné době v onom světě. Až teprve čtvrtá kniha tak trochu poukazuje na události z konce první /této) knihy. Takže vlastně ten konec si ale můžeš představit jak chceš.

23.03.2015 5 z 5


Revival Revival Stephen King

Kniha již přečtená v angličtině a musím říct, že mě Stephen King mile překvapil až jsem byl nucen přehodnotit některá své hodnocení od tohoto autora. Revival se řadí k mým nejoblíbenějším knihám nejen od tohoto autora ale vůbec. Ačkoliv je konec přitažený za vlasy a bude silně vyžadovat čtenářovu představivost nějak to do té knihy prostě patří - asi by to jinak ani nebyl horor. Děj knihy se může zdát předvídatelný, ale King pak hned zabočí jinak a jede dál. Za mě nadšenost. Viděl bych to na 4*

24.01.2015 5 z 5


Pan Mercedes Pan Mercedes Stephen King

Četl jsem v angličtině jen první dvě kapitoly (nebo tři) a líbí se mi na tom ta "čistota". Není to přeplácané (tedy ten začátek) jako jiná jeho díla a je super, že napsal detektivku... i když nechápu, co je to zase za trend, že teď všichni píší detektivky.

22.10.2014


Aliance Aliance Veronica Roth

Tak za prvé: lidi používejte slovo SPOILER, když už něco vyzrazujete. Já se konec knihy dozvěděl úplnou náhodou a to jsme nebyl ani v polovině knihy. Ale dočetl jsem, a musím říct, že ačkoliv je to slabé tak konec - klobouk dolů. Jasně taky bych bral jiný konec, ale tohle... bylo nečekané a ukázalo to záda všem těm podobným sériím. Jsem rád, že se autorka rozhodla být originální.

11.10.2014 2 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Líbí se mi jak spousta lidí bere tuto knihu jako kopii Hunger Games a podobných, ale ani se nepodívají na to, že kniha byla vydaná už v roce 1993... ale ok. Jinak film, co je v kinech nenabudí ty stejné emoce co kniha.. hlavně tím koncem. To se na plátno nedá přenést.

18.09.2014 5 z 5


Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Neumím si představit, že bych si knihu přečetl. Už ty části od Čtyřky v Alianci mi dělají velké potíže a nudí mě... doteď to nemohu dočíst protože se to stále střídá z Tris na Čtyřku...

12.08.2014


Silo Silo Hugh Howey

Koka: Asi na to. Zkusím se schválně - kvůli silu - po filmu poohlédnout. :)

07.08.2014 5 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Koka: Vážně? Tohle myslíš Sexmise film jsem neviděl, jen si přečetl o čem to je na csfd. A mohu tedy říct, že se Silem to nemá nic společného.

06.08.2014 5 z 5


Silo Silo Hugh Howey

Jsem zvědav jak dopadne film, protože natočit ty pocity, nabudit atmosféru a prostě zahrát to tak přesvědčivě jak je to napsané... to bude pořádný oříšek. Naprosto strhující kniha ještě líp napsaná.

06.08.2014 5 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

J.K. prozradila, že by ráda vydala víc knih v sérii Cormorana než v sérii Harry Potter. Prostě "dokud detektiv žije bude mít i případy." To jsem zvědav jak dlouho jí detektivní žánr bude bavit. Jinak už je za polovinou psaní třetího dílu.

31.07.2014 3 z 5


Dech Dech Sarah Crossan

Stále věřím tomu co napsala Crossan, aneb, že s těmi čísly atp jí pomohl tým lidí. Ale i tak no...Zas svůj život bych za to nedal, že? :D

31.07.2014 5 z 5


Dech Dech Sarah Crossan

Janičta: Nevím jak je to s řasami ve vodě. Ale předpokládám, že je zahubilo znečištění vody. A nebo je to jen jedna z dalších lží, které jim nutili do hlav v tom jejich světě. Uvidíme v pokračování. Plují po vodě do Sekvoje - to mi zní až moc hezky na to aby tam byla špinavá voda :)
A jinak takhle. Pokud by jsi si zacvičíš tak asi s 6% kyslíku nevydržíš moc dlouho na živu, ale dalo by se předpokládat, že pokud by jsi se na to dostatečně pomalu připravovala (a to asi hezkých pár let) šlo by ti to. Ale tak já zase u té knihy vypnout umím no. :D

31.07.2014 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Tak tento styl mi vůbec nevyhovuje. Proč prostě musela třetí knihu pokazit tím, že píše kapitoly z pohledu dvou.. Měla to buď takto psát už od první knihy, nebo prostě napsat třetí díl jako dva předchozí.. Ne s tím začít u poslední knihy. Jen mě to mate a v angličtině, kdy není mužský a ženský rod to je něco..

10.05.2014 2 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Tak opravdu jde nejméně o trilogii jak se psalo už po vydání této knihy. Druhý díl vyjde v angličtině na konci června a ponese název The Silkworm. Cormoran a Robin tentokrát budou řešit zmizení ( & vraždu) mstivého spisovatele.

17.02.2014 3 z 5