Láska mé existence

recenze

Twilight sága (box) (2009) 5 z 5 / Readerlady
Twilight sága (box)

Miluji to. Zbožňuji to. A přiznávám že takhle nikdy nemluvím!
,,Žeru to! " Upíři a vlkodlaci neexistují. Ale ve světě Stephenie Meyerové ano!

O čem je Stmívání:
Bella se přestěhuje do věčně deštivého a nudného maloměsta jménem Forks. Všechno vypadá naprosto obyčejně. Až do chvíle kdy spatří ve škole Edwarda Cullena. Podivného, tajemného, bledého a krásného kluka. S nádhernými rezavě hnědými vlasy. Ten se s ní nechce přátelit a neustále jí opakuje aby se od něj držela dál.Bella se od něj nedrží dál ani když zjistí že je upír. Nakonec to nebude přátelství ale něco mnohem víc. Vydrží jejich láska i upírské nástrahy?

O čem je Nový měsíc:
Edward nedokáže žít s pocitem, že se Bella kvůli němu zbavila normálního, lidského života. A tak ji pro její dobro opustí. Bella bude neustále v depresi. Jediný kdo ji zachrání je Jacob. S Jacobem je Bellin život mnohem veselejší. Ale za okny číhá zlá upírka Victoria, která se chce Belle pomstít. Pak za Bellou přijde Edwardova sestra Alice. Alice ji upozorní že Edward chce udělat něco moc zlého. Podaří se Belle zachránit Edwarda? A vykoná Victorie svou pomstu?

O čem je Zatmění:
Edward a Bella jsou šťastní, protože jsou zase spolu. Nyní je ale smutný Jacob. Je do Belly hrozně moc zamilovaný a rozhodne se o ni s Edwardem bojovat. Mezitím Victoria plánuje svou pomstu a sestavuje armádu novorozených upírů. Upíři musí udělat něco co ještě nikdy předtím neudělali. Spojit se s vlkodlaky. Podaří se jim ochránit Bellu? Zabijí Victorii? A rozhodne se Bella pro Edwarda nebo Jacoba?

O čem je Rozbřesk:
Belle se splnil její největší sen. Chodí s Edwardem Cullenem. Ale zároveň také její noční můra. Na každém kroku na ni čeká nebezpečí. Bella musí učinit životně důležité rozhodnutí. Vzdá se svého života a stane se nesmrtelnou? Bude upírkou a bude žít šťastný život s Edwardem? Nebo bude žít obyčejný, lidský život s Jacobem?
Bella učiní rozhodnutí a ponese za něj následky. Jaké učiní rozhodnutí? A jaké následky za to bude muset podstoupit?


Hlavní postavy:


Bella

Bella je hodná, milá a stydlivá dívka. Co také musím zmínit je že je neohrabaná, nedokáže dojít po rovném stabilním povrchu aniž by o něco nezakopla. Má smysl pro humor a přitahuje pohromy. Jak o sobě řekla sama, řekl to o ní i Jacob, je divná. ( Ale kdo nejsme! )


Edward

Někdo by o něm řekl že všechno zná a umí. A je to pravda. Ale vždyť je mu skoro 110 let! Je jasné že když je na světě tak dlouho musí toho hodně umět a znát. Je mírumilovný, galantní, inteligentní a samozřejmě staromódní. Jak říká Bella, mluví kadencemi minulého století. A dokáže všem kromě Belly číst myšlenky.


Jacob

Jacob je navenek i v duši stále mlád. Neustále žertuje a jak o něm řekla Bella, je to její sluníčko. Taky je dobrý mechanik. Spolu s Bellou rádi jezdí na motorce. A nakonec jak o něm řekla Bella, je celkem krasavec.


Co si o knížkách myslím:
No mě osobně to úplně uchvátilo. Protože jsem teenager a kniha je pro ně určená. Některé stránky jsem si přečetla nejmíň desetkrát! Knihy jsou naprosto kouzelné. Já jsem se zasmála, poplakala si a četla znovu a znovu. Ta jejich láska je něco mnohem víc než v ostatních knížkách. Je mnohem silnější.Představivost Stephenie Meyerové je dech beroucí. Je to perfektní.Já už prostě nevím jak víc vám to mám vychválit! Ale myslím si že i dospělí by si to užili. Já jsem od Stephenie Meyerové četla i Hostitele. A je pravda že tam je to vyjadřování úplně jiné. Ale já mám radši Stmívání. Taky je tam spousta nádherných citátů. Já jsem pro vás pět vybrala. Já to prostě miluji! Je tam spousta nádherných nápadů. Stephenie Meyerová pojala upíry úplně jinak. A kdo by neměl rád Edwarda,Bellu a Jacoba? Dokonce jsem si poslechla i Měsíčný svit od Debussyho.

,, Nikdo nikdy nikoho nemiloval tak, jako já tebe.“

„Spinkej Bellinko. Ať se ti něco hezkého zdá. Jsi jediná, která se kdy dotkla mého srdce. Vždycky ti bude patřit. Spi, moje jediná lásko. - Edward“

„Před tebou, Bello, byl můj život jako noc, když nesvítí měsíc. Veliká tma, ale byly tam hvězdy - body světla a rozumu... A pak jsi prolétla mým nebem jako meteorit. Najednou bylo všechno v ohni, všechno se rozjasnilo, zkrásnělo. Když jsi zmizela, když meteorit zapadl za horizont, všechno zčernalo. Už jsem nedokázal vidět hvězdy. A nic už nemělo význam.“

„Našla jsem své skutečné místo ve světě, místo, kam jsem se hodila, místo, kde jsem zářila. - Rozbřesk“

Teď jsi můj život. - Stmívání“

Samozřejmě je tam spoustu dalších skvělých citátů. Spousta lidí říká že ty knihy jsou naivní. No možná malinko. Ale zamysleli jste se nad tím kdyby nebyly? Hlavní postavy by všechno dělali správě a nechovali se hloupě. A všechno by skončilo tak jak má být. A nebyla by to NUDA ?! Já si myslím že ANO ! Takže podle mě tahle série nemá chybu!

ROZSUDEK: ( smrti ) Ne to ,,kecám"!
Tahle kniha je pro všechny kdo zoufale touží po perfektní romantice. Je to kouzelné a neděje se to v ráji. Děje se to v realitě. To se mi na tom taky moc líbí. Takže co na to říct? Všichni říkají doporučuji. Jenže já si myslím že doporučuji je na tuhle sérii málo. No nemyslíte?! Takže za mě...

POTŘEBUJETE!!!!

A je mi jasné že Stephenie Meyerová si tuhle recenzi číst nebude. Protože by jí stejně nerozuměla, ale i tak to musím říct.

DĚKUJI VÁM STEPHENIE MEYEROVÁ!!!!! ZA TO ŽE JSTE NAPSALA TUHLE PERFEKTNÍ SÉRII. JE TO AŽ K NEVÍŘE JAK MOC JSEM SI ZAMILOVALA TUHLE SÉRII. ZA VŠECHNY POBLÁZNĚNÉ PUBERŤAČKY VÁM DĚKUJI!!!!!


Twilight sága (box) Twilight sága (box) Stephenie Meyer

Box obsahující všechny 4 knihy romanticko-hororové ságy v pevné vazbě. Stmívání: Isabella Swan se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější mís... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

PrezidentRickS
30.05.2020

Ehm... doooobře