Váhy života: Laskavý rozhovor nejen o hubnutí s rozumem

Váhy života: Laskavý rozhovor nejen o hubnutí s rozumem https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459840/bmid_vahy-zivota-laskavy-rozhovor-nejen--NhL-459840.jpg 5 4 4

Váhy života. Jak žít? Denně vstupovat na váhu s obavami, trápit se vlastní nedokonalostí a marnými pokusy přiblížit se nedostižným ideálům, či dobře zvažovat, co je pro život, hlavně pro ten můj, podstatné? Inspirativní příběh psycholožky, představitelky rozumného a zdravého hubnutí, vizionářky, která dokázala zlepšit kvalitu života desetitisícům lidí. Ve své praxi propojila odborné znalosti ze studia psychologie s vlastními zkušenostmi s dietami a vytvořila unikátní a spolehlivou metodu hubnutí, jejíž základní myšlenka by se dala shrnout slovy "hubnutí začíná v hlavě". Před třiceti lety založila organizaci STOB (Stop obezitě), kterou dnes vedou její děti. V rozhovoru se svým bratrem se vrací do dětství, k prvním pracovním zkušenostem, začátkům podnikání a také k tomu, jak se dostala ke svému celoživotnímu tématu - léčbě nadváhy. S láskou mluví i o své rodině, svém manželství a svých dcerách, které dnes pokračují v jejích stopách. Rozhovor je protkán odbornými vsuvkami, praktickými radami a celoživotní moudrostí. Proč omezení a diety nefungují? Jak nás ovlivňuje věk, naše okolí, návyky, negativní myšlenky, ale i genetika? Jak nezahánět stres a únavu jídlem? Jak si vychutnávat život? Jak žít více v přítomnosti a vědoměji? Jak drobnými krůčky dojít ke spokojenějšímu životu a větší sebelásce? Jak si vychutnat život, být jeho tvůrcem, a ne obětí? I na tyto otázky najdete v knize odpovědi.... celý text

Žánr:
Literatura česká , Biografie a memoáry , Vzdělávání

Vydáno: , Smart Press
Originální název:

Váhy života: Laskavý rozhovor nejen o hubnutí s rozumem


více info...

Přidat komentář
Veve131
Veve131
23.01.2021 5 z 5

V roce 2019 se konal v Praze Den zdraví a s paní Málkovou jsem se setkala osobně. Setkání bylo krátké, ale velice příjemné. Kniha je moc pěkně napsaná a krásně se čte.

Taraarta
Taraarta
10.12.2020

Přečetla jsem si Váhy života a ledacos mě do sebe začalo zapadat. Příjemně jsem zavzpomínala spolu s knížkou na dětství, tehdejší život, zvyky v rodině, přešla jsem do dospělosti.
Když jsem před šesti lety jela prvně na Srí Lanku, tak jsem měla obavy. Zvládnu to? Jak budu komunikovat? A moje známá, která tam již byla, mi řekla: „ jedeš s Ivou, ta je úžasná, to zvládneš.“. A měla pravdu a teď jsem pochopila proč. Ivo, Tvoje váhy života jsou vyrovnané, a proto bezpečné, tím co děláš vracíš do rovnováhy i váhy ostatním, kteří jsou zrovna na houpačce. Ve své knížce píšeš; můj život je vlastně taková celoživotní dovolená, jejíž velkou část zabírá práce, která je mi radostí a splněním snu. Moc Ti přeji, aby toto prohlášení vždy platilo a za Tvoji celoživotní práci máš ode mne velké DĚKUJI.
Věra


Marta775
Marta775
10.12.2020

Myslím, že každý z nás, kdo se chtěl někdy „vypořádat“ se svými kily navíc, se setkal se jménem Iva Málková. Nikdy neslibovala zázrak za jeden či dva týdny, ale dlouhou cestu postupných krůčků, odříkání i tvrdou práci. Těmito předpoklady se jí (na rozdíl od jiných, často komerčních slibů zázračných redukčních diet a přípravků na hubnutí) podařilo oslovit možná statisíce klientů, kteří se vydali obtížnou cestou změny životního stylu.

Znám se s Ivou už docela dlouho, takže o ní vím, že je to taková „holka do nepohody“, která nezklame. Je tu pro každého, kdo potřeboval dobrou radu či pomoc na další cestě. A nejen při shazování kil.

Nevím, kolik knih, článků či letáků Iva o hubnutí napsala, ale jsem si jistá tím, že Váhy života nejsou pouhou z dalších publikací o rozumném spalování tuků. Iva v ní ukazuje komplexní, celistvý směr, podepřený ohromujícím množstvím vlastních zkušeností a navíc čtivou formou odhaluje i své rodinné zázemí. Nezakrývá ani skutečnost, že nikdy sama sebe nešetřila a dostupné alternativy ve výživě nejen prostudovala, ale i vyzkoušela na vlastní kůži.

Myslím, že nemohlo vzniknout nic jiného, než přehledná, užitečná i zajímavá knížka, která neobsahuje pouze rady na téma jak zhubnout, ale hlavně je to i příběh života, který je vhodnou inspirací pro všechny, kteří, ač s kily navíc, nechtějí být pouze jeho pasivními tvůrci, ale mají vůli se pustit do hledání toho nejlepšího, co se v nich skrývá, navzdory tomu, že jejich cesta nebude právě pohodlná.

Při čtení si nejspíše budete klást otázky typu, čeho jsem ochotna se vzdát, bez čeho se v životě neobejdu či mohu mít z vlastního omezení prospěch? Má to všechno smysl, a jaký bude výsledek? Ten je vždy nejistý, a nejen proto, že ztloustnout je zpravidla daleko snadnější, než zhubnout a ještě navíc zůstat štíhlými.

Knížka Ivy Málkové nikomu z nás nic nepřikazuje, protože na každém záleží, zda se budeme hýbat, či jak změníme jídelníček. Rozhodně však stojí za to se Vahami života inspirovat, dostat se do formy a jít cestou za dobrým pocitem a třeba si i posílit sebevědomí.

Takže jestli bych mohla doporučit publikaci, která hodně vypovídá o tom, jak pojmout životní styl, naučit se fungovat s mottem „tady a teď“, tak to bude určitě nová kniha Ivy Málkové. Informací je v ní tolik, že je určitě budete dlouho vstřebávat.

zuzana-kudla
zuzana-kudla
07.12.2020 5 z 5

Paní doktorku znám i pracovně a její milý, vždy pozitivní přístup, se prolíná celou knížkou. Vřele doporučuji :)

Štítky knihy

hubnutí nadváha

Autoři knihy

Iva Málková
česká, 1955

Kniha Váhy života: Laskavý rozhovor nejen o hubnutí s rozumem je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x