mi-nul-o mi-nul-o oblíbené citáty

☰ menu

Jediné vězení, že kterého nemůžeme nikdy utéct, je náš mozek, přitom zrovna mozek je to, co nám dává svobodu.
Brian Freeman

Vyletěl jsem tak vysoko, že jsem nevěděl, kudy zpátky dolů, což bývá nebezpečné. Čím výš se člověk dostane, tím déle padá.
Brian Freeman

Já nic nechci! Jen svatej klid! smál se. Radek si nebyl jistý, jestli z něj mluví moudrost nebo plíživé stárnutí. Ale musel uznat, že klid je podobně jako rozkoš taky vzácná hodnota.
Patrik Hartl

Co zůstalo za námi nebo co zůstává před námi, není zdaleka tak důležité jako to, co zůstává v nás samotných.
Petr Casanova

S ním bylo vše tak jednoduché, přirozené, žádné hádky, čekání, lži, žádná bolest. Byl pro mě perfektní. Až na jednu maličkost. Nebyl to Jakub.
Lucie Závacká

Naděje není přesvědčení, že něco dopadne dobře, nýbrž jistota, že něco má smysl – bez ohledu na to, jak to dopadne.
Václav Havel

Pokud v lásce cosi chybí, netušíš, co to je ani jak to má vypadat, dokud to nepotkáš - a pak už to nikdy nezapomeneš.
Edward Docx

Slovo je úder, rána pod pás v rozhořčení, hojivá mast a voda živá, ruky pohlazení. Slovo je Bůh. Počátek i konec všeho dění. Slovo je ortel. Buď kletba nebo odpuštění.
Lenka Vlková

Život se změní. Možná jen trochu, možná hodně. A někdy nestojí za jeho nápravu bojovat.
Jeffery Deaver

Právě pro tohle tě mám ráda. Protože říkáš tak neskutečné věci. Normální lidi takhle nemluví, Jacobe. Celý život jsem čekala na někoho, kdo by mi něco takového řekl. A s kým bych se necítila osamělá. Na někoho, kdo chápe. Kdo by ve mně vyvolal pocit, že nestojím sama proti celému světu. I když nejsme spolu. I když si myslím, že v Needles šoustáš s barmankou Rosalitou, až se z tebe kouří. I pak mě utěšuje, že tam někde jsi. Stačí, že jsem se dozvěděla, že jsi, a svět se pro mě změnil.
Tiffanie DeBartolo

Kdybychom byli puberťáci, mohl bych tě políbit. Ale stojím na stupínku za pultem, na košili mám cedulku se jménem a ani jeden z nás už není úplně mladý. Večerní finty dopoledne nezabírají a okny sem proniká slunko. Nemělo by být v knihkupectví šero?
Caroline Kepnes

Potíž s knihami je v tom, že mají konec. Svedou tě. Roztáhnou ti nohy a vtáhnou tě do sebe. A ty se do nich ponoříš, opustíš všechno, co máš, přetrháš vazby se skutečným světem a líbí se ti být uvnitř a pak se kniha rozplyne.
Caroline Kepnes

A ty si myslíš, že mrtví, které jsme milovali, nás někdy mohou doopravdy opustit? Myslíš, že si je nepřipomínáme jasněji než kdy jindy v okamžicích, kdy se ocitneme ve velkých nesnázích?
Joanne Rowling

"Přemýšlím, jakou sílu vlastně mají city, když je může nemocný mozek nebo malá embolie tak změnit a pokroutit. Jsou vůbec opravdové?" "Myslím, že jsou. ... Miluje tě spousta lidí. A city, které k tobě chovají, jsou opravdové. Myslím, že láska přetrvává. Láska si nás pamatuje. Láska zůstává, i když tady už nejsme. Myslím, že city jsou mnohem skutečnější než naše těla, která se mohou tak snadno pokazit."
Rowan Coleman

Člověk si vždycky najde nějaký důvod, aby mohl trpět.
Jarmila Loukotková

Vždycky dejte přednost volnému času před penězi.
Robert Fulghum

Opakem pravé lásky není nenávist, ale lhostejnost.
Robert Fulghum

Vždycky má smysl klást otázky; odpovídat ale vždycky smysl nemá.
Oscar Wilde

Ostatní lidé jsou prostě nesnesitelní. Jediná společnost, kterou člověk ještě tak snese, je on sám.
Oscar Wilde

