Hudba a chemie, to lidi spojuje

recenze

P.S. Líbíš se mi (2019) 5 z 5 / Readerlady
P.S. Líbíš se mi

Tři. Tak zní zní číslo kolikrát jsem si tuhle knihu přečetla. A nemyslím jenom části ale celou!!! V jednu chvíli jsem totiž na téhle knize byla úplně závislá. Já tuhle ,,slaďárnu'' prostě zbožňuji.

O čem kniha je:
Stejně jako mnoho lidí ani Lily nebaví chemie. A tak si při hodině píše slova své oblíbené písničky. A co zjistí při další hodině chemie? Někdo do její písničky dopsal chybějící slova! Lily si s tajemným neznámým nejdříve vyměňuje krátké vzkazy a potom už dlouhé dopisy. Lily se neznámý začíná líbit ( alespoň v dopisové formě). A co víc postupně se do něj začíná zamilovávat. A do tohohle příběhu se ještě přidá spoustu trapasů, hádek a bláznivá rodina. Zjistí nakonec Lily s kým si píše?


Hned jak jsem ji uviděla řekla jsem, tohle musím mít. Zanedlouho jsem ji měla přečtenou a byla jsem s ní nadšená. Taky pořád jsem.Příběh je velice originální. Nad Lily a její bláznivou rodinou jsem se smála. Na knize se mi i líbí že je to taková normální láska. Jako že bych snad i mohla uvěřit že mě potká.

Lily
Lily je hodná, milá a vtipná. A strašně sarkastická. Umí hrát na kytaru a skládat písně. Svoje písně si píše do zápisníku. Ale odmítá je všem ukazovat. Dokonce i své nejlepší kamarádce Isabel. Dělá to hlavně na chemii protože se nudí.

Malý úryvek z knihy:

Nebyla jsem si jistá, jestli s tím souhlasím, ale rozhodla jsem se to nechat být. ,, Ortega zakázal přítomnost mého zápisníku na chemii."
Isabel se zachechtala. ,, Ach ne, jak to přežiješ bez jedné ze svých končetin?"
,,To fakt nevím, a ještě k tomu zrovna na chemii. Jak se vůbec může od kohokoli čekat, že tam bude dávat pozor?"
,,Mě chemie baví."
,,Řeknu to jinak. Jak se může od kohokoli normálního čekat, že tam bude dávat pozor?"
,,Chceš říct, že se považuješ za normální?"
Sklonila jsem hlavu a uznala svou porážku.


Rozhodně všem doporučuji. Styl psaní autorky je velmi čtivý, postavy jsou strašně vtipné! A ty dopisy. Jsou úžasné. Přečtěte si to. Rozhodně vám tady nebudu prozrazovat momenty které miluji. Kniha má i nádhernou obálku. V Čechách se moc povedla. Strašně moc se mi líbily dopisy které si vyměňovali.


Je to taková milá, oddechová, vtipná knížka. A hlavně, teda podle mě je i roztomilá. Je pravda že vám to asi nevytrhne dech ale to ani dívčí romány nemají. Takže za mě SUPER!!!
Myslím si že knížka vás pohladí u srdíčka a vykouzlí vám úsměv na tváři. Stejně jako mně. Pokud máte rádi dívčí romány, tak tahle kniha určitě nesmí chybět ve vaší knihovničce!!!!!!!!

Komentáře (0)

Přidat komentář