zuzana-kudla zuzana-kudla komentáře u knih

☰ menu

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Knížku jsem si nechala na nočním stolku a k místy vtipným, místy smutným, místy edukativním dialogům obou pánů se ráda vracím. Rozhodně doporučuji všem, ať už se o medicínu jako já zajímáte, nebo ne. Toto jsou témata, která se dotýkají nás všech. Už jsem objednala i zbylé knihy pana Moravce, tato mě přesvědčila :)

04.03.2024 5 z 5


Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Jsem moc ráda, že jsem Michaelu náhodou objevila. Má ráda zvířata jako já a celkově mi sedí. Skvělé, že konečně máme šikovnou autorku detektivek :)

03.06.2023


Můžeš (po)dělat cokoli Můžeš (po)dělat cokoli Miky Škoda

Díky Miky za tuhle knihu. Dala mi víc než všechny počiny typu Odse*te se ze své hlavy. Reálné příběhy prostě fungují nejlíp. Pobavila, pobrečela jsem si a hlavně se nad spoustou věcí zamyslela a snad je i pochopila. Nejvíc asi knížka pomůže lidem v podobném věku.

04.01.2021 5 z 5


Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Tahle "židovská" knížka je jiná - vhodná i pro ty, kdo nevyhledávají klasické příběhy z koncentračních táborů. Uvádí příběh židovské rodiny do kontextu před a po válce. Líbí se mi popisy vůní a různá naturalistická vyjádření, u jiných autorů tak často nevídaná. Celkově na závěr a celou knížku budu vzpomínat dlouho.

28.12.2020 5 z 5


Váhy života: Laskavý rozhovor nejen o hubnutí s rozumem Váhy života: Laskavý rozhovor nejen o hubnutí s rozumem Iva Málková

Paní doktorku znám i pracovně a její milý, vždy pozitivní přístup, se prolíná celou knížkou. Vřele doporučuji :)

07.12.2020 5 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Schovávala jsem si za odměnu na konec roku a dobře jsem udělala. Někdo tu psal, že je to klasický Nesbø a že už ho to nebaví, ale tak to teda nemám. Styl zůstává, ale zase mě překvapil a pozvedl to ještě dál.

02.12.2020 5 z 5


Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Sérii jsem si hodně oblíbila a těšila se na další díl, ale pro mě spíš zklamání. Překombinované, zdlouhavé, už to není tolik o případu jako spíš vztahový román.

02.03.2020 3 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Dala jsem si chvilku od Nesba pauzu, tak mě zase dostal - v porovnání s jinými autory je to opravdu něco úplně jiného. Zajímavý problém/myšlenka, kolem vraha, opravdu doporučuji. Ale je lepší číst sérii postupně.

06.09.2019 5 z 5


Sběratel trofejí Sběratel trofejí Sarah Flint

Chvilku trvá, než se to rozjede a snad poprvé v životě jsem tipla vraha, ale autorka z policejní praxe má dobře našlápnuto.

06.03.2019 4 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Moje druhá kniha od Hartla a opět nezklamala. Asi i o něco málo lepší než Prvok se Šamponem. Doporučuji jako dobrou oddechovku.

01.01.2019 5 z 5


Výbuch Výbuch Thomas N. Scortia

Začátek trochu chaotický a obsahově nezáživný, ale supluje to čtivý styl. Vyplatí se počkat na druhou půlku, pak je to fakt top.

01.01.2018 4 z 5