Jeho jméno vládne.

recenze

Faja (2017) 5 z 5 / terka98
Faja

Ilan vstoupila do nížin, které jsou pro ni světem naprosto odlišným od toho sklenářského. Klid ve sklenářských městech je z ničeho nic narušen, když se po mnoha generacích znovu objevuje starodávný nápis, krátká věta, která kdysi byla součástí svobodného sklenářského světa. Ale kdo ji píše na zdi palutulů a sklenářských ghett, když ti, kdo znali její význam, jsou dávno mrtví? Jaký příběh vypráví ta tři slova, na první pohled tak jasná, přesto nepochopitelná? Ilan bude muset čelit mnohým nebezpečím, aby odhalila význam starobylého odkazu a objevila v něm nové poselství.

V pokračování nás autorka společně s Ilan zavede do nížin. Do světa, který je pro naši hrdinku naprosto nepochopitelný. Každý den objevuje nejrůznější technické vymoženosti, během každodenního života v nížinách, ale zjistí, že jí pětadvacítka přeci jen stále něco tají. A vzhledem k faktu, že Ilan je stále malá, zvídavá a prostořeká holka, rozhodne se vzít věci do vlastních rukou a tajemství odhalit. Ať to stojí, co to stojí.

Chování naší hrdinky nebylo právě vzhledem k jejímu věku zrovna překvapením. Ilan někdy nejdřív mluvila a až pak přemýšlela jaký dopad mohou její slova mít. Její zvídavost a nutkání do všeho strkat nos ji nejednou dostalo do problémů. Ale právě díky tomuhle všemu, se dozvídáme překvapivé informace, jak o historii onoho světa, tak i o samotném kapitánovi pětadvacítky. A nejednou samotná Ilan téměř zachránila bojovníky z nelehkých situací, ve kterých se skupina ocitla.

Pokračování se zkrátka určitě neřadí mezi slabší a vycpávkové druhé díly v sérii. Autorka nám stránku po stránce nabízí akci, vzrušení, šokující zvraty i nečekané informace. A to tak dobře napsané, že kolikrát člověk musí přestat číst, aby vše vstřebal. Nedělalo mi problém otáčet stránku za stránkou jako na běžícím páse a přidávám se ke skupině, která se už nemůže dočkat dalšího díl, protože ten konec. Při této knížce vám zkrátka dojdou stránky, ani nevíte jak.

Komentáře (0)

Přidat komentář