Smrt šumavského poustevníka přehled
Vlastimil Vondruška

Hříšní lidé Království českého (MOBA) série
Na Oldřicha z Chlumu se obrátí o pomoc purkrabí pražského hradu Johánek z Poděhús. Před časem založil se svým zetěm Jarošem nedaleko Domažlic hrad Pušperk, který má přispět k ochraně zemské hranice. S Bavorskem jsou teď vztahy napjaté a nejspíše se chystá válka. Proto může být každá neobvyklá událost varováním. Jeho zeť našel poblíž hradu mrtvého poustevníka Baltazara, který žil v lesní chatrči u posvátné studánky. Kdo by však zabíjel muže se svatou pověstí, který nic nevlastnil a nikomu nevadil?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt šumavského poustevníka. Přihlašte se a napište ho.

Očakávať po cca 40. diely akejkoľvek série nejakú dramatickú zmenu mi príde trochu naivné. Áno, príbeh sa riadi šablónou, ktorá sa autorovi už toľkokrát osvedčila. Na pozadí historicky overiteľných udalostí sa rozmotáva tentoraz dosť prekombinovaný príbeh lásky a zrady. Ide o oddychovú literatúru, takže som ani nečakal nejaké dramatické veľdielo. Trochu ma sklamalo, ako si na záver uľahčil prácu tou sebevraždou, ale zas tak prekvapivé to nebolo.
10 nejprodávanějších eknih (duben)
13.05.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (18. týden)
09.05.2024
Žebříček nejprodávanějších knih (17. týden)
03.05.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Špatná manželka je vždycky předzvěst neštěstí.“
„Naučil jsem se, že nemohu chtít od života víc, než sám do něj vkládám.“
Kniha Smrt šumavského poustevníka v seznamech
v Mé knihovně | 112x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2014 | ![]() |
2019 | ![]() |
2011 | ![]() |
2019 | ![]() |
2002 | ![]() |
Opět skvělý příběh, tentokrát že Šumavy. Děj je plný zápletek, nečekaných zvratů, ale nakonec se vše urovná a dopadne jak má. Jen v přemíře postav jsem se čas od času trochu ztrácela.