Aglajina zem

Aglajina zem https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418849/bmid_aglajina-zem-nyV-418849.jpg 3 18 11

Aglajině zemi – panensky čisté planetě, kde lidé žijí v harmonii a míru – hrozí návrat do temných časů naplněných strachem a utrpením. Náhle totiž umírá její Ochránkyně, čarodějka Diviena. Těsně před svou smrtí se, sžírána obrovským pocitem viny, odhodlá k riskantnímu činu, jenž by nakonec mohl obyvatele Aglajiny země zachránit... Na Zemi, planetě velmi vzdálené od Aglaji, vede obyčejný život třicetiletá Melinda. Pracuje v knihkupectví, volný čas tráví s kamarádkou Viktorií a bydlí sama se svou mouratou kočkou. Touží po lásce, ale žádný vztah jí nevydrží moc dlouho. Netuší, že to má svůj důvod. Když jí do života vstoupí Adam, vše se obrátí vzhůru nohama. Melinda se konečně šťastně zamiluje a je přesvědčená, že Adam je ten pravý. Vzápětí ho ale ztrácí. Pro to, aby se znovu setkali, je Melinda ochotna uvěřit čemukoli a jít kamkoli. Cesta za milovaným mužem ji zavede do Aglajiny země. Tak, jak svým zoufalým činem předurčila Diviena...... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Fantasy

Vydáno: , Klika
více info...

Přidat komentář

ZapisnikTerky
06.05.2021

Příjemná kratší pohádka o mocné a rozpolcené hrdince. Kniha se mi líbila a s dalšími úpravami a prostoru by dokázala být epickou fantasy. Víc v mojí recenzi.

TheMelorry
18.09.2020 3 z 5

Kniha není vůbec špatná, jediná "vada" je, jak už bylo zmíněno, její délka. Námět mě na první pohled zaujal. Jedná se o neotřelý nápad, zajímavý svět i samotné postavy. Styl psaní se mi líbil, velmi dobře se čte a příběh tak snadno plyne. Možná že právě až moc snadno. Narazila jsem hned několikrát na pasáže a důležité části příběhu, které by se daly mnohem více a podrobněji rozpracovat. Na některých místech tak příběh působí trochu ploše a povrchně. Kniha ale rozhodně není špatná, právě naopak. Zaujala mě a čtení jsem si užila.


Blaufik
17.08.2020 3 z 5

Hlavní nevýhoda tohoto příběhu je v jeho délce. Autorka tak nemohla pořádně své vyprávění rozvinout, i když se to nabízelo. Mohla více rozvést nejen krásy Aglajiny země, ale také boje dobra se zlem. Bohužel bylo její vyprávění pořádně okleštěné o hromadu střípků, které by příběhu dohromady daly daleko slušivější kabátek.

Příběh Aglajiny země bych doporučila spíše náctiletým čtenářkám, které si jej jistě užijí se vším všudy. Osobně se mi tato pohádka líbila, ale...

Adele02
18.07.2020 3 z 5

Příběh v sobě skrývá veliký potenciál, po jehož rozvinutí by to klidně mohla být vynikající fantasy. Ale na prvotinu to je nápadité a četlo se to příjemně :)

Charmedka
28.05.2020 3 z 5

Příběh a celý ten svět a jeho fungování je velmi dobře promyšleno. Je to zajímavý a originální nápad, má to ovšem chyby na kráse. Tou hlavní je za mě délka. Knížka je doslova knížečka o pouhých 144 stránkách a na těch pár stránkách se toho stane docela hodně.

A protože se toho zvládne stát nemálo, tak je naprosto jasné, že celé to vyprávění je strašně málo rozvinuto. Ocenila bych podrobnější popisy, dyť Aglajina zem musí být vážně nádherná, proč ji nevěnovat více prostoru. Hlavní hrdinku bych zas nechala trochu cukat, ne se hned se vším smířit a vědět.

Rozhodně ale není kniha špatná, doporučila bych ji ovšem spíše mladším slečnám. Hlavní hrdince je sice třicet, ale rozhodně takový dojem nebudí. Celkově i vyjadřování a hodně zdrobnělin dělají z knížky příběh pro mládež.

