AGALJINA ZEM aneb ZEM JAK ZE SNA

recenze

Aglajina zem (2019) 3 z 5 / Readerlady
Aglajina zem

,, Já jsem byla v pohádce. A vy ne! Heč." Takhle by to jistojistě řekla pyšná princezna. Ale já na to řeknu pouze tohle. ,, Jééééééééé"

O čem kniha je:
Aglajina zem je planeta tolik odlišná té naší a přece tak krásná. Zde je hlavní hrdinkou Diviena. Je Ochránkyní a čarodějkou Aglajiny země. Bez ní by Agalinu zem ovládly temné síly. Ale co se stane když Diviena zemře?

U nás na Zemi je hlavní hrdinkou Melinda. Melinda je obyčejná holka, co pracuje v knihkupectví. Stále ještě nenašla muže, který by ji pohltil. Jenže pak potká Adama a všechno je najednou naruby. Melinda v hloubi duše ví že on je ten pravý. Ale Adam zmizí! A Melinda bude muset za ním až do Agalajiny země...


Chcete na chvilku pryč odsud? Z této planety kde je začouzený vzduch? Pryč od lidí co neustále koukají do mobilu? A pryč třeba z dálnice kde jsou reklamní bilboardy a snaží se vám něco vnutit?

Já takové místo znám. Ptáte se mě: ,, Vážně?" Ano vážně. A není to jen místo je to planeta. Té planetě se říká Agaljina zem. A jak se na této planetě žije? Úžasně. Aglajina zem je neskutečně výjimečná.

Na téhle planetě mají tři měsíce. Lidé jsou zde neskutečně milí. Je tady čistý vzduch, lidé nestárnou a žijí déle.Čas vnímají mnohem jinak než my. Oni totiž neznají slovo pospíchat! A je tady jen samá příroda. A pokud jste příbuzní Ochránkyně, můžete bydlet v zámku!

Co si o knize myslím:
Fantazie je zde opravdu dost. Aglajina zem je skvostná. A jako většina lidí ( co tuhle knihu četli ) i já tam chci bydlet. Moc se mi líbila historie Aglajiny země. Bylo to promyšlené opravdu do detailů. Fascinoval mě ,, černý obřad". Pokud chcete zjistit co to je musíte si knihu přečíst! A nebo ten nápad s tou kočkou.Ani občas ten vtip tu nechybí. Zkrátka bylo tam toho hodně. Postavy mi byly sympatické. Ale co se asi stalo jenom mě, že mi bylo hlavního záporáka někdy líto. Příběh vypráví člověk co místo pamatuješ si, říká pamatuješ se. Místo kafe říká kafčo. Ale to se mi i naopak líbilo. Já takhle nemluvím a bylo hezké v téhle mluvě číst. A ta obálka!

Stejně jako ostatním i mně docela vadilo že tam bylo málo popisů. Ale ke konci knihy jich tam pár bylo a já se úplně radovala. Zdlouhavé popisy mě moc nebaví jenže tady bylo málo i těch krátkých. Kniha je celkem dost krátká, takže vztahy nejsou propracované moc do hloubky. A děj na mě plynul moc rychle.


Já vím je toho hodně. Ale tohle jsem slyšela v jednom filmu. ,,Když máš moc záporů udělej z nich klady." Tak přesně tohle já můžu udělat pro vás. Nemáte rádi popisy? Máte naopak rádi když v knize všechno rychle odsýpá? A nebaví vás dlouhé knihy? Tak v tom případě je tahle kniha pro vás.
Ale je tady i magie ( tu já miluju ), láska, fantazie a úžasný nový svět.

ROZSUDEK:
Takže i přes to všehno co jsem o knize řekla, se mi líbila. Myslím si že Agaljinu zem musíte poznat. Knihu bych doporučila číst o Vánocích. O Vánocích protože to je pohádkový čas. A nebo když začíná jaro a všechno kvete. V Aglajině zemi je taky hodně přírody. No a nebo když se budete chtít prostě zasnít.

A ještě na závěr bych chtěla poděkovat Petře Variant Benešové, za poskytnutí knížky k recenzi.

DOPORUČUJI

Komentáře (0)

Přidat komentář