Hon na ovci přehled

Hon na ovci
https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/284867/bmid_hon-na-ovci-2jw-284867.jpg 4 809 809

Myšák série

< 3. díl >

Hlavní hrdina románu žije poklidně v Tokiu a spoluvlastní malou reklamní agenturu. Život mu pomalu míjí pod rukama a on toho od něj už ani moc nečeká. Stačí však, aby jejich firma otiskla v reklamním letáku nevinnou fotografii krajinky s ovcemi a hrdina se ocitá na nechtěné iniciační pouti kamsi do „srdce temnoty“ současného Japonska… Nečekaně ho vyhledá jistá organizace a on pod pohrůžkou násilí putuje nedobrovolně na ostrov Hokkaidó, aby tam za každou cenu našel tajemnou ovci s hvězdou na hřbetě…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Hicudži wo meguru bóken / 羊をめぐる冒険 , 1982


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hon na ovci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (141)

lilites
10.07.2024 4 z 5

Já mám Murakamiho moc ráda a tato kniha mi dost dlouho ležela v knihovně a čekala na přečtení, protože na autorovi knihy musí mít člověk náladu a čas..čtou se mi vždy pomalu, protože u nich hodně přemýšlím...

Hon na ovci nebyl jiný... Ze začátku nenápadný příběh, rozvod hlavního hrdiny.. nenaplňující práce, stagnující život... nová přítelkyně s velmi zajímavýma ušima a ještě zajímavější problém s ovcemi..

Dokážete si představit, že vás někdo pošle hledat ovci? Jednu neobvykle zvláštní ovci mezi tisíce jiných a máte na to měsíc.. pokud ji nenajdete můžete přijít o všechno, co vám zbývá... Jenže co se stane, když ji najdete, nebude to ještě horší?

Putujeme zde i historií japonského Hokkaida od osídlování až po moderní dobu..

Nejde samozřejmě jen o příběh, který je protkaný podivnostmi, mystičnem, místy lehkým fanatismem, jde tu také o spoustu zajímavých myšlenek, které vás nutí zamyslet se nad různými věcmi..

Rozuzlení celého příběhu mě celkem překvapilo a musím uznat, že mě i dost zamrazilo, ale bylo to perfektní zakončení..

Nezařadí se asi mezi mé nejoblíbenější knihy od autora, ale rozhodně jsem ráda, že jsem si ji konečně přečetla...

Kulasec
23.04.2024 5 z 5

Krásná ouška jsou fajn...


nula87
22.04.2024 4 z 5

Murakamiho magický realismus. Od japonského kolonialismu, přes osídlování nehostinných japonských hor, až po současnost, kde modlou jsou peníze a moc - jedna ovce vládne všem.
Nevýrazný, obyčejný hrdina, který se postupně naučí naslouchat a chápat, je postupně směrován k vyvrcholení, kde se už musí rozhodnout sám za sebe. Zvolí dobře?

všechny komentáře

Související novinky (2)

Haruki Murakami: Tancuj, tancuj, tancuj

14.05.2021


Murakamiho oceněný román z roku 1982 vychází v češtině

07.04.2016


Citáty z knihy (1)

Prostě to v sobě máš. Jsi jako přesýpací hodiny. Když se ti dosype písek, vždycky se najde někdo, kdo přijde a obrátí tě.


Kniha Hon na ovci v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených1 138x
ve Čtenářské výzvě208x
v Doporučených44x
v Knihotéce377x
v Chystám se číst265x
v Chci si koupit69x
v dalších seznamech11x