Oni mají přednost. Ale tahle série má taky přednost!!!

recenze

Vampýrská akademie (komplet) (2011) / Readerlady
Vampýrská akademie (komplet)

To byla úžasná série!!! Jak to že už je konec?! Čtěte dál protože chválit nepřestanu.

Ale nejprve...

O čem je Vampýrská akademie:
Rose je dhampýrka. A nemá to zrovna v životě lehké. Hlavně proto, že zasvětila svůj život ochraňováním své nejlepší kamarádky Lissy. Lissa je Morojka a to královská. Rose i Lissa byly na útěku ale zastihly je strážci Akademie svatého Vladimíra. A tak se musí vrátit tam odkud utekly. A moc dobře ví že tam není bezpečno. Zvládnou Rose i Lissa čelit svým zamilovaným srdcím? A nestane se mezitím jedna nebo obě z nich zabijáckou Strigojkou?

O čem je Mrazivý polibek:
Rose má jako vždy problémů nad hlavu.Vztahy se jí čím dál víc zamotávají. A aby toho nebylo málo, na školu zaútočili nebezpeční Strigojové. Proto se radši všichni z akademie vydají na vánoční prázdniny do Idaha. Kde bude snad bezpečno. Tři studenti se však rozhodnou vzít osud do vlastních rukou a na akademii to se Strigoji ukončit. Rose ví že to ve třech ani v nejmenším nemůžou zvládnout. Tak se ujímá role zachránkyně. Zvládne roli zachránkyně i tentokrát?

O čem je Stínem políbená:
Rose je v depresích. Nedokáže své srdce přimět aby přestalo milovat Dimitrije. Vždyť je zakázané milovat jiného strážce! A tak o jejím zamilovaném srdci do Dimitrije nikdo neví. Dokonce ani Lissa. A to není dobré. Zlí Strigojové nezapomněli na to co jim Rose provedla a chtějí pomstu. Snad nebude sladká. A pokud ano kdo bude sladkou obětí? Lissa nebo Dimitrij?

O čem je Krvavý slib:
Naší malé dhampýrce životem otřásla obrovská změna. po boji se Strigoji přežil jen málokdo. Pro Rose je však důležitý jen Dimitrij. Musela proto učinit nejtěžší rozhodnutí ve svém životě. Opustila Lissu. A vydala se hledat muže jemuž patří její srdce. Našla ho. Teď jde o vše. Stane se Rose Strigojkou a bude žít se svým milovaným mužem? A nebo splní svůj krvavý slib?

O čem Spoutáni magií:
Rose se vrátila na akademii za Lissou. Už jsou jen krůček od toho aby opustily akademii. Jenže Rose ne a ne vyhnat ze svého srdce Dimitrije. Dokonce ani když ví že ji pronásleduje s touhou ji zabít. Ale nevzdává se jeho záchrany. Zachrání ho dřív než projde proměnou ve Strigojku?

O čem jePoslední oběť:
Láska. Vražda. Zrada.
Rose je za mřížemi. Lissa chce svůj nárok na trůn. Ano, všechno nabralo plné obrátky.

To bylo úžasné tolik mě to bavilo. Nebyly tam žádné zdlouhavé nudné popisy. Děj hezky odsýpal. Hltala jsem jeden díl za druhým. Knihy ani nejsou moc tlusté. Takže ti kteří nemáte rádi dlouhé knihy, můžete si oddechnout. Kdo je Strigoj, Moroj a dhampýr se vysvětluje skoro v každém díle. Myslím si že se to ani nemusí číst postupně. V každém díle se vysvětlí co prožili předtím.Ani akce nám tam nechybí! Ale samozřejmě to čtěte postupně. Pokud si teda nechcete vyzradit konec. Postavy jsem si zamilovala. Není šance že byste si je pletli. Každá je je něčím jedinečná. Začněme s Rose.

Rose je taková typická hrdinka. Je odvážná, tvrdohlavá a vtipná. Takhle bych asi Rose popsala po prvním díle. Rose jsem si oblíbila už od začátku. Ale po každém dalším díle jsem jí měla radši. A po čtvrtém jsem si ji zamilovala. Teď bych Rose popsala takhle. Rose je odvážná, tvrdohlavá, vtipná. Má v sobě dobrotu lásku naději, víru a je obětavá. A samozřejmě je i někdy drsná!

Dimitrij je úžasný. Vsadím se že některá moje kamarádka by řekla tohle: Dimitrij je booožííí !!! Ale já ani pořádně nenajdu slova která by ho vystihovala. Prostě si o něm musíte přečíst.

Lissa je hodná, milá, citlivá, zranitelná, zodpovědná a mocná! Přesně takovéhohle člověka musíte chránit. A ona k tomu má Rose!

Samozřejmě jsou tam i další úžasné postavy. Ale nemůžu přece celou recenzi popisovat charaktery postav. Ale kdyby ano nevynechala bych Christiana, Adriana, Jill, Masona, Sydney a Edieho. Charaktery postav byly opravdu vypsány pěkně do hloubky. Já vlastně téhle sérii ani nemám co vytknout?!

Jediným problémem je, že se všechny knihy od Richelle Mead přestaly vydávat. Teda kromě Třpytných dvorů. Nicméně já celou sérii sehnala na webu trhknih. Kde ji můžete sehnat i vy. A nebo si ji vypůjčte z knihovny. Protože tuhle sérii si každý milovník upírů, magie, lásky a pravého přátelství musí přečíst.

Takže vám ji mohu víc než doporučit.
Víc než DOPORUČUJI

Komentáře (0)

Přidat komentář