Patw Patw diskuze u autorů

☰ menu

Gillian Flynn

Musím přiznat, že Zmizelou jsem po pár stránkách odložil a divil se jak je možné, že je to takový bestseller. Pak se mi do ruky dostala kniha Ostré Předměty a já objevil kouzlo této autorky. Knihu jsem měl rychle přečtenou a hned jsem sáhl po další. To kouzlo z Ostrých Předmětů pokračuje i do světa knihy Temné kouty. Kniha Temné kouty mě opravdu vtáhla do děje, překvapila svými zvraty, informacemi a já... já kromě toho, že knihu jsem si užil, jsem se rozhodl, že dám přeci jen znovu šanci Zmizelé. Gillian Flynn to opravdu umí a dokazuje to naplno, jsem opravdu zvědav s čím přijde příště (jak jsem se dočetl čeká nás od ní jedna detektivka a jedna young-adult tvorba) a její tvorbu budu očekávat.

01.06.2015


Hugh Howey

Naprosto si mě získal prvním dílem Sila. Dokáže čtenáře zaujmout, vtáhnout, upoutat a čtenářovi nezbývá nic než otáčet stránky dál a dál. Styl jeho psaní mě naprosto dostal. Umí vše popsat tak silně, že čtenář cítí rez trubek. Perfektně umí nabudit atmosféru, napětí. Jen tak dál! Nejen jeho trilogie Silo, ale už mě také velmi zaujala série Sand.

06.08.2014


Agatha Christie

Tato dáma, zasloužená Královna detektivních příběhů, se zasloužila o můj zájem v detektivní literatuře. Její tvorba má vždy silnou atmosféru a překvapivé konce - a samozřejmě i samotné detektivní příběhy jsou originální a jedinečné například Deset Malých Černoušků a Vždyť je to hračka.

13.08.2013


Stephen King

Zasednout k dílu Pana Kinga je jako vydat se do světa, kde je vše možné, kde je vše za hranicí reality a přitom je to skutečné jako vše kolem.

Strávil jsem s Kingem už pár hezkých chvil. Ať už jde o povídky jako Pán v černém obleku nebo Pitevní sál čtyři, knihy jako Carrie a Dlouhý Pochod nebo tlusté romány jako Pod Kupolí člověk si na tom hezký smlsne. Za největší osobní úspěch považuji dočtení mistrovského díla (a silného oříšku) To a již zmíněné Kupole.

Kinga řadím mezi své oblíbené autory. Povedlo se mu to co jiným ne, upoutal mě, vtáhl do děje a příjemně šokoval. A co víc každým svým dílem ve mě probudil touhu po další. Jeho díla nadále budu vyhledávat a dohánět to co jsem ještě nepřečetl. Spisovatel s velkým S a King s velkou korunou.

09.08.2013


Kathryn Stockett

Černobílý svět se jí opravdu povedl. Udělala na mě dojem. Člověk by ani neřekl, že jde o její prvotinu. Rozhodně budu sledovat její další tvorbu, ať už přijde s čímkoli.

13.07.2013


Joanne Rowling

Báječná spisovatelka. Vytvořila Harryho Pottera, který se zapsal do historie a každé její další dílo bude s knihami o Harrym srovnávané.

Já se k J.K. Rowlingové dostal díky Prázdnému Místu, a i přesto, že jsem se bál, jsem nad míru spokojený až nadšený. Jedno se jí musí nechat - je originální. Přišla od neznáma a stala se literární hvězdou. Paní spisovatelka s velkým P a velkou představivostí - klobou dolů. Její novou tvorbu si budu hlídat a určitě si přečtu časem i její starší díla.

12.07.2013


Suzanne Collins

Patří jí zasloužený respekt, obdiv a já jí ještě vděčím... Trilogie Hladových Her se jí náramně povedla a mě opět díky tomu nakopla ke čtení ve které nadále pokračuji - za to jí vděčím. Byl to takoví budíček.

Rozhodně mě zajímá s čím přijde příště. Její tvorbu si budu hlídat!

13.01.2013


Candace Bushnell

Jedna z autorek, jejíž tvorba neurazí ani nenadchne. Hezky se mi u čtení jejích knih relaxuje. Pravda, že většina knih je jednoduchá, ale o to snadněji se to čte. Mám rád příběhy Carrie B. (Sex ve městě, Deníky Carrie B. ...) Navíc jí budu vždy vděčný za "Sex Ve Městě." Ale rozhodně doporučuji Dům na Páté avenue!

16.07.2012