Deset tisíc světů. Deset tisíc nepřátel.

recenze

Deset tisíc nebí nad tebou (2018) 4 z 5 / terka98
Deset tisíc nebí nad tebou

Miloval bych tě v jakékoli formě, v jakémkoli světě, s jakoukoli minulostí. Od doby, co Marguerite používá Ohniváka, vynález svých rodičů, ji pronásledují nepřátelé odhodlaní udělat vše, aby ji přinutili spolupracovat s nimi na ovládnutí multivesmíru.

Druhý díl trilogie od Claudie Gray. Pokračování nás opět zavede do několika alternativních vesmírů, ať už úplně nových nebo i do těch, které už známe. A naše hlavní hrdinka bude postavena před několik těžkých rozhodnutí. Co všechno bude schopná obětovat, aby zachránila člověka, kterého miluje. A bude ho milovat i poté, co potká jeho alternativní verze, které se nebudou chovat zrovna mírumilovně a přátelsky?

V pokračování se dostaneme do několika dalších vesmírů, které pro nás autorka vymyslela. Na rozdíl od prvního dílu, to v každém z nich, tentokrát hrdinka nebude mít tak jednoduché a místo pozorování a užívání si svého alternativního já se Marguerite bude snažit zachránit své blízké, a hlavně přitom zůstat naživu.

V porovnání s předešlou knihou, která byla dle mého spíše o lásce a o tom, aby se čtenář seznámil s cestováním mezi dimenzemi, druhý díl se soustředí na něco úplně jiného. Více se tu dozvídáme o vývoji v jednotlivých dimenzích, a hlavně o dlouhodobých plánech společnosti, která chce naprosto ovládnout cestování mezi alternativními vesmíry.

Více se podíváme na myšlenkové pochody jednotlivých postav a autorka nám zde také trochu zamíchá se vztahy a s názorem na jednotlivé postavy, které se budou v průběhu knihy neustále měnit. A budeme moci sledovat, jak se jednotlivé postavy vyvíjejí a mění. Až nakonec stejně ztratíme přehled o tom, kdo je kdo a kdo je z jaké dimenze.

Většina příběhu mně nepřesvědčila o tom, že by bylo pokračování lepší než první díl. Spíše jsem byla přesvědčená, že i když je děj akčnější, celkově je příběh spíše průměrný. Tento názor musím ale po přečtení konce změnit. Vskutku jsem nečekala, že by autorka těsně před koncem udělala něco takového.

Celkově jsem ráda, že jsem se dozvěděla více o okolním světě a o společnosti, která chce jako jediná ovládat cestování dimenzemi, a to za jakoukoliv cenu. A už se nemůžu dočkat posledního dílu.


Deset tisíc nebí nad tebou Deset tisíc nebí nad tebou Claudia Gray (p)

Miloval bych tě v jakékoli formě, v jakémkoli světě, s jakoukoli minulostí. V pokračování Tisíce kousků tebe se Marguerite dostává do dalších dimenzí, aby zachránila kluka, kterého miluje. Avšak od té doby, co používá Ohniváka, v... více


Komentáře (0)

Přidat komentář