TerezaMondeková
27.05.2020 3 z 5

Kniha se mi líbila, i když jsem teda na erotické romány. Příběh na mě působil jako taková oddychová pohádka. Dobro a zlo, magie, láska... Ale láska vždycky zvítězí nad zlem. Ale obálka zaujme hned. Je krásná a myslím si, že se k příběhu dokonale hodí. Příběh je rozhodně čtivý, oddychový a originální. Ale co mě na téhle knize trošku mrzelo bylo to, že byla kniha moc krátká, ale zase jestli bude další díl, tak se to pochopit dá. Kniha není úplně můj styl a bylo tam pár věcí, které bych čekala jinak, tak nemůžu dát plný počet hvězdiček, ale kniha rozhodně stojí za přečtení.

katy238
21.05.2020 3 z 5

Aglajina země je vyprávěním o jednom světě, propojeném s tím naším. Je mezi nimi však zásadní rozdíl. V Aglajině zemi se nikdo za ničím nehoní, žijí tam vyrovnaně a v souladu s krásnou přírodou a na oplátku její obyvatelé jsou stále mladí, krásní a vyrovnaní. Jenže i v dokonalé zemi se mohou vyskytnout problémy a Melinda, česká pracovnice v knihkupectví, je musí vyřešit a najít opět své spojení s minulostí a dědictvím Aglajiny země, které si s sebou nese kamkoliv. Fantasy příběh pro méně náročné čtenáře a věčné snílky, kdy všechno má šanci dobře dopadnout a nic není nemožné. Knihu bych však doporučila spíše mladším čtenářům jako kulisu k jejich prvním láskám a lepší šanci sžít se s pocity hlavní postavy. Mně, jako pomyslné vrstevnici hlavní hrdinky, se to již nepodařilo.

luculi
15.04.2020 3 z 5

Nápaditá česká fantasy, která by však měla být určená pro mladší čtenáře, protože tak prostě působí. Bohužel by dost pomohlo, kdyby byla i o malinko delší a vypracovanější. Za mě tak 60%...

Maedros
28.02.2020

Je to spíš krátká pohádka plná nelogičností kde se všechno opakuje.
Zapórák občas vytáhne růžky, na to jak je hlavni postava mocná, tak mu vždycky podlehne a někdo jí musí zachránit a tak pořád dokola. Nuda.

Lenka_S
13.10.2019 4 z 5

Když jsem si na poště vyzvedla tuto knihu, tak mě hodně překvapilo jak je útlá, má jen 142 stránek. Přestože mám ráda knihy psané v ich formě, tady jsem se se stylem psaní chvíli srovnávala a v první polovině knihy mě i vadil rychlý a nepropracovaný spád děje. Vše se odehrávalo hrozně rychle. Myslím, že kdyby autorka tolik nepospíchala na Aglaju a více rozepsala děj knize by to vůbec neublížilo, ba právě naopak. Na druhou stranu děj odehrávající se v Aglaijině zemi byl strhující a hrozně mě bavil. Vzhedem k otevřenému konci předpokládám, že nás časem čeká pokračování a já si ho ráda přečtu.

Gynger
11.10.2019 5 z 5

Chci se přestěhovat do Aglajiny země :) . Krásná, romantická fantasy o třicetileté Melindě, která žije dva životy. Na Zemi a na překrásné Aglajiny zemi. Bavily mě Vilmarovi intriky a zákeřnosti, ale chybělo mi tam trochu více akce/ boje muž proti muži, kouzelnické souboje mezi Divienou a Vilmrem... Doufám, že bude pokračování a Vilmarovi nakopou pořádně zadek :D závěr knihy jsem tada vůbec nečekala :o knihu vřele doporučuji. Dávám 5 hvězdiček

Štítky knihy

zlo kouzla láska magie dobro fantasy

Autorovy další knížky

Petra Variant (p)
česká, 1976
2019  66%Aglajina zem
2016  100%Když ptáčka lapají

Kniha Aglajina zem je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce10x
Chystám se číst11x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x