worstway worstway komentáře u knih

☰ menu

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Oproti dětskému kolotoči v podobě prvního dílu to byla horská dráha a já si vílí svět a Noční dvůr užívala. Na erotické pasáže jsem tedy už moc málo sexuálně frustrovaný young adult, z mládí ostřílený mnohem věrněji napsanými fanfics, a tady v ději mě rušily a přišly mi zbytečné.. No jo, číst to před 10 lety... :D Nevadí, za zbytek knihy spokojenost :-)

04.01.2020 4 z 5


Nikdykde Nikdykde Neil Gaiman

Po několikaleté odmlce od fantasy jsem znovu na palubě :D Možná i skrz tu dlohou fantasy-pauzu jsem očekávala od Nikdykde něco jiného, asi trochu víc spletitý a komplexní děj, víc "Ahááá!" momentů a vysvětlení, jak do sebe jednotlivé dílky puzzle zapadají. Tak úplně se mi nedostalo ani jednoho, ale nakonec mi to vcelku nevadilo. Od toho tu budou určitě jiná díla a série. Byla to milá fantasy oddechovka, s příjemným nenuceným humorem, kterou nešlo nechat dlouho rozečtenou.

29.03.2019 4 z 5


Kulka Kulka Mary Louise Kelly

Zápletka zajímavá, ale nakonec celkem průměrná knížka na dvě odpoledne. Ale proč ne, četla se dobře, znovu bych po ní ale spíš nesáhla.

02.01.2019 3 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Do knihy jsem se vrhla s nadšením na úžasná doporučení nejedné kamarádky. Nevím, jestli si nenajít nové kamarádky. Ne, doopravdy. Kniha mi nic nedala, jen tik do levého oka, jak mě všechny postavy neuvěřitelně iritovaly, a tik do oka pravého nad tím tragikomickým námětem, blátíčkem, ve kterém se české filmy a knihy rochňají občas až moc blahem. Nicméně knihu jsem dočetla a pokud šlo autorce o to, abych se cítila tak naštvaně, tak to se musí nechat, že to se jí povedlo, a uděluji dvě hvězdy. Zkusím každopádně i její jiné knihy, protože je mi tohoto hodnocení upřímně líto a snad byl pro mě přešlap jen tato kniha.

30.12.2018 2 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Knihu jsem přečetla snad za dvě tři odpoledne, děj měl spád a gradaci. Co se týče vraha a motivu, tam se cítím trochu čtenářsky ochuzena a v tomhle směru příběhu jsem čekala víc. Suma sumárum čtivá a dobrá detektivka, kterou bych určitě druhým doporučila, ale jako senzaci svého druhu bych ji u toho neprezentovala. :)

30.12.2018 4 z 5


Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Kdyby s nápadem a knihou autoři přišli tak..o 7 let dříve, mé náctileté já by snad i plesalo. :) Z ohlasů jsem ale očekávala, že si sednu z příběhu na zadek i teď. Bohužel, pořád jsem čekala víc... rozvinutější, detailnější, pikantnější a dotaženější zápletku. Tedy, bohatost a zamotanost zápletce asi upřít nemohu, jen tam pořád něco chybělo. Přesto (nebo možná proto?) ve mně poslední stránky vzbudily zájem, jak bude vypadat pokračování. Pro zpestření četby, proč ne. :)

20.02.2017 3 z 5


Plavec Plavec Joakim Zander

Pořádně se do knihy začíst mi dalo docela zabrat. Poté jsem ale s Plavcem proplouvala dějem a nemohla se od něj odrthnout. Bohužel jsem asi od gradace děje očekávala velkolepější finiš, který mě tedy bohužel docela minul. I tak mi kniha zpříjemnila pár odpolední.

19.06.2016 3 z 5


Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Tohle je přesně ta kniha, ke které se budu v životě ještě mnohokrát ráda vracet a pokaždé si odnesu zase trochu jiný zážitek.

01.10.2015 5 z 5


Destrukční deník Destrukční deník Keri Smith

Napište komentář o tom, jak vám Destrukční deník padl pod nos právě když jste potřebovali duševní odreagování a kreativní vzpruhu. Znějte nadšeně a přesvědčivě!!!!!!!!

01.10.2015 5 z 5


Mechanický pomeranč Mechanický pomeranč Anthony Burgess

Pro mě osobně velmi nepříjemná, znepokojující kniha. Každopádně zajímavé téma zla a jeho volby, co mě zaujalo, byl slang.
Četla jsem již docela dávno a ještě dnes, když si na ten příběh vzpomenu, otřesu se hrůzou... Brr. Na knihu tedy opravdu nikdy nezapomenu, zapůsobila, to se autorovi musí nechat.

30.09.2015 3 z 5


Ještě jsem to já Ještě jsem to já Lisa Genova

Tahle kniha, tenhle příběh pro mě byl velmi silný zážitek.
To, jak jde postupem času z uvažování Alice poznat, že se její stav zhoršuje, aniž to třeba ona sama vnímá, nemůže nechat nikoho chladného. Žádný vyumělkovaný jazyk, ale skvěle a čtivě popsaný stav člověka, kterému nemoc náhle mění život od základů a který se i přesto nehodlá jen tak všeho hned vzdát.

30.09.2015 5 z 5


Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Na jedné straně oceňuji, že autorka do typické romance zapojila dva celkem netypické hlavní hrdiny, na druhou stranu jsem ale z příběhu a celkového dojmu rozpačitá.
Na kolik v příběhu popisuje nerůžovou realitu života (domácí násilí, špatné rodinné zázemí, šikana), na tolik pak do očí bijí aspoň podle mě nereálné dialogy a situace mezi Parkem a Eleanor... Vývoj jejich vztahu jako takový je však popsán docela mile a poutavě.
Škoda, že vyvrcholení děje a závěr vzala autorka docela hopem...
Jako oddechovka (pominu-li smutný děj tedy:)) ale docela příjemná a čtivá kniha.

30.09.2015 3 z 5


Zločin a trest Zločin a trest Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Z doslechu o ruské literatuře jsem měla asi jiná či přehnaná očekávání, nicméně jsem rozhodně ráda, že jsem si knihu přečetla. Mistrně rozebrané myšlenkové pochody Raskolnikova, kdyby mě tímto nedokázal Dostojevskij vtáhnout do děje, asi bych ten zdlouhavý psychologický nátlak zabalila po pár stránkách, přiznávám :) Žádné lehké čtení, ale určitě stojí za to si na knihu najít čas a popřemýšlet s ní.

30.09.2015 4 z 5