Žádný slzy. Žádný funus.

recenze

Šest vran (2017) 5 z 5 / terka98
Šest vran

Ketterdam – rušné přístavní město, kde se dá za peníze koupit naprosto cokoliv.

Šest psanců – fenomenální podvodník a zloděj, trestanec prahnoucího po pomstě, zázračný střelec se slabostí pro hazardní hry, černá ovce z prominentní rodiny na útěku z domova, špiónka pohybující se neslyšně jako stín a dívka využívající svoji krásu jako smrtící zbraň.

Jeden nesplnitelný úkol – vloupat se do nejstřeženější pevnosti světa.

Pohádková odměna.

Kdo z nich přežije? Jaká tajemství vyplavou na povrch? Odvrátí nebezpečí, které hrozí světu?

Po Wonder Woman je toto druhá knížka od autorky. Musím, ale říct, že jsem od příběhu očekávala něco trochu jiného, než mi autorka nabídla. To ale naštěstí nemění nic na faktu, že knížka nezklamala. Akorát jsem si díky její popularitě udělala o ději trošku jiný obrázek.

V ději jsem se velmi rychle zorientovala. Sice mi ze začátku přišlo, že se děj rozjíždí až moc rychle, ale vzhledem k tomu, že ho autorka prokládala vzpomínkami hlavních postav, tak se vše hezky srovnalo.

Co se týče hlavních postav, nemůžu říct nic jiného než jen to, že mi k srdci přirostla každá z nic. V knize pozorujeme osudy šesti naprosto odlišných lidí. Každého z nich žene za penězi něco jiného. Ať už je to vidina bohatství nebo návratu domů. Každý z nich má své sny a plány. Otázkou zůstává, zda je to doopravdy to, co chtějí a jestli se jim jejich sny splní. Také jsem celkem zvědavá, jak se budou vyvíjet vztahy mezi nimi v dalším díle.

Příběh je nabitý napětím, překvapivými momenty, a hlavně je plný vynalézavosti, podlosti a i podvodů. Ani na chvilku si nemůžete být jistí, že víte, co přijde a kdo je na čí straně. Kousek po kousku budou na světlo vyplouvat různá osobní tajemství a celková skládačka se začne pomalu dávat dohromady. Musíme, ale vydržet až do poslední stránky abychom ji měli celou.

Sečteno podrženo. Autorka vymyslela skvělé postavy, s úžasnými charaktery a velmi barvitě popsala prostředí ve kterém žijí. A já se už teď nemůžu dočkat co mě potká v druhém díle.

Komentáře (0)

Přidat komentář