Jak jsem si přečetla trilogii Pekelné stroje...

recenze

Mechanická princezna (2016) 5 z 5 / Readerlady
Mechanická princezna

Nejprve bych vás chtěla upozornit, tohle nebude recenze na Mechanickou princeznu, ale na celou trilogii. Řeknu vám o čem série je, ale vyhnu se spoilerům.

O čem trilogie Pekelné stroje je:
Hlavní hrdinkou této série je Tessa Grayová. Do Londýna přijela za svým bratrem. Ještě než se s ním ale stihla setkat, unesli ji Temné sestry. Ty ji svým mučením učily nacházet své schopnosti. Ne Tessa není jen obyčejný člověk, jak si předtím myslela. Zanedlouho zjistí že od Temných sester, ji chce "zachránit" tajemný Magistr. Má už s ní velké plány, chce si ji vzít a zničit svět lovců stínů. O světě lovců stínů ale Tessa nemá ani potuchy. Před sňatkem a Magistrem ji zachrání právě lovci stínů. Tessa se zabydlí v Institutu a zabraňuje společně s lovci stínů zkáze jejich světa. Protože si je zamilovala. A konkrétně si zamilovala hned dva lovce stínů. Kterému z nich její srdce bude patřit?


My co už Cassie známe, víme že její styl psaní je nezaměnitelný. Je nádherný, geniální, tak čtivý. V jejích popisech krajin, emocí. myšlenek, postav ( prostě všeho), je tak lehké se ztratit. Ale nemyslím to špatně, jako ztratit se protože je to nuda! Myslím ztratit se, přestat vnímat svět okolo nás a jenom se ztrácet. Pomalu ale jistě. Charaktery postav Cassie taky umí. Co ona neumí ! Vedlejší i hlavní postavy byly prostě skvostné.
Máme tu dvě hlavní mužské postavy Jema a Willa.

Jem
Strašně citlivý, milý a jemný kluk. Kterého si prostě a jednoduše zamilujete. Jako bonus hraje i na housle! Jem a Will nejsou přátelé. Ano jsou ale spíš něco mnohem víc. A jsou taky parabataiové. Což vám vysvětlí. Jsou to dvě duše splynuté v jednu, bratři, a přece mnohem více. Navzájem se chrání. Jem je pro Willa kompas.

Will
Náš tajemný Will. Mám dojem že Sophie o něm řekla tohle:
,,Will je záhada." A je to pravda, v celé trilogii ho postupně sloupáváme. Všechny vrstvy cibule. (Zlobři nejsou jako dorty!!!!!! Zlobři jsou jako cibule :-)). Co už ale o Willovi víme že od začátku, je fakt že je knihomol. A stejně bude lepší když vám víc o něm neřeknu. ( Pauza na ďábelský smích.)

Tessa
Naše hlavní hrdinka. nyní i asi i moje nejoblíbenější. Odvážná vtipná, milá ale i chytrá. ,,To je snad každá hrdinka ne?! " myslíte si. No ale podle mně je prostě Tessa jiná a je nejlepší! ( Vypláznu na vás jazyk a sednu si do kouta trucovat) A taky je jako Will knihomolka.

Jak už je znát z recenze, aspoň doufám, úplně jsem tomu propadla. Během téhle trilogie mě napadlo, poznamenávat si citáty a myšlenky, prostě všechno co mi přišlo úžasné do nějakého sešitu. Jenže když jsem na "něco" narazila chtěla jsem číst dál. Později se těch "něco" opravdu nakupilo, takže nemám nic. Bylo tam toho tak moc. Tím nemyslím že to bylo přehlcené. Akorát na Cassie nestačím.

Cassie taky na začátku kapitol dá úryvek nějaké poezie. To taky úplně žeru. No a o tom Viktoriánském Londýně už ani nemluvě. Páni. To byla NÁDHERA! Ten její svět lovců stínů taky nikdy nepřestanu obdivovat.

Ani jsem si neuvědomovala jak moc to miluji. Jenže pak byly poslední kapitoly a já propadla deficitu že je konec. Ani se neptejte kolik slz mi promočilo polštář. Byla to emoční jízda. Tuhle romantiku CHCETE!!!!!!!!

Drahá, úžasná Cassie. V mém srdci vyhráváte titul KRÁLOVNA FANTASY A ROMANTIKY. Gratuluji, byla to pro mě čest obracet a číst vaše stránky.

Takže Doporučuji. MOC A MOC!!!!!!!!!!!

Komentáře (0)

Přidat komentář