Patw Patw diskuze

☰ menu

Knihy pod stromečkem aneb vaše vánoční knižní nadílka

Tak já dostal Stephena Kinga - Revival, Ryan Graudin - The Walled City, Amy Poehler - Yes Please a Oprah Winfrey - What I Know for Sure. :) Vše tedy anglické tituly no.

K Revival od Kinga jsem zasedl a nemohl se odtrhnout, vedle této knihy tak trochu lituji svého hodnocení u Doktora Spánka... :/ Stejně tak jsem to nevydržel a trochu nakoukl do knihy The Walled City od Ryan Graudin(ové). Takže velká spokojenost.

26.12.2014


Hledám knihy na téma...

Díky. Něco si z toho vyberu. :)
Naias: díky za odkaz na diskuzi.

24.11.2014


Hledám knihy na téma...

Zajímalo by mě zda máte nějaké popřípadě své oblíbené knihy na Vánoční téma. Rád uvítám nějaká doporučení. :)

22.11.2014


Jakou knihu právě čtete?

Aktuálně je to Čistý od Julianny Baggott.

22.10.2014


Čtete knihy i s přebalem?

Obal sundavám hned jakmile vezmu knihu do ruky a začínám číst. Obal mi za prvé překáží při čtení, a za druhé chci především obal uchovat v dobrém stavu.

22.10.2014


Co nebo kdo vás přivedl ke čtení?

Já jsem jako mladší četl, ale pak mě to přestalo s čtenářským deníkem ve škole bavit... vlastně od té doby nemám rád, když mám "nakázáno" něco číst. Čtu až když mám náladu, a té je za poslední dva tři roky víc a víc. Vlastně jsem opět začal číst až když se mi do ruky dostala kniha Hunger Games a od té doby vlastně čtu dál. Takže já vlastně vděčím Suzanne Collins. :D

19.08.2014


Máte rozečteno více knih najednou?

Většinou čtu dvě tři knihy. Skoro vždy si říkám, že to takhle dělat nebudu, ale... většinou mě něco zaujme - dám si první stránku jen ze zvědavosti či za to ta kniha stojí - a pak u toho zůstanu.

09.08.2014


Jak vybíráte knihy?

Pokud jde o knihu už o mnou prověřeného autora tak jdu vlastně na jistotu. Pokud ne tak se držím oblíbeného žánru, ale i tak prověřuji. Počkám si na hodnocení zde na DK - i když to zase nedoporučuji, protože pak třeba objevíš knihu, která se ti líbí na pět hvězd, ale zde třeba má průměr tří. Komentáře zde nečtu protože většinou narazím na pár spoilerů (bez upozornění) a to mě dokáže jen a jen naštvat. A nebo si přečíst recenzi dané knihy zde na DK - dřív jsem četl recenze třeba jinde, ale pak jsem zjistil, že lidé rádi spoilerují..
Pak ještě mohu doporučit podívat se na hodnocení popřípadě i komentáře na goodreads.com

07.08.2014


Joanne Kathleen Rowling

J.K. se nechala slyšet, že by ráda vydala víc knih o Cormoranovi než o Harry Potterovi. Což tedy znamená, že by série o londýnském detektivovi mohla mít víc jak sedm knih. Původně se mluvilo jen o trilogii, ale J.K. to zřejmě baví. Jinak třetí díl už je z více jak poloviny hotoví.

06.08.2014


Jak přicházíte ke knihám? Kupujete je, půjčujete v knihovně, nebo...?

Knihkupectví a výjimečně e-shop. Když už si chci číst z knihy, tak pak si jí také chci nechat a vrátit se k ní kdykoliv budu chtít - takže proto u mě nefungují knihovny.

06.08.2014


Fantasy pro muže

Silo mohu naprosto jen a jen doporučit... všem. Ale ano bude to série (přesněji spíš trilogie ve fyzické podobě).