Neexistují žádná dobrá ani zlá znamení. Osud nevysílá posly.
Oscar Wilde

Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj.
Oscar Wilde

Necestuji nikdy bez svého deníku. Člověk má mít ve vlaku vždycky něco vzrušujícího ke čtení.
Oscar Wilde

Jediné, co mě v životě zachraňuje, je vědomí značné méněcennosti ostatních.
Oscar Wilde

…Definovat znamená omezovat…
Oscar Wilde

Bello,já nemůžu žít ve světě,kde ty neexistuješ.
Stephenie Meyer

Najednou se člověku prostě rozsvítí v hlavě. To úplně stačí. Utrhne se srdce, který zapomnělo, že je bolavý. Jdeš domů a začneš si balit kufry. Jako že něco končí a něco novýho začíná. Ve filmech je k tomu hudba.
Petra Hůlová

Začínat pořád znova je marnost. Protahovat něco, co už je skončený, taky. Ale na třetí možnost jsem zatím nepřišel.
Petra Hůlová

Často se zamilováváme ze stejných důvodů, z jakých pak všechno zkrachuje.
Robert Fulghum

Předpokládáme, že ostatní myslí stejně jako my. A z toho důvodu máme strach být uprostřed jiných sami sebou. Protože se domníváme, že nás ostatní budou soudit, dělat z nás oběť, zneužívat nás a obviňovat, jako to děláme my sami. Ještě dříve, než nás mají příležitost zavrhnout jiní, zavrhneme se sami.
Miguel Ángel Ruiz Macías

Když vám život nabízí sen naprosto za hranicemi vašich největších očekávání, není rozumné truchlit, když nadejde jeho konec.
Stephenie Meyer

Johance Zas se Ti zdálo o andělech a není s tebou kloudná řeč a rozválela jsi si pelech. Dneska mě taháš po kostelech a prosíš, ať Ti dají meč. A jestli pomůže to, sekej. A jestli pomůže to, breč. Buď tvrdá, když já jsem ten měkkej. Bláznivá... Ještě chvíli čekej, pak zemřeš. A já taky. Heč.
Radek Malý

Bylo by fajn se na tomhle světě ještě potkat. Ano, bylo by to fajn. Jako se na začátku zdají být fajn všechny slepé uličky.
Milena Holcová

Začínala být na všechny soutěže, žebříčky, hitparády alergická. A co jako?! Jsme první, ostatní jsou horší. Hurá. K čemu to? Výstavní erb lidské stupidity - Guinessova kniha rekordů. Přistihla se, že vůči lidem, kteří usilují o zápis, pociťuje čím dál větší averzi. Nic nepochopili. Osmimetrová vánočka. Proboha! S tím by tady nakrmili celou vesnici. Byla dostatečně zkušená, aby tyhle názory nevykřikovala z cimbuří. Zřetelně však pociťovala, jak je s nimi čím dál osamělejší.
Milena Holcová

Osamělost rozbíjí spíš gesta než slova. A nic neochromuje tolik jako okamžiky štěstí.
Milena Holcová

Zanedlouho jsem si ověřil, že za osobní svobodu a klid se platí samotou, daní nejtíživější.
Milena Holcová

"Vám asi nikdo nic nenalže, co?" "Většinou je mi to jedno. Nejsem investigativní." "Ale to byste jako novinářka být měla...?" "Proč? Respekt k masce je důležitější."
Milena Holcová

Život má stále svůj běh, ať už ho plníme neřestmi, prací nebo nudou. Jednoho dne se ohlédneme zpátky, a za sebou spatříme Nic. Tehdy propadneme panice, zachváceni touhou všechno změnit. Budeme chtít zaplnit tu prázdnotu za sebou, ale bude už pozdě. Nakonec mávneme rukou a umírat budeme bezejmenní.
Igor Indruch

Co když ho přitahuje především proto, že ona na šťastné konce ještě věří?
Michal Viewegh

Je skvělá, uvědomil si, když se nad ní sklonil, aby ji políbil. Jenom jestli to stačí? napadlo ho.
Michal Viewegh

Člověk je nakonec vždycky sám. Možná je užitečné začít si zvykat.
Michal Viewegh