06.08.2014


Nakouknete při čtení na konec knížky?

Stalo se mi to jen jednou a to u knihy, kterou jsem vůbec nemohl dočíst. Naopak - konce nevyhledávám. Teď jsem zrovna četl knihu a neustále mi při otevření knihy naskakovala poslední stránka. Honem jsem stránky otočil.

31.07.2014


Filmy a TV seriály natočené podle knižní předlohy

Černobílý svět. Knihu miluji, je dokonalá a mám jí i v doporučených, ale některé části - ačkoliv jsou pro toho, kdo film viděl dřív jak četl knihu překvapující - se zdají být tak trochu zbytečné. A přesně tyto věci film vypustil a kouzlo knihy si přesto ponechal.

31.07.2014


Se kterým autorem jste měli možnost se setkat?

Tak já se připojím, ačkoliv to není přímo autorka knih, ale tak napsala pět bestsellerů a zde na databázi jsou dvě její knihy. Já se setkal po jejím stand up vystoupení k nejnovější knize (Uganda Be Kidding Me) s Chelsea Handler - http://www.databazeknih.cz/autori/chelsea-handler-9081. Byla milá, příjemná (spíš jako autorka známá jako moderátorka) ale dala podpis i s věnováním a bylo to. Takže tak asi, ale s autory se kterými bych se rád setkal se asi nesetkám. I když - ještě musím dodat - že se mi jednou zdálo, že jsem ve městě (žiji v Irsku) viděl na ulici J.K. Rowling, ale do dnes nevím zda to opravdu byla ona kdo spěchal rychle pryč nebo někdo jiný ×D spíš asi ne no :D

31.07.2014


Jaký máte nejraději knižní žánr a proč?

Když mám náladu tak vlastně jakýkoliv žánr. Když mé srdce(?) nebo spíš můj mozek(?) touží třeba po detektivce nedá pokoj dokud si prostě nějakou nepřečtu, a tak je o i u ostatních žánrů. Ovšem nejvíc preferuji sci-fi a fantasy. :)

30.07.2014


Stephen King

Musím říct, že mě v angličtině King bavil trochu víc než při čtení přeložené knihy. Tak nějak zní víc reálněji v angličtině. Už se těším na další knihu Mr. Mercedes. Zatím vše co o ní King řekl znělo skvěle. Vypadá to na dobrou ehm detektivku(?).

14.03.2014


U které knihy jste se opravdu báli???

Jsou to dva tři dny co jsem četl povídku od Kinga - Pán v černém obleku z knihy Všechno je definitivní (http://www.databazeknih.cz/knihy/vsechno-je-definitivni-1129) a kdo četl asi pochopí proč se ještě dnes bojím v noci ve svém pokoji. No do lesa by jste mě nedostali. Autorova poznámka na konci tomu dodala jen tu třešničku.

27.02.2014


Joanne Kathleen Rowling

Já si jí zamiloval díky Prázdnému Místu. V době Harryh Potter mánie jsem nějak zaspal a HP nevěnoval pozornost ale Prázdné Místo mě dostalo stejně jako Volání Kukačky. A nedávno jsem se namátkově zakoukal a začetl do Harryho Pottera a je mi na sto procent jasné, že to musím dohnat.

20.02.2014


Co všechno používáte jako záložku?

Používám jak normální kousek papírku, tak také vlastní tvorbu - záložka s Madonnou (asi se nezapřu, že jsem fanoušek) a nebo ještě mám magnetovou (což byl vlastně dárek v obchodě a reklama na O2). Nedávno jsem v obchodě viděl pěknou magnetovou záložku ale nekoupil hned, a když jsem jí chtěl byla pryč.

20.02.2014


Jak číst knihy?

Největší klid na čtení nacházím ve vaně. :) Zatím jsem nezkoušel prázdnou ale horká voda a pěna a jde to samo.. to pak mám padesát stránek ani nevím jak.

20.02.